futbol

girona

El cap ben alt és poc

El Girona cau al Bernabéu després d’arribar al descans amb taules (1-1) i d’acabar sotmès a l’efectivitat de Ronaldo, autor de quatre gols

Els de Machín no es van ensorrar quan el Madrid va posar la directa (4-1, 63’) i amb el 4-2 va dominar i va vorejar el 4-3

En l’intercanvi de cops final, els blancs van ser més letals, però els gironins van continuar excel·lint en les accions d’estratègia

real madrid 6 girona 3

GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo (Aday, 87’), Pere Pons, Granell, Mojica; Portu, Borja García (Choco Lozano, 67’); i Stuani (Olunga, 87’). REAL MADRID:Keylor Navas; Carvajal, Nacho, Varane, Marcelo; Lucas Vázquez, Kroos, Kovacic (Modric, 70’), Asensio (Bale, 70’); Cristiano Ronaldo i Benzema. GOLS:1-0 (10’) Cristiano Ronaldo. 1-1 (28’) Stuani. 2-1 (47’) Cristiano Ronaldo. 3-1 (58’) Lucas Vázquez. 4-1 (63’) Cristiano Ronaldo. 4-2 (66’) Stuani. 5-2 (85’) Bale. 5-3 (87’) Juanpe. 6-3 (91’) Cristiano Ronaldo.ÀRBITRE:Gil Manzano, del comitè extremeny.T.G.: als locals Carvajal (52’), i als visitants Mojica (30’) i Àlex Granell (92’).T.V.: cap.PÚBLIC:59.097 espectadors al Bernabéu.

Res a veure amb el 6-1 del Camp Nou. El Girona va encaixar igualment mitja dotzena de gols, sí, però va posar força més la por al cos del Madrid que no pas al del Barça. No va manar en cap moment en el marcador, però en el descans, els blancs no les tenien totes (1-1). I en la segona part, ves a saber què hauria passat si els de Machín haguessin fet el 4-3 després de ressuscitar quan semblaven morts amb el 4-1. Fins ahir, només el Barça havia marcat tres gols al Bernabéu. Això sí, els gironins van estar lluny de tenir sota control un detall gens menor: Cristiano Ronaldo. El portuguès, en el millor estat de forma del curs, està tocat per una vareta màgica com ho està el Girona en l’estratègia. Ronaldo va marcar el gol que obria la llauna (1-0), el que va tornar a avançar el seu equip (2-1), el que semblava la sentència (4-1) i el que va tancar la festa (6-3). I que el futbolista que mai serà tan bo com Messi hagi de vorejar la perfecció (quatre gols i una assistència) perquè el seu equip pugui derrotar el Girona, això diu molt dels de Machín, que van sortir del santuari madridista amb el cap ben alt després d’haver fet un partit valent i espectacular.

Del ruixat a les taules

Tot i que feia més por la banqueta (Modric, Bale, Isco, Casemiro...) que l’onze, el Madrid va arrencar amb una acceleració poques vegades vista. Bounou va salvar dues vegades l’1-0 abans que Cristiano el retratés després que el Girona es deixés fer un dos contra un en un córner en curt. El Madrid es va acostar molt a la tempesta perfecta a l’inici, però també és cert que es va frenar a partir de l’1-0 i el Girona va poder respirar per fi.

Quan els de Machín es van desplegar en atac, el Madrid va patir. Les centrades de Mojica van ser un bon recurs, però el gran argument una vegada més va ser l’estratègia. L’esquerra de Granell i el cap de Stuani és garantia d’èxit, i l’1-1 va seguir fil per randa aquesta seqüència. El Madrid ja no reia i el Bernabéu, tampoc. I l’arribada del descans va fer més nosa als visitants, que començaven a trobar-se còmodes, que no pas als locals.

De bojos

De l’inimaginable que va ser tota la segona part, el més normal va ser que el Madrid es posés 4-1 en vint minuts mal comptats. Els gironins es van desfer a partir del 2-1 i els blancs van ser un huracà que no va perdonar. Amb gairebé mitja hora per endavant, el Girona tenia molts números de sortir escaldat perquè cada vegada que intentava fer un pas endavant el seu rival trobava autopistes i escletxes.

Els gironins, però, van mantenir el pols i també les constants vitals. I en una altra acció a pilota parada –un córner– va trobar el 4-2. El dissetè gol de Stuani va semblar anecdòtic, però no ho va ser. Va donar forces al Girona, que va començar a jugar molta estona a la parcel·la del Real Madrid. I si hagués fet el 4-3, que hi va estar a punt, no tot haurien estat flors i violes al Bernabéu. El Madrid va patir a l’hora de defensar –sobretot les accions a pilota parada– i es va divertir atacant. I el Girona, sense res a perdre, va continuar arriscant. Del possible 4-3 es va passar al 5-2, que no va ser del tot la baixada de bandera perquè el Girona encara va treure suc de l’estratègia amb el 5-3 de Juanpe. El partit va ser una delícia sense control, però en l’intercanvi de cops, estava clar que els blancs tenien totes les de guanyar.

L’ESTRATÈGIA

Amb l’1-1 el Girona va somiar, amb Granell assistint i Stuani d’estilet (28’)

DE L’1-1 AL 4-1

El Madrid no va perdonar en l’inici de la segona part, amb tres gols en setze minuts

STUANI, ALTRE COP

El dissetè gol de l’uruguaià en la lliga va apaivagar l’huracà blanc i el Girona va renéixer

UN PARTIDÀS

Els visitants hi van tornar, però el Madrid va ser més efectiu en un final de bojos