Reus

El Reus, cap a Riudoms

Marxa. El club no es presenta al concurs de concessió de l’estadi municipal “perquè posa en risc la viabilitat del projecte” i en vol fer un de nou. Només si l’Ajuntament s’avé a vendre-l’hi s’evitarà el trasllat

El Reus no s’ha presentat al concurs per la concessió de l’estadi municipal i aposta per construir-ne un de propi a Riudoms. El president, Xavier Llastarri, i el màxim accionista, Joan Oliver, van explicar ahir, el dia que s’acabava el termini per concórrer al concurs, que les condicions de la concessió “posen en risc la viabilitat del projecte” i que els surt més a compte aixecar-ne un de nou. El cost del projecte de reforma de l’estadi municipal –ja aprovat i anunciat a la LFP– que el Reus afrontaria si s’hi quedés per adaptar-se a les exigències de la Lliga és d’uns 5 milions d’euros, que no podrien ser finançats, ja que la concessió no permet hipoteques. Tampoc permet explotar l’estadi amb actes que no siguin esportius ni tenir un patrocinador que afegeixi el seu nom al de l’estadi. En canvi, tot i que el cost de fer un estadi és més elevat, d’uns 9 milions d’euros, el Reus podria finançar el pagament i treure’n tot el rendiment que volgués. Caldria, això sí, portar a terme una important ampliació de capital.

Hi ha, però, una possibilitat perquè el Reus no es traslladi. El club estaria disposat a comprar l’estadi –sempre que fos aviat i a un preu raonable–, una opció per la qual l’Ajuntament, tot i que la va arribar a estudiar, no aposta. “La nostra decisió no és irreversible, però ho serà aviat. Veiem difícil un canvi en la posició de l’Ajuntament”, va explicar Oliver, que recorda que si poguessin adquirir l’estadi no perdrien la inversió de 600.000 euros que hi han fet des de l’ascens a segona A. De moment, el Reus ja té negociacions avançades per comprar uns terrenys a Riudoms, a tocar del municipi de Reus: “El trasllat no seria complicat. Estaria a uns dos o quatre minuts de l’estadi municipal i posaríem busos per als jugadors del planter.”

Entre tristos i engrescats

“És el dia més trist dels últims anys”, va admetre Xavier Llastarri, contrariat per no haver pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament. “Trist, però bonic”, va afegir Joan Oliver, ja que considera que tenir un estadi propi és “engrescador i excitant”. Si finalment el Reus construeix el nou estadi, caldrà un període de transició –de dos o tres anys– per al qual el club necessitarà que la LFP accepti una nova demora en l’adequació del camp a les seves exigències –ja ha estat informada que no es podrà complir el termini de dos anys– i que l’Ajuntament li permeti continuar utilitzant, mentrestant, l’estadi municipal.

L’ESTADI PROPI

El cost és més alt, però es podria finançar i el club en podria treure tot el rendiment

LA XIFRA

5
milions d’euros
val adequar l’estadi municipal a les exigències de la LFP i a les necessitats del club.

LA XIFRA

9
milions d’euros
costa construir un nou estadi propietat del club, amb 6.000 seients i ampliable.

L’ESTADI MUNICIPAL

La concessió no permet finançar la inversió, fer-hi actes ni afegir-hi un nom comercial

La pilota, a la teulada de l’Ajuntament

El trasllat del Reus a Riudoms –de l’estadi, perquè la seu social es mantindria a la capital comarcal– no es produirà si l’Ajuntament ven l’estadi i el Reus n’accepta el preu. De moment, el consistori no ho preveu i ahir es va limitar a dir que respecta la decisió del Reus i va recordar que les condicions de la concessió vetllen per l’interès públic i el patrimoni municipal. Els grups de l’oposició retreuen a Carles Pellicer que pugui passar a la història com l’alcalde que va fer fora el Reus de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)