Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Sorprendre el Madrid serà molt més difícil”

El Girona es troba davant d’un nou capítol important de la seva curta però intensa trajectòria en la primera divisió com és la visita a l’estadi Santiago Bernabéu per enfrontar-se al Real Madrid. En la retina de molts aficionats i també del tècnic Pablo Machín encara hi ha les imatges del duel de la primera volta, en què a Montilivi, els blanc-i-vermells es van imposar per 2-1: “Sabem que serà complicat repetir aquella actuació, primer perquè ja no serà al nostre terreny de joc i, segon, perquè ara serà molt més difícil sorprendre’ls”, va recordar ahir l’entrenador dels gironins. Precisament el record d’aquell encontre fa pensar a Pablo Machín que es trobaran al davant un Madrid amb molta més tensió competitiva: “Crec que, juntament amb el Barça, som l’equip que ha guanyat el Madrid de manera més merescuda. Ho vam fer amb remuntada i tenint més ocasions de gols que ells. Tot plegat farà que ens tinguin molta més consideració.”

L’escenari poc favorable als interessos gironins agafa més força si es té en compte que l’equip de Zidane ve d’una setmana neta: “No és el millor moment per jugar contra ells. Segurament és l’equip més en forma de la competició, i si diuen que estan centrats en la Champions, ara tenen unes quantes setmanes per pensar en altres coses com la lliga. A més, el Madrid no es pot deixar anar i la seva obligació és guanyar sempre i fer-ho de manera contundent”, va remarcar Machín.

Malgrat aquests condicionants en contra, a la plantilla del Girona hi ha més motivació que temor: “No tenim por de ningú, el que tenim és respecte a tots els rivals i més al campió d’Europa i a una plantilla amb alguns dels millors futbolistes del món. Si sortim amb por, les poques possibilitats que tenim de sumar alguna cosa encara es veuran més reduïdes. A més, nosaltres també hi arribem en un bon moment de joc i de resultats”, va recordar el de Gomara.

L’estil, innegociable

Per les paraules de Machín en la prèvia del duel, tot sembla indicar que al Bernabéu es continuarà veient el Girona descarat i ofensiu que ha plantat cara contra tots els rivals i en tots els estadis excepte el Barça i el Camp Nou: “No seria intel·ligent canviar la nostra manera de jugar per intentar guanyar un partit que, sent realistes, tenim poques possibilitats de vèncer de totes les maneres. Hi ha hagut algun plantejament de l’equip que s’ha titllat de suïcida i el que hem de fer és aprendre’n i millorar. El que vull és que abans del partit, els meus jugadors estiguin convençuts que el plantejament que fem és el millor per guanyar el partit i que en acabar ens mirem a la cara i diguem amb el cap ben alt que ho hem donat tot més enllà del resultat”. Machín, però, té clar que les possibilitats de guanyar o puntuar passen per mantenir un resultat curt fins als darrers minuts si el Madrid se situa al davant.

Cristiano, el referent?

A diferència del que passa en el Barça amb Messi, Machín va reconèixer que la dependència respecte de Cristiano no és tan important: “Messi és un futbolista total, mentre que Cristiano juga més com un nou, com un davanter i prou. Hem d’intentar que Cristiano no tingui tan bon dia com el que va tenir Messi al Camp Nou, i després, donar el màxim de nosaltres per frenar la resta de jugadors. El Madrid té moltes alternatives i un munt de jugadors que resolen partits.”

TRIOMF A MONTILIVI

“La victòria va ser merescuda i segur que el Madrid ens tindrà molta més consideració”

XOC EN POSITIU

“El Madrid és l’equip més en forma de la lliga, però nosaltres també estem bé”

UNA IDEA CLARA

“No canviarem la manera de jugar. Hem d’aprendre dels errors però mantenir l’estil”

POTENCIAL

“Cristiano és la referència però el Madrid té un munt de jugadors que són decisius”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)