Territorial

L’elit també arriba a la base

Divisió d’honor juvenil. El Girona ha tancat la temporada quart amb 59 punts, el rècord del club en la categoria, i ha confirmat així el pas endavant que requeria el seu futbol formatiu

Dissabte el juvenil A del Girona va posar el punt final a la temporada. Els gironins aspiraven a millorar la vuitena posició del curs passat i han complert de sobres firmant una temporada brillant en què des de la segona jornada sempre han estat lluitant en les primeres posicions i acabant en el quart lloc. Algunes jornades els d’Àlex Marsal van somiar en el títol, una opció que es va esfumar quan el Barça va prémer l’accelerador, i fins al final han somiat amb la possibilitat d’acabar segons i jugar la copa, però el Saragossa i el Mallorca han superat el Girona en la segona volta. El gran hàndicap dels d’Àlex Marsal ha estat els duels directes contra els equips de dalt, i és que, en els sis partits contra el Barça, el Saragossa i el Mallorca, el Girona només ha sumat 3 punts, els de la victòria contra el Saragossa en la primera volta (2-1).

La temporada, però, ha deixat moltes més alegries que decepcions, com les victòries contra l’Espanyol tant a Vilablareix (2-1) com a la ciutat esportiva Dani Jarque (1-3), que han confirmat el gran nivell que ha assolit l’equip. De fet, els 59 punts aconseguits aquesta temporada són el rècord de puntuació dels gironins a divisió d’honor, superant fins i tot el curs 2011/12, en què l’equip on hi havia jugadors com Pere Pons, Gumbau, Vivi i Coris va acabar en la tercera posició. Per això el club espera que aquesta plantilla doni fruits a llarg termini.

Confiança plena

Amb el Girona a primera i el Peralada a 2a B, era innegable que l’esglaó de la cadena que suposa el juvenil també havia de fer un pas endavant, i així ho ha fet. Ara cal veure quina continuïtat se li dona als jugadors d’aquest equip, que a priori hauria de ser més que els anys anteriors. “La temporada és per emmarcar, sobretot perquè hem crescut en la formació i segur que l’any que ve molts seguiran a la casa per anar cap amunt, que és el que busquem, i permetrà que alguns juguin al Peralada o, per què no, fins i tot fer la pretemporada amb el primer equip”, valora el tècnic Àlex Marsal, que té molt clar que es tracta d’una gran generació: “L’evolució que hem fet és molt important, perquè poques vegades el Girona havia estat en les primeres posicions lluitant per quedar segon, i això vol dir que hi ha matèria primera que té un gran futur en el món del futbol professional.” En la mateixa línia ho veu el secretari tècnic encarregat del futbol de base del Girona Albert Siria: “A la casa sempre hi ha hagut bons jugadors que surten de manera natural, però aquesta és una plantilla que té un talent diferent. Hi ha un volum de jugadors importants que poden tenir recorregut.”

Ara caldrà veure fins a quin punt el club aposta pels jugadors que han de fer el salt –Torra, Jofre Cherta, Ivan Amoedo, Josep Piany, Muñoz i Pachón encara els queda un any de juvenils–, però de moment ja hi ha els casos de Pedro Porro, Pachón, Giorgi i Valery que s’han incorporat a la dinàmica d’entrenaments del Peralada. “Tots els jugadors d’aquest equip estan preparats per arribar a dalt. Han de fer un canvi i entendre que passen al futbol de rendiment i han de créixer, però tenen futur i ara se’ls ha de donar una oportunitat i que el que han fet no quedi en una anècdota. Si la tenen, han de demostrar el nivell que tenen i aprofitar-la”, reclama Marsal, que la temporada que ve entrenarà el juvenil A del Girona per tercera temporada consecutiva.

LA VALORACIÓ

TEMPORADA 2004/05
7è classificat 40 punts
TEMPORADA 2005/06
9è 39 punts
TEMPORADA 2006/07
8è 44 punts
TEMPORADA 2007/08
11è 33 punts
TEMPORADA 2008/09
9è 36 punts
TEMPORADA 2009/10
6è 47 punts
TEMPORADA 2010/11
11è 33 punts
TEMPORADA 2011/12
3r 53 punts
TEMPORADA 2012/13
5è 51 punts
TEMPORADA 2013/14
15è 16 punts
TEMPORADA 2014/15
(Lliga estatal)
3r 67 punts
TEMPORADA 2015/16
11è 33 punts
TEMPORADA 2016/17
8è 44 punts
TEMPORADA 2017/8
4t 59 punts
* Els 59 punts del Girona aquesta temporada són el rècord de puntuació a la divisió d’honor tot i la tercera posició aconseguida el curs 2011/12

LA CONDEMNA

PORTERS
Albert Torra
12 partits
Adrià Collet
18 partits
DEFENSES
Adrià Prado
29 partits, 3 gols
Èric Ruiz
5 partits
Franc Gàmiz
14 partits, 1 gol
Guillem Jiménez
9 partits, 2 gols
Nacho Uche
26 partits, 1 gol
Pol Hernández
21 partits
Teo Quintero
27 partits, 2 gols
Mario Garcia
21 partits
Ivan Amoedo
4 partits
Arnau Alós
1 partit
MIGCAMPISTES
Giorgi Kochorashvili
15 partits
Alejandro Cobos
18 partits
Jofre Cherta
26 partits, 1 gol
Juli Berenguer
23 partits
Alejandro Mejia
25 partits, 2 gols
Josep Piany
3 partits
David Suárez
10 partits
DAVANTERS
Àlex Pachón
16 partits, 4 gols
Daniel Homet
24 partits, 10 gols
Pedro Porro
30 partits, 15 gols
Moha Keita
24 partits, 7 gols
Rodrigo Hernando
15 partits, 1 gol
Valery Fernández
26 partits, 8 gols
Alejandro Muñoz
5 partits
És un equip amb un talent diferent, dels millors que ha pogut tenir la base del Girona
Albert Síria
secretari tècnic del futbol de base del girona
3
punts
de 18 possibles ha sumat el Girona en els partits contra els tres primers, amb la victòria a casa contra el Saragossa.
Aquests jugadors estan preparats per arribar a dalt de tot, però se’ls ha de donar l’oportunitat
Àlex Marsal
entrenador del girona juvenil
L’evolució és molt important. Poques vegades el Girona havia estat en les primeres posicions i això vol dir que hi ha matèria primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)