Reus

Amargor relativa

Reus. El conjunt roig-i-negre exhibeix una bona imatge a Gijón, però es queda a mig camí de neutralitzar els dos gols de l’Sporting en l’arrencada

SPORTING 2 REUS 1

SPORTING DE GIJÓN:Mariño; Calavera, Guitián, Barba, Canella; Bergantiños, Hernán (Nacho Méndez, 68’); Carmona, Rubén García (Pablo Pérez, 71’), Jony; i Nano Mesa (Carlos Castro, 81’).REUS:Edgar Badia; Miramón (David Haro, 77’), Olmo, Pichu Atienza, Álex Menéndez; Gus Ledes; Yoda, Juan Domínguez, Guzzo (Carbonell, 46’), Fran Carbià (Máyor, 66’); i Lekic.GOLS:1-0 (20’) Nano Mesa. 2-0 (31’) Carmona. 2-1 (50’) Olmo.ÀRBITRE:Ocón Arraiz (col·legi de la Rioja).T.G.:als locals Bergantiños i Nacho Méndez; i als visitants Álex Menéndez i Máyor.PÚBLIC:22.762 espectadors.

Perdre no és mai plat de bon gust. Però per treure l’amargor de la derrota, sempre s’hi pot posar una mica de sucre. I això és el que va fer el Reus en la complicadíssima visita d’ahir al camp del líder. El conjunt d’Aritz López Garai no va ser capaç de guanyar, però va exhibir una imatge d’allò més positiva. Al final, el problema crònic que té aquest bloc amb la definició va acabar marcant la diferència. Així, l’Sporting en va fer prou amb un parell de gols en mitja hora per embastar una victòria d’aquelles patides. I és que tot i que el partit feia una pinta horrible amb el 2-0 de la primera part, el conjunt del Baix Camp va treure tot el seu caràcter després de la represa i va iniciar una operació de setge que va fer suar de valent els de casa. Malauradament, tot el domini i les ocasions dels roig-i-negres, no van transcendir en el resultat. I és que només Olmo, amb un cop de cap, va ser capaç de superar Mariño. Després, no hi va haver manera, i l’Sporting va encadenar la setena victòria. En tot cas, posar entre l’espasa i la paret el conjunt de Rubén Baraja ha de reforçar un Reus que, si tingués un d’aquells davanters realitzadors, estaria lluitant en una altra zona de la classificació.

Malgrat tot, en el primer temps el domini va ser local. El primer a avisar va ser Fran Carbià amb una canonada al travesser (9’). Va ser un miratge. Deu minuts després, en una acció mal defensada per Álex Menéndez, Nano Mesa va poder aprofitar una passada de Calavera per culminar una gran jugada col·lectiva amb el gol. L’1-0 va animar l’Sporting, que en el 31 va encarrilar el triomf amb el segon gol. Aquest cop, Carmona, entrant sol des del darrere, va connectar un gran xut en el servei d’un córner i va sorprendre tothom. Per part del Reus, només les rematades de cap de Yoda feien patir Mariño.

Tendència capgirada

Després de la represa, el Reus ho tenia tot per guanyar. I va sortir a mossegar. De seguida l’hi va fer saber a l’Sporting, ja que en el servei d’un córner va arribar el 2-1. Olmo va aprofitar el rebot d’una rematada de Pichu Atienza per enviar la pilota a la xarxa amb un bon cop de cap. La història canviava. A partir de llavors, els del Baix Camp van iniciar un setge que, per desgràcia, va ser infructuós. I és que cap de les nombroses accions a pilota aturada o centrades laterals va arribar a bon port. El Reus, en tot cas, haurà d’aprofitar la inèrcia de la bona segona part d’ahir a Gijón per rascar un bon resultat en el pròxim partit, a casa contra un altre rival exigent: el Cadis.

En la segona part hem estat molt millors, però aquí la definició decideix i l’Sporting en té més
Aritz López Garai
ENTRENADOR DEL REUS
El Reus ens ha fet patir molt, sobretot en la segona part. Ja sabem com és la segona divisió
Rubén Baraja
entrenador DE L’SPORTING

Campins, lesionat, no va jugar

El Reus va anunciar ahir, una hora abans del partit, que el lateral dret Joan Campins no podria jugar a Gijón a causa d’una lesió que es va fer en el darrer entrenament de l’equip roig-i-negre abans del partit. El defensa balear té una petita ruptura fibril·lar de grau 1 a la cama esquerra, i els serveis mèdics calculen que haurà d’estar de baixa entre dues i tres setmanes, si bé serà l’evolució rutinària la que marcarà quant de temps haurà d’estar fora dels terrenys de joc. Amb ell fora de la llista, qui es va ubicar al carril dret de la defensa va ser Miramón, mentre que Álex Menéndez va jugar a la banda esquerra.