2a divisió FEF

Els zeros que valen punts

Un mur. El Peralada encadena sis partits sense encaixar cap gol i està a només 84 minuts del rècord del Vila-real B. Marc Vito, indiscutible a la porteria, i els tres centrals han estat decisius

“El futbol t’obliga a adaptar-te. A tots ens agrada jugar d’una manera concreta i a mi m’agrada el futbol més ofensiu, però s’han de tenir en compte moltes coses, com els camps, els rivals i la situació de l’equip, entre d’altres. Per tant, la virtut del moment és adaptar-s’hi, i això és el que fem per intentar guanyar de diferents maneres en funció del que ens trobem. En aquest sentit, la solidesa defensiva ens dona molt per rendibilitzar qualsevol gol que fem.” Així va acabar Chicho la roda de premsa després del partit contra el Llagostera, en què el Peralada va deixar la porteria a zero per sisè partit consecutiu.

Canvi de sistema clau

La bona dinàmica del Peralada en aquesta segona volta –és el tercer millor equip de la lliga amb 25 punts, igualat amb l’Elx i amb només un menys que el Badalona– es pot explicar de moltes maneres, però en les últimes jornades no es podria entendre sense la solidesa defensiva que ha demostrat l’equip. Des que en la jornada 28 Chicho va apostar per la defensa amb tres centrals contra l’Hèrcules, els xampanyers no han tornat a rebre cap gol, i això els ha permès sumar 12 punts dels últims 18 possibles marcant només quatre dianes. A l’ordre defensiu que ha donat la línia de tres també s’hi ha d’afegir la seguretat que transmet Vito en els últims partits, que, tot i algun error puntual com en l’últim gol encaixat contra el Deportivo Aragó, s’ha guanyat la titularitat a còpia de bones actuacions. De fet, el Peralada és ara mateix l’equip menys golejat de la lliga aquesta segona volta amb només 7 gols encaixats en 14 partits.

Des que l’extrem del Deportivo Aragó Jaime Almagro va marcar l’1-1 a Peralada –el partit va acabar 2-1– s’han jugat 563 minuts, que situen la ratxa del conjunt xampanyer com la quarta millor que s’ha assolit aquesta temporada en el grup tercer de 2a B. Ara l’objectiu dels de Chicho és igualar les ratxes que van aconseguir tres equips de la zona alta de la classificació: el Vila-real B, el Badalona i el Mallorca. Aquesta fita es podria assolir en el partit de diumenge a casa contra l’Alcoià, i és que el Peralada necessita mantenir la porteria a zero 23 minuts més per atrapar el Mallorca, 60 minuts per atrapar el Badalona i 84 minuts per igualar el millor registre, el del filial groguet. Aquests tres equips són, igual que el Peralada, els únics que han aconseguit mantenir la porteria a zero sis jornades seguides, així que el Peralada també té l’oportunitat de convertir-se en el primer que n’enllaça set.

CAMÍ DEL RÈCORD

VILA-REAL B 647 minuts
Josele, Fuoli i Cantero
Jornades 11 a 18
BADALONA 623 minuts
Morales minuts
Jornades 22 a 29
MALLORCA 586 minuts
Manolo Reina
Jornades 4 a 11
PERALADA 563 minuts (activa)
Marc Vito
Jornades 27 a ??
AT. BALEARS 453 minuts (activa)
Aulestia
Jornades 28 a ??
HÈRCULES 420 minuts
Falcón
Jornades 23 a 28
OLOT 381 minuts
Ginard
Jornades 21 a 25
ONTINYENT 379 minuts
Álvaro Campos
Jornades 12 a 16
ALCOIÀ 341 minuts
Bañuz
Jornades 23 a 26
SABADELL 339 minuts
Roberto
Jornades 27 a 30
LLAGOSTERA 328 minuts
Marcos
Jornades 14 a 18
FORMENTERA 303 minuts
Contreras
Jornades 26 a 29
EBRE 285 minuts
Salva
Jornades 21 a 24
V. MESTALLA 273 minuts
Rivero i Bernad
Jornades 25 a 28
LLEIDA 269 minuts
Diego Rivas
Jornades 22 a 25
DEPORTIVO ARAGÓ 261 minuts
Zárraga
Jornades 29 a 32
ATL. SAGUNTÍ 256 minuts
Lluna
Jornades 11 a 14
CORNELLÀ 248 minuts
Craviotto
Jornades 3 a 6
PEÑA DEPORTIVA 242 minuts
Dennis Díaz
Jornades 14 a 17
ELX 237 minuts
José Juan
Jornades 25 a 27

LA VALORACIÓ

563
minuts
encadena el Peralada sense encaixar, des del gol de Jaime en el 67 contra el Deportivo Aragó.
M’agrada el futbol més ofensiu, però la virtut del moment és adaptar-se i intentar guanyar de diferents maneres
Narcís, ‘Chicho’, Pèlach
entrenador del peralada

PRODUCTIU

12
punts
han sumat els xampanyers dels 18 possibles en aquests sis partits sense encaixar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)