Reus

Ofegats a la riba

Reus. L’equip roig-i-negre fa un bon partit a Vallecas, però la brillant actuació de Raúl de Tomás, autor d’un ‘hat-trick’, l’acaba condemnant

rayo 3 reus 2

RAYO VALLECANO:Alberto García; Baiano, Abdoulaye Ba, Dorado, Àlex Moreno; Santi Comesaña (Elustondo, 58’), Fran Beltrán (Bebé, 62’), Unai López; Embarba, Óscar Trejo (Javi Guerra, 72’) i Raúl de Tomás.REUS:Èdgar Badia; Miramón, Pichu Atienza, Olmo, Álex Menéndez (Campins, 46’); Juan Domínguez, Gus Ledes; Yoda, Fran Carbia (Guzzo, 66’), Querol (Edgar Hernández, 80’); i Lekic.GOLS:1-0 (32’) Raúl de Tomás. 1-1 (34’) Olmo. 2-1 (45’) Raúl de Tomás. 2-2 (56’) Miramón. 3-2 (89’) Raúl de Tomás.ÀRBITRE:Milla Alvéndiz (col·legi andalús).T.G.:als locals Bebé i Fran Veldran; i als visitants David Querol i Olmo.PÚBLIC:8.716 espectadors.

Quan un equip té a les seves files un jugador diferencial com Raúl de Tomás, guanyar és molt més fàcil. Fins i tot, en partits en què no ho passes bé i el rival té moments de domini. Aquesta és la principal conclusió que es pot treure de la victòria del Rayo d’ahir contra el Reus. El conjunt roig-i-negre va acabar naufragant per culpa dels tres gols del davanter madrileny. L’últim, en el darrer minut. De res va servir la capacitat de reacció que el bloc de López Garai havia mostrat, igualant dos cops un resultat desfavorable.

Com tots els equips que aspiren a fites ambicioses, el Rayo Vallecano va sortir a la gespa amb el propòsit de controlar i buscar el gol sense especular. Al davant, això sí, va trobar un Reus ordenat. Els de casa van tenir alguna arribada tímida, sobretot en les incursions de Raúl de Tomás. El seu primer gol, però, va arribar com a conseqüència d’una pífia dels roig-i-negres. Dejan Lekic va fer una passada enrere que va acabar a les botes de De Tomás. L’atacant madrileny no va desaprofitar el regal i va batre Edgar Badia amb un xut precís. Era el minut 32 i el partit feia molt mala pinta. La reacció dels de López Garai, però, va ser instantània. Dos minuts després, Jesús Olmo va aprofitar un rebuig del porter en una rematada de Lekic per rematar a plaer i establir l’empat. Amb l’1-1 van arribar bons minuts del Reus, que es va aproximar de manera valenta a la porteria d’Alberto García. D’ocasions clares, però, ben poquetes. Els de casa, per la seva banda, no es van sentir còmodes, però en van fer prou amb una falta per tornar a avançar-se. Ho van fer just abans del descans i l’autor del gol va tornar a ser De Tomás. El davanter va etzibar un xut impecable que va superar la barrera i va entrar arran del pal.

Millora sense premi

El Reus va ser superior al Rayo després de la represa. Els d’Aritz López Garai van exhibir grans sensacions i van fer patir de valent el conjunt de casa. Així, després que Miramón avisés amb un xut tímid, va arribar l’empat (56’), obra del mateix futbolista aragonès. Va ser un golàs, ja que el jugador roig-i-negre, reubicat al carril esquerre, va fer una bona paret amb Gus Ledes i va anar avançant metres fins a arribar a la frontal, on va clavar un xutàs fora de l’abast d’Alberto García. El 2-2 va vitaminar el Reus, que va controlar i va crear les millors ocasions del partit. En el minut 70, de fet, Juan Domínguez va tenir l’empat a les seves botes després d’una sèrie de rebots, però va rematar massa alt. Dos minuts després, ho va buscar Lekic amb una boleia desviada.

En el tram final, el conjunt de casa va estirar línies i el partit es va obrir. Es flairava més el tercer gol del Reus, però qui té a les seves files Raúl de Tomás és el Rayo, que va fulminar els roig-i-negres en l’últim minut. El davanter madrileny va culminar la seva actuació brillant i va marcar el 3-2 caçant el refús d’una bona aturada d’Edgar Badia. Després, ja no hi va haver història.

El meu equip m’ha transmès una sensació excel·lent. Hem fet mèrits per a molt més, almenys, per haver tornat amb alguna recompensa
Ens ha faltat l’efectivitat que tenen els equips grans. Hem fet un gran segon temps
Aritz López Garai
entrenador DEL REUS

Máyor, lesionat de l’abductor

Aritz López Garai va tenir un contratemps just abans del partit d’ahir a Vallecas, ja que no va poder comptar amb el davanter Máyor. El club, de fet, va fer un comunicat abans per explicar que el futbolista roig-i-negre té unes molèsties musculars a l’abductor que li impedien disputar el partit. “Aquesta setmana se li faran proves per comprovar l’abast de la lesió i saber quant de temps necessitarà per estar recuperat”, explicava ahir després de l’enfrontament l’entrenador roig-i-negre, que ja tenia les baixes per lesió de Vítor, Borja Fernández, Migue i Ricardo Vaz.