Reus

Les tardes del municipal

Reus. Enèsim exercici de solidesa i efectivitat puntual al seu estadi de l’equip roig-i-negre, que supera gràcies a un gol d’oportunisme de Lekic (49’) un Cadis que sempre va anar a remolc

REUS 1 CADIS 0

REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Álex Menéndez; Juan Domínguez, Gus Ledes, Àlex Carbonell (Tito Ortiz, 74’); Yoda, Lekic (Máyor, 80’) i David Haro (Juan Cámara, 65’).CADIS:Cifuentes; Correa, Servando, Kecojevic, Brian Oliván; Álex Fernández, Garrido (Eugeni, 71’); Salvi Sánchez, Dani Romera (Carrillo, 61’), Álvaro García; i Jona (Aitor, 54’).GOLS:1-0 (49’) Lekic.ÀRBITRE:Areces Franco.T.G.:Als locals Olmo, Gus Ledes, Lekic i Yoda, i als visitants Correa, Carrillo i Álex Fernández.PÚBLIC:2.966 espectadors.

No se sap si el futur del Reus passarà per canviar d’estadi ni com serien les tardes de futbol en una hipotètica nova casa, però les del municipal acostumen a ser de solidesa i convicció, característiques que si van acompanyades d’efectivitat en el moment oportú es converteixen en victòria, com la d’ahir contra un Cadis que l’equip roig-i-negre va saber mantenir sempre a ratlla. Un gol de Lekic a l’inici de la segona meitat (49’) va donar tres punts que es van haver de suar perquè, al municipal, no és fàcil veure-hi gols i cal rendibilitzar els que es marquen. Solen ser tardes de patiment, de defensar amb disciplina, amb dents i ungles, però que acaben bé. Ahir, amb la quarta victòria en els cinc últims partits a casa, on en fa sis que el Reus no encaixa gols. I la permanència, a tocar.

El Reus, molt intens i fluid, hi va posar molt ritme en la primera meitat, amb les parelles Álex Menéndez-David Haro (per la dreta) i Miramón-Yoda (esquerra) molt actives i compenetrades. Parets curtes i desdoblaments feien anar de corcoll els laterals del Cadis, que no podien evitar que l’equip roig-i-negre posés pilotes perilloses a l’àrea. El central Kecojevic va estar més atent, interceptant dos xuts molt intencionats de Yoda (8’) i Àlex Carbonell (16’), després de dues bones combinacions dels roig-i-negres. El Cadis no estava tan posat en el partit com el Reus, però és un equip sempre perillós, que no permet distraccions del rival, tal com van demostrar Jona rematant de cap un córner (14’) i Salvi desbordant per la dreta amb alta velocitat i fent una centrada que Romera no va aconseguir rematar bé (18’). El Reus continuava movent bé la pilota en zona perillosa, amb la segona línia molt participava, i Lekic no va arribar d’un pèl a una bona passada Carbonell. Després d’un córner, va ser Olmo el que va tenir el gol a tocar, recollint la pilota al segon pal, retallant el defensor i xutant desviat per molt poc (33’). Un gol anul·lat a Lekic i una bona triangulació entre Haro i Menéndez van confirmar que si es va arribar al descans sense gols no va ser per falta de producció ofensiva local.

El Reus va recollir el fruit del treball de la primera meitat en la primera acció de la segona: Àlex Carbonell, un dels millors dels locals ahir, va rebre la pilota dins l’àrea i va buscar el millor angle per xutar. Quan el va trobar, va topar amb la resposta del porter Cifuentes, que va deixar l’esfèrica als peus de Lekic, que no va fallar. En els següents minuts va estar a prop el segon del Reus, sobretot en un eslàlom de Yoda en què es va demanar penal per mans (53’) i en una acció de força de Lekic que va completar amb un xut desviat pel porter (60’). En la recta final, el Reus va ser més prudent –López Garai va fer entrar Tito Ortiz per guanyar consistència i joc posicional– i es va centrar a defensar els atacs d’un Cadis que ho va provar amb algunes centrades i poca cosa més.

FRAN CARBIA, ABSÈNCIA D’ÚLTIMA HORA

Poc abans del partit d’ahir, el Reus va emetre un comunicat en què informava de la baixa de Fran Carbia, que va sentir unes molèsties als isquiotibials en l’entrenament de divendres i per això els serveis mèdics del club roig-i-negre van preferir que no participés en el partit d’ahir, per al qual Aritz López Garai també tenia les baixes per lesió de David Querol, Migue García i Ricardo Vaz. Sense Fran Carbia, que havia participat en els tretze últims partits, onze dels quals com a titular, López Garai va situar David Haro en una de les bandes de l’atac roig-i-negre. El vallesà feia tres mesos que no era titular i últimament havia jugat amb comptagotes. La resta de l’atac del Reus el formaven dos futbolistes consolidats a l’onze de López Garai, l’extrem Yoda i el punta Lekic.
En la segona part hem tingut la pilota però hem estat incapaços de crear perill
Álvaro Cervera
entrenador del cadis
Fins a la jornada 42 aquí no se salva pràcticament ningú. Estem contents, però cal continuar igual
Aritz López Garai
entrenador del reus
Sabíem que no podíem perdre el guió, que havíem de tenir paciència i no deixar-los córrer. El que havíem treballat ha sortit perfecte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)