2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Un punt, el millor premi

Defensius. El Peralada empata sense gols contra l’Atlètic Balears (0-0) en un dia gris dels de Chicho, que no van xutar a porteria en tot el partit. La tramuntana va condicionar el matx

PERALADA 0 AT. BALEARS 0

PERALADA:Vito, Maxi Villa, Estellés, Bambo, Bueno, Pablo Carbonell (Álamo, 80’), Paik, Romero, Boniquet (Soni, 60’), Andzouana (Iu Ranera, 85’) i Manel.ATLÈTIC BALEARS:Aulestia, Jose, Vallori, Sergio Sánchez, Manu, Villapalos, Marcel (Hugo, 59’), Kike (Canario, 77’), Fullana, Miguel Marín i Nacho Heras (Rovirola, 66’).ÀRBITRE:Miralles Selma.T.G.:als visitants Villapalos i Hugo.PÚBLIC:Uns 400 espectadors al municipal de Peralada.

Després de tres victòries consecutives a Peralada tothom somiava la quarta, però l’equip xampanyer va guardar en un racó la rauxa i l’empenta de les últimes setmanes i va tirar més que mai de seny per assegurar-se l’empat a zero contra l’Atlètic Balears i sumar un punt que l’allunya una mica més de la zona de descens. Tot i tenir l’oportunitat d’enfonsar una mica més un rival directe, el partit dels de Chicho va ser dels més fluixos de tota la segona volta, i és que el porter balear Aulestia va ser un espectador més durant tot el partit. L’empat a zero, però, va ser força just i és que els visitants tampoc van fer grans mèrits per endur-se el partit tot i disposar de la majoria d’ocasions de gol.

Massa dificultats

Un dels grans condicionants del partit va ser, sens dubte, el vent. La tramuntana havia estat bastant respectuosa fins ara aquesta temporada, però ahir va bufar amb força a Peralada i va complicar molt el joc dels dos equips. Qui en va saber treure més profit va ser l’Atlètic Balears, i és que amb el vent a favor va ser amo i senyor en la primera part. Amb una pressió intensa i molt alta els balears van posar molts problemes al Peralada en la sortida de la pilota, i és que sense opcions de jugar en curt estaven obligats a jugar en llarg amb pilotades que amb prou feines arribaven al mig del camp. El domini territorial dels visitants, però, no es va traduir en perill gràcies a la demostració de solidesa defensiva del Peralada. Estellés, Bambo i Bueno es van fer seu l’espai aeri i la resta de l’equip va mantenir la tensió per controlar les segones jugades. Dos xuts de Kike bastant inofensius –un el va aturar Vito sense gaires problemes i l’altre va anar als núvols– van ser tota la producció ofensiva de l’Atlètic Balears en la primera part.

El Peralada només va donar senyals de vida en atac en els últims minuts de la primera part. Boniquet no va poder treure profit d’una falta perillosa a la frontal de l’àrea i Andrés Romero va disposar de la més clara amb un xut des de fora de l’àrea en l’única jugada de combinació del Peralada, però l’esfèrica va sortir desviada per poc.

L’empat, donat per bo

La tendència a l’alça al final de la primera part i el fet de passar a tenir el vent a favor feia preveure una millora del Peralada en la represa, però no va ser així. Tot i que Boniquet i Paik van guanyar protagonisme en el joc de creació i van permetre a l’equip avançar metres, el Peralada no va aconseguir arribar amb garanties a l’àrea rival. L’esperança de victòria es va anar diluint a poc a poc i els xampanyers van començar a donar per bo l’empat a zero, preocupant-se abans de mantenir la solidesa al darrere que de buscar el gol. De fet, amb la pilota els xampanyers no van saber què fer i van abusar de les pilotades llargues a zona de ningú. En defensa, això sí, l’equip va resistir bé fins que en els últims minuts l’entrada d’Hugo i Canario va donar frescor a l’Atlètic Balears, que va estar a punt de trobar el premi. Canario, amb un xut centrat, i Rovirola, amb un xut a frec del pal, van posar l’ai al cor als aficionats del Peralada però no van aconseguir canviar el signe del partit.

LA PORTERIA A ZERO, LA MILLOR NOTÍCIA DEL MATX

La conclusió més positiva del partit d’ahir en clau xampanyera va ser el fet d’aconseguir deixar la porteria a zero per tercer partit consecutiu –fa 293 minuts de l’últim gol que va encaixar Marc Vito. Des que Chicho va apostar per jugar amb tres centrals i dos carrilers en el partit contra l’Hèrcules (2-0) el Peralada ha guanyat moltíssim en solidesa i per això va poder sumar un punt ahir i sumar els tres punts la setmana passada al camp del Peña Deportiva (0-1). Aquesta és la primera vegada que els xampanyers encadenen tres partits sense cap gol en contra, i és que fins ara el conjunt peraladenc només havia pogut estar sense encaixar en dos partits consecutius en tres ocasions.
És un punt molt important contra un rival que ens ha exigit molt. Hem competit bé tot i les dificultats i seguim en la bona línia
Hem hagut d’oferir la nostra versió més conservadora per obligació. Ells han fet un molt bon partit
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
Hem fet el millor partit possible però ens ha faltat el gol. Estic encantat amb el partit d’avui