Reus

Sortides poc productives

Reus. L’equip roig-i-negre, acostumat a ser força fiable a camp contrari, es mostra ara com un visitant vulnerable, per la qual cosa no ha pogut enllestir encara la permanència

Des que competeix a segona A, el Reus s’ha mostrat normalment com un visitant incòmode. La temporada passada va aconseguir sis de les tretze victòries a camp contrari i en la primera volta d’aquesta campanya només va perdre dos dels primers vuit desplaçaments. Ara, en canvi, està encallat fora de casa, la qual cosa no li ha permès enllestir encara una permanència que actualment fonamenta en els partits al seu estadi, on més mostra les virtuts.

Des que va guanyar al camp del Nàstic el 21 de gener (1-2), el Reus no se’n surt lluny del Baix Camp. Ha disputat cinc partits i només ha aconseguit un punt i només ha marcat dos gols, els que va fer a Vallecas, que no li van servir de res (3-2). Va empatar a Pamplona (0-0) i va caure derrotat a Sòria (1-0), Lleó (2-0) i dissabte passat a Valladolid (1-0). Al Nuevo Zorrilla, malgrat que el resultat final va ser curt, l’equip d’Aritz López Garai va tenir poques possibilitats de puntuar perquè li van faltar convicció i recursos en atac. El gol de Jaime Mata en els primers minuts de partit li va fer molt de mal i va mostrar poca capacitat de reacció. “Quan hem d’anar a remolc, exposar-nos, ens costa, i més tenint en compte que no anem gens sobrats de gols”, admet López Garai. El Reus va jugar gairebé tota la segona meitat amb un futbolista menys i el Valladolid el va tenir a ratlla.

La salvació, abaratida

El Reus té ara mateix 41 punts. Quan falten nou jornades per al final, necessita nou punts més per arribar als 50 que solen garantir la permanència, tot i que és molt probable que aquesta temporada la salvació sigui més barata. Els últims anys han calgut 50 punts les temporades en què el dinovè classificat tenia entre 37 i 39 punts en la 33a jornada, però aquest curs només en té 33. La Cultural Leonesa, l’equip que ocupa aquesta posició, no aconsegueix reaccionar (4 punts dels últims 27 en joc) i per això manté els altres equips a distància del pou.

DÈFICIT

“Quan hem d’anar a remolc, exposar-nos, ens costa”, admet López Garai

POC BAGATGE

El Reus només ha aconseguit un punt i ha fet dos gols en les cinc últimes sortides

Diumenge, al camp del nou líder

Al Reus li falten cinc partits a camp contrari i quatre al seu terreny de joc. Després de caure dissabte passat a Valladolid, l’equip roig-i-negre afronta el cap de setmana que ve el segon partit seguit a fora, a Gijón diumenge a la tarda. No ho tindrà gens fàcil per trencar la mala dinàmica com a visitant, ja que visita el nou líder. L’Sporting s’ha situat en la primera posició, empatat a punts amb el Rayo Vallecano i l’Osca, que té el partit pendent contra l’Albacete, gràcies a les sis victòries que encadena. A més, l’equip asturià es mostra últimament intocable al seu estadi, ja que hi ha guanyat els últims vuit partits que hi ha disputat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)