2a divisió FEF

El valor afegit de la victòria

2a divisió B. En una zona baixa molt igualada, els tres equips de la demarcació tenen ben clar que obtenir el major nombre de resultats positius contra rivals directes pot acabar sent decisiu

Queden només cinc jornades perquè la temporada regular de la 2a divisió B arribi a la fi, però encara estan ben obertes les lluites per entrar a la promoció d’ascens i evitar el descens. En la zona baixa, de fet, només el cuer, el Deportivo Aragón, té definit el seu final i ja ha baixat de categoria. Per damunt seu, fins a nou equips estan immersos en la cursa per evitar les tres places que resten de descens i la posició de promoció de permanència. Amb la quantitat d’equips comprimits en la zona perillosa de la classificació, més enllà de sumar el major nombre de punts per ocupar la posició més alta possible, també serà important haver guanyat la major quantitat de mitjana de gols amb els rivals.

A punt de girar full

El Peralada és el representant de la demarcació que ocupa una posició més elevada en la taula i amb 42 punts és conscient que aconseguint alguna victòria més en els cinc partits que queden tindrà la permanència lligada. En cas de quedar encallat en els 42 punts, l’equip de Narcís Pèlach tindria el goal-average guanyat amb tres equips –el Sabadell, el Llagostera i la Peña Deportiva–, i està en espera d’assegurar-lo contra l’Alcoià –té un 2-0 de la primera volta– i guanyar-lo contra el Formentera, on va perdre 1-0. Amb l’Olot i l’Atlètic Balears, la mitjana de gols està empatada i caldria mirar la diferència entre el gols marcats i els rebuts a final de curs. Ara mateix, només en cas de quedar empatat a punts amb el Saguntí, el rival li prendria la posició.

Evitar els empats

Si al final de curs les posicions de descens o permanència s’acabessin decidint per la mitjana de gols, qui tindria un escenari més complicat seria l’Olot. Els garrotxins només la tenen guanyada i assegurada contra el Saguntí, i diumenge poden lligar la que tenen amb el Formentera, ja que a la primera volta van perdre 1-0. Per contra, la tindrien perduda si empatessin a punts amb el Sabadell, l’Alcoià, el Llagostera i la Peña Deportiva. Amb el Peralada, l’empat és total i s’hauria de mirar el total de gols encaixats i marcats a final de curs.

A les seves mans

Pel que fa al Llagostera, és l’equip que més enfrontaments amb rivals directes de la zona baixa té en aquest tram final de curs. Això vol dir que més enllà d’assegurar les mitjanes de gols que encara té obertes, els llagosterencs tenen a les seves mans guanyar i fer un salt endavant en la classificació o perdre i quedar enfonsats en el descens. En les pròximes jornades hauran de jugar contra l’Atlètic Balears i el Saguntí –van guanyar 1-0 en la primera volta en els dos casos–, i diumenge visiten el Peña Deportiva, amb el qual van empatar a zero a Llagostera. En cas de quedar empatats a punts amb el Peralada i el Sabadell, la posició més alta seria per als rivals dels blau-i-vermells. Amb l’Alcoià caldria mirar la diferència de gols marcats i rebuts, ara molt desfavorable als catalans (-10) respecte als alcoians (-1).

Els tres equips, però, saben que la permanència depèn sobretot de guanyar el major nombre de partits que queden i no haver de dependre d’una variable que pot deixar en no res un bon final de curs.

EL PERALADA

Amb 42 punts, els de l’Alt Empordà tenen a prop salvar-se i oblidar el ‘goal-average’
En línia ascendent aquesta segona volta, però és el que té més duels directes perduts
En les últimes cinc jornades es jugarà el seu futur contra tres rivals directes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)