Girona

ESPORTS

FUTBOL

Sí o no, però que sigui ràpid

El Girona vol tenir definit ben aviat el futur de Pablo Machín per saber si manté intacte un projecte esportiu ja molt avançat o si l’ha de refer tot

El tècnic i el club van tenir ahir un primer contacte, que tindrà nous episodis

Després del debat que va obrir Pablo Machín mateix expressant dubtes sobre la seva continuïtat a Montilivi la temporada que ve, tant dilluns en la presentació del seu campus com l’endemà, en un plató de televisió, el tècnic es va reunir ahir amb el director esportiu, Quique Cárcel. Va ser la primera presa de contacte per parlar del futur d’un entrenador que té contracte fins al juny del 2019 però que s’haurà de definir molt abans. El Girona li va fer saber –li va reiterar, de fet– que li vol ampliar el contracte per reforçar-lo com a líder d’un projecte que té molt madurat, amb un bloc de jugadors molt del perfil del tècnic ben lligats. Precisament aquest estil tan marcat i propi del tècnic reclama una definició ràpida, perquè el club no es vol trobar la sorpresa que ho ha de refer tot perquè el tècnic decideix marxar més endavant.

Com era d’esperar, la primera trobada no va servir per tancar res. “Ell té un any més de contracte, i continuo pensant que serà qui liderarà aquest projecte. Però vull intentar que vegi que li oferim més anys. Ho ha fet molt bé, i vull valorar el seu rendiment en l’aspecte econòmic i en tot, i crec que en això hi té més a dir ell que nosaltres. L’únic que pot haver-hi és que l’oferta no sigui del nivell que ell espera”, va explicar després el director esportiu, Quique Cárcel, en una entrevista al programa Tot Costa, de Catalunya Ràdio. “Crec que ell també valora molt el Girona; anirem parlant de coses i crec que hi pot haver una entesa. Avui dia el mister només té al cap el Girona, i crec que l’any que ve pensa estar aquí”, va dir Cárcel, que va voler desdramatitzar la polèmica generada a partir de dilluns. “Està liderant un projecte que ningú esperava que anés tan bé. Però també crec que és intel·ligent, sap que acaba d’arribar a primera, que els jugadors l’han ajudat i que té marge de creixement. Aquí és on crec que ens retrobarem.”

El magnífic rendiment del Girona en l’estrena a primera no passa desapercebut. És fàcil que clubs de la màxima categoria que no tinguin clar l’entrenador de la temporada que ve s’hagin fixat en Machín. El de Gómara va parlar d’ofertes irrebutjables i de guanyar-se bé la vida, i aquí hi podria entrar el mercat internacional, sobretot de lligues emergents amb inversions milionàries com la xinesa.

Amb naturalitat

El Girona necessita tenir definit el futur de Machín perquè la confecció de la plantilla gira al voltant seu. “Hi ha jugadors que, en funció de si continua, he de rumiar si els puc renovar. És una obvietat que és important saber si continua o no”, va admetre el director esportiu. Dit això, Cárcel va voler enviar un missatge de tranquil·litat. “Tot el que estem fent és per disfrutar-ho. Qui cregui que és imprescindible s’equivoca. Va marxar Lejeune i semblava que seria impossible tornar a tenir jugadors així. El més important és el Girona”, va defensar el màxim responsable de la parcel·la esportiva. “La nostra voluntat, i ho hem deixat molt clar, és que Machín es quedi. Però si li surt alguna cosa irrebutjable, ho haurem d’afrontar d’una manera natural i intentar reinventar-nos.” Per marxar aquest estiu, Machín hauria d’abonar la clàusula de rescissió. “És una clàusula que crec que és pagable, però no diré barata”, va indicar Cárcel.

Stuani i Portu

El magnífic rendiment del Girona no només fa trontollar la continuïtat de Pablo Machín, sinó la de diversos jugadors que han cridat l’atenció d’altres clubs. Cárcel va parlar de Cristhian Stuani, amb una clàusula que s’acosta als 20 milions d’euros: “És el pressupost de tota la plantilla. Ens vam gastar uns diners per ell, i avui té un valor. Ho veig de manera molt positiva. I no el veig fora del Girona. És feliç, té una edat en què valora altres coses, i crec que continuarà sent davanter del Girona.” De Portu, va insistir que vol convèncer-lo perquè es quedi. El director esportiu també va dir que estan valorant exercir el dret preferencial de compra per Mojica al Rayo i va confirmar que el club es quedarà Muniesa en propietat per una clàusula en cas de permanència. I el futur de Cárcel? “Tinc un any més, s’està parlant d’allargar el contracte i estic molt bé aquí.”

LA TROBADA

El Girona li va insistir que el vol per liderar un projecte ambiciós per molts anys

EL FACTOR ECONÒMIC

Machín té mercat assegurat a 1a, però les ofertes irrebutjables arribarien de fora
San Mamés, escenari llaminer
Amb Ziganda discutit de manera permanent, ningú no dubta que l’Athletic s’està plantejant un relleu en la direcció de la primera plantilla per al curs 2018/19. I el nom de Pablo Machín és damunt la taula de la direcció esportiva. L’Athletic té més capacitat econòmica que el Girona i pot presentar una oferta molt més suculenta al tècnic de Gómara, que faria un salt qualitatiu a un dels equips històrics de la primera divisió (l’Athletic és, juntament amb el Barça i el Madrid, l’únic equip que ha militat sempre en la màxima categoria) i a un dels escenaris majúsculs (el nou San Mamés). I ja té centrals com Íñigo Martínez, Yerai i Unai Núñez i altes possibilitats en els carrils (Balenziaga, Lekue, De Marcos o Capa, de l’Eibar) per poder implementar el seu dibuix en un equip ja per si sol força físic.
Buscant substitut a Eusebio
La Real Sociedad va fer la setmana passada un moviment inesperat amb la destitució d’Eusebio Sacristán. Amb la permanència més que encarrilada (coixí de 12 punts sobre el descens), el club d’Anoeta va decidir resoldre la crisi de manera interna i van pujar el tècnic del filial, Imanol Alguacil, tot i que només el va confirmar fins a final de curs. La Real vol edificar les bases d’un nou projecte que també el portarà un nou director esportiu, ja que el club també va prescindir del director esportiu (Loren Juarros). Aquí també entra en joc el nom de Pablo Machín, el tècnic de moda. Curiosament, fa pocs dies va transcendir un possible interès dels de Sant Sebastià pel màxim golejador del Girona, Cristhian Stuani, tot i que la gran referència ofensiva de l’equip, Willian José, té contracte fins al 2022.
Al Pizjuán també agrada
Tot i que el Sevilla és finalista de copa i continua viu en la Champions, al Sánchez Pizjuán no acaben d’estar de tot contents amb Montella, que ja va rellevar Nadal Berizzo. I la seva irregularitat extrema en la lliga (cinc victòries, un empat i sis derrotes en els dotze partits del tècnic italià a primera) fins i tot podria deixar el Sevilla sense competicions europees el curs vinent si l’equip andalús no acaba entre els set primers i no guanya ni la copa ni la Champions. Montella té un any més de contracte, però si el Sevilla no juga a Europa serà difícil que l’italià continuï. I és aquí on entra Machín, un dels tècnics de moda de primera, que malgrat no haver guanyat ni un sol punt al Sevilla (0-1 a Montilivi i 1-0 al Pizjuán) és a l’agenda d’Óscar Arias, l’home que té al damunt una creu: fer oblidar Monchi.

EL PREU DEL CURS

El gran rendiment fa trontollar el futur del tècnic i de peces clau com Stuani i Portu

LES REFLEXIONS DE QUIQUE CÁRCEL

Li hem transmès que volem que lideri el projecte, que hi creiem. L’únic que hi pot haver és que l’oferta econòmica no el convenci
Per a nosaltres, 20 milions és el pressupost de tota la plantilla. Stuani té un valor, però no el veig fora del Girona. Crec que continuarà
Tenim un dret de compra preferencial per Mojica. Són diners i hem de veure-ho tot, però ens agradaria que continués
Portu està oferint un gran rendiment i crec que té marge de creixement. La meva idea és que no hi hagi vendes. Voldria que continués
Estem parlant, però crec que el ‘mister’ avui dia només té al cap el Girona, i que l’any que ve pensa estar en el Girona
Qui cregui que és imprescindible s’equivoca. Si li surt una cosa irrebutjable, ho haurem d’afrontar de manera natural i reinventar-nos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)