Girona

ESPORTS

FUTBOL

Tan real com estimulant

El Girona arriba a la cita històrica al Santiago Bernabéu en un escenari ideal, després d’haver reorientat l’objectiu inicial i haver reivindicat amb tres victòries consecutives l’expectativa d’accedir als llocs d’Europa League

El Madrid no té res a fer en la lliga, però és probable que tingui present la desfeta de Montilivi

En la seva estrena històrica a primera divisió, el Girona està oferint una trajectòria immillorable. L’objectiu inicial de la permanència va caducar aviat per mèrits propis i, amb tota la tranquil·litat del món, l’equip de Pablo Machín té ara l’oportunitat de convertir en matrícula d’honor una temporada excel·lent. La classificació per a la pròxima edició de l’Europa League, cosa que cap debutant a la màxima categoria ha aconseguit, és un repte majúscul però ben real, a partir de la regularitat que ha mostrat l’equip i de l’acceleració de les últimes jornades, amb tres victòries consecutives. Més enllà de com acabarà una temporada per recordar, hi ha petites píndoles que poden contribuir a reforçar la magnífica trajectòria, i la cita d’aquest vespre és un bon exemple. El Girona arriba al Santiago Bernabéu en un moment ideal, sense cap mena de pressió –passi el que passi, mantindrà intactes les aspiracions més ambicioses– i amb la convicció que, per més complicat que sigui, hi ha espai per somiar. Puntuar avui seria fer-la grossa. No tan extraordinari, però, per a un equip que ha demostrat no tenir límits.

Difícilment hauria pogut imaginar el Girona arribar al Bernabéu en un millor estat d’ànim. L’equip blanc-i-vermell encadena tres victòries –el sostre del curs, que va aconseguir també en la primera volta– i la ratxa més llarga de minuts sense encaixar cap gol (284). Allargar les dues sèries, però, s’entreveu complicadíssim. El Real Madrid, a quinze punts del Barça, no té res a fer en la lliga, però no fa la sensació que es vulgui permetre gaires més ensopegades. A més, hi ha l’afegit del partit de la primera volta a Montilivi, en què el Girona va empetitir els blancs i va aconseguir una remuntada de molt mèrit (2-1), que probablement recordaran avui els jugadors de Zidane. Tot i que la temporada en la lliga no ha estat gens bona per al Madrid, en les últimes actuacions al Bernabéu s’ha destapat. Encadena quatre victòries, amb resultats prou contundents: 7-1 contra el Deportivo, 5-2 contra la Real Sociedad, 4-0 contra l’Alavés i 3-1 contra el Getafe. Tampoc ajuda el Girona com ha quedat programat el partit, que ha tancat una de les poques setmanes netes del Madrid, sense compromís entre setmana, i just abans d’una aturada per seleccions. Tot plegat fa pensar que Zidane no es reservarà res i sortirà amb tota l’artilleria. L’amenaça número u, per descomptat, és Cristiano Ronaldo, molt apagat a Montilivi però reanimat sobretot després del parèntesi de Nadal, amb 14 gols en la lliga i 3 més en la Champions.

El Camp Nou de lliçó?

El Girona, que va fer patir el València a Mestalla (2-1) i va treure un punt al Wanda Metropolitano (1-1), arribava també carregat d’il·lusió a l’altre gran escenari, el Camp Nou, però en va sortir escaldat (6-1). Va voler sortir amb valentia i sense extremar les precaucions, amb els carrils oberts i la defensa avançada, i el Barça li va entrar per on va voler. Aquella experiència el podria empènyer a fer un plantejament més conservador avui. El Madrid té homes ràpids de molt desequilibri i arribada i, sense ser el mateix, els blanc-i-vermells podrien mirar de fer una aposta similar a la de Vila-real, on van fer un gran exercici defensiu perquè el Vila-real no trobés forats. L’aposta va sortir d’allò més bé, perquè els gironins van obtenir el primer triomf a camp contrari del 2018 (0-2) i van presentar candidatura a Europa. Els reptes no s’acaben mai. Aquest vespre, en horari Champions, n’hi ha un de majúscul.

PER DOCTORAR-SE

Puntuar ajudaria el Girona a posar la matrícula d’honor a un curs excel·lent

REPTE MAJÚSCUL

Els gironins viuen el seu rècord d’imbatibilitat, però allargar-lo és complicadíssim

FAN RESPECTE

Els blancs han guanyat els quatre últims partits a casa, amb 19 gols a favor

SENSE RESERVES

Amb la setmana neta i l’aturada posterior, el Madrid podrà sortir a totes

EL PLANTEJAMENT

Escaldats al Camp Nou (6-1), els gironins podrien prendre avui més precaucions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)