Girona

La bota filosofal

En estat de gràcia. L’esquerra de Granell ha intervingut en els últims cinc gols del Girona, fet que confirma el bon moment que viu el futbolista

Si a la pedra filosofal se li suposaven qualitats meravelloses, la bota d’Àlex Granell no es queda curta aquesta temporada. El migcampista gironí viu un moment dolç al terreny de joc i ho està demostrant amb fets: en els darrers cinc gols del Girona, la pilota ha passat per la seva esquerra, ja sigui per fer l’assistència definitiva cap al golejador o per intervenir en l’acció del gol. La importància de Granell en el joc ofensiu de l’equip s’accentua si s’amplia l’estudi a tot el curs: ha fet set assistències directes de gol i ha intervingut de manera indirecta, però providencial, en vuit dianes més. “Tothom té els seus rols i les seves obligacions dins de l’equip, i la meva, a banda d’intentar fer arribar les pilotes als mitjapuntes i als davanters també és ser eficaç en les accions d’estratègia”, va explicar ahir Àlex Granell, conscient que la majoria d’assistències i intervencions han arribat a pilota aturada.

En aquesta parcel·la, l’estratègia, el futbolista gironí s’ha convertit en la cama executora de la pissarra del cos tècnic, una arma que està donant un resultat excel·lent al club de Montilivi en el curs del debut a primera divisió: “Els números reflecteixen que hi ha una feina molt important al darrere, una execució eficaç i uns rematadors excel·lents. Al final, només ens fixem en l’executor i el rematador, però enmig hi ha infinitat de moviments dins de l’àrea que ens permeten que la pilota arribi a gol”, va remarcar el jugador.

Consolidat amb èxit

Granell forma part del grup de jugadors que ja han superat els 2.000 minuts a primera amb el Girona, una xifra que demostra el pes del migcampista a l’equip i la bona adaptació que ha tingut al salt de categoria: “Un dels meus objectius era no ser un futbolista de primera divisió de manera temporal, amb un pas efímer per aquesta categoria. Crec que amb la feina que estic fent i amb el contracte que he signat podré seguir vinculat al Girona i a la primera divisió com a mínim un segon any. Em sento molt bé, amb un rol important al terreny de joc i amb la responsabilitat de portar el braçal de capità. Tot això fa que tingui moltes ganes de seguir creixent tant en l’aspecte individual com del grup.”

El jugador, però, té un repte que espera assolir en breu, i és estrenar-se com a golejador en la màxima categoria del futbol estatal: “És la meva assignatura pendent i tinc ganes d’aconseguir-ho aviat. Altres temporades segurament trepitjava més l’àrea rival, però això també és fruit de l’exigència de la competició. També tinc clar que la meva responsabilitat és sobretot fer jugar i assistir.”

FEINA BEN FETA

“Tothom té els seus rols, i el meu és assistir i ser eficaç en accions d’estratègia”

REGULARITAT

“El meu objectiu era no tenir un pas efímer per la primera divisió i ho hauré assolit”
Assistències
1. Girona - Atl. Madrid 1-0 (22’)
Granell rep una pilota de Borja García i la cargola al primer toc amb la cama esquerra perquè Stuani connecti un cop de cap que fa inútil l’estirada d’Oblak.
11. Llevant - Girona 0-1 (58’)
Enganxat a la banda esquerra, Granell envia una passada a Borja, que després d’un control orientat envia la pilota a l’escaire de la porteria de Raúl.
24. Girona - Leganés 2-0 (36’)
Àlex Granell envia una passada profunda cap a Portu, que posa la directa, s’interna a l’àrea i envia un xut amb la dreta lluny de l’abast de Cuéllar.
24. Girona - Leganés 3-0 (85’)
Àlex Granell cargola una falta marca de la casa i Juanpe s’eleva per sobre de la defensa del Leganés i bat Cuéllar amb una rematada de cap molt ajustada al pal.
28. Girona - Deportivo 2-0 (57’)
Pilota mil·limètrica de Granell en una falta indirecta per al salt immaculat de Juanpe, que fa inútil l’estirada de Rubén Martínez.
29. Real Madrid - Girona 1-1
Granell col·loca des de l’esquerre de l’atac una falta molt similar a un córner, a uns dos metres de la cantonada. La pilota va a la frontal de l’àrea petita, on Stuani remata de cap amb molta potència.
29. Real Madrid - Girona 5-3
Àlex Granell pica un córner des de la dreta de l’atac en direcció al centre de l’àrea, on Juanpe troba espai i s’eleva per sobre de la defensa per marcar el tercer gol gironí.
Intervencions
1. Girona - Atl. Madrid 2-0 (25’)
Àlex Granell cargola una falta cap al segon pal, on Muniesa s’aixeca més que ningú i perllonga la pilota al cap de Stuani, que no perdona.
2. Girona - Màlaga 1-0 (28’)
Nova falta indirecta que Granell posa a l’àrea, aquesta a l’altura del pal curt per a Portu, que sorprèn la defensa del Màlaga. Després d’un bon control orientat, el xut del migcampista el refusa Roberto i Alcalá, venint des del darrere, marca.
8. Girona - Vila-real 1-2
Àlex Granell executa un córner més enllà del segon pal. Bernardo guanya dues vegades el salt a la defensa visitant i la segona es converteix en una assistència a Stuani, que supera Barbosa des de l’àrea petita amb un subtil toc amb l’esperó.
16. Girona - Getafe 1-0
Granell pica una falta prop del cercle central en direcció a la cantonada dreta de l’àrea. El refús cau a Mojica, que col·loca la centrada al punt de penal, des d’on Stuani marca.
19. Girona - Las Palmas 6-0 (79’)
Granell posa una pilota al cap de Douglas Luiz, però la rematada del brasiler la refusa el porter local abans que Olunga, molt oportú, connecti una volea amb la dreta que significa el seu tercer gol de la tarda.
26. Girona - Celta 1-0 (14’)
Àlex Granell executa un córner ras i Carles Planas, des de gairebé la línia de fons, envia un toc d’esperó cap enrere que es converteix en una passada de la mort a Portu.
28. Girona - Deportivo 1-0 (21’)
Granell executa una falta indirecta llunyana amb una gran potència. La rematada de cap de Bernardo la refusa el porter, i Stuani, molt atent, no perdona amb un gol d’oportunisme.
29. Real Madrid - Girona 4-2
Granell s’acosta a treure el córner que finalment executa Borja García. En una acció preparada, fa la paret amb el seu company d’equip que és qui col·loca la centrada perquè la remati Stuani a l’àrea amb el cap.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)