Per somiar s’ha d’accelerar

El Girona visita Mendizorrotza conscient que trencar la mala sèrie de resultats és fonamental per mantenir l’expectativa de lluitar per accedir a l’Europa League

Machín rumia sacsejar l’onze tres dies abans de rebre l’Espanyol

L’Alavés, que ha esquivat el perill, encadena dues victòries i tres partits sense rebre cap gol

Un cop va arribar als 40 punts, amb una victòria de molt mèrit a Vila-real, el Girona es va marcar obertament l’objectiu de lluitar per l’accés a l’Europa League. La continuïtat a primera –l’èxit principal– estava certificada i l’equip es podia permetre el luxe d’aspirar a una fita altíssima. Encara va arribar una victòria més, a casa contra el Deportivo, abans d’una encallada que s’ha allargat un mes. La mala sèrie (1 punt de 12) hauria pogut ensorrar les aspiracions europees, però la irregularitat d’alguns rivals directes ho ha evitat. Costarà, però, que hi hagi gaires més oportunitats. El marge s’esgota, i fer una altra acceleració és fonamental per alimentar l’esperança de fer-la molt grossa. Amb set punts del sisè i a quatre del setè –serà lloc d’Europa League si el Barça guanya dissabte la final de copa al Sevilla–, els gironins visiten aquest vespre Mendizorrotza sabent que la victòria és clau per reenganxar-se a la lluita més ambiciosa.

El context no ajuda gaire l’equip de Pablo Machín, que es rumia fer una gran sacsejada en l’onze inicial, tres dies abans –dos dies i mig, de fet– de rebre l’Espanyol a Montilivi. Els jugadors més habituals ja han mostrat símptomes de fatiga física, i els partits se’ls han fet pesats sobretot a camp contrari. I si no hi ha una dosi de concentració alta, el risc és acabar escaldat, com va passar a Anoeta (5-0). De fet, dels últims cinc partits a camp contrari, l’equip n’ha perdut quatre. I des que va guanyar a Cornellà-el Prat, el balanç a fora és d’una victòria, dos empats i sis derrotes. Més enllà dels suplents habituals que faci entrar en l’onze, Machín també té la carta de recuperar el 4-4-2 que va mostrar en la segona part contra el Betis, amb una bona imatge de l’equip, tot i que és difícil que d’entrada prescindeixi del seu patró de joc més clàssic.

La dinàmica de l’Alavés no té res a veure amb la del Girona. L’equip d’Abelardo, que va canviar de manera radical arran de la remuntada a Montilivi en la primera volta, ha esquivat una situació delicada gràcies sobretot al rendiment a Vitòria, on ha guanyat set dels nou últims partits. Amb 38 punts, els bascos veuen ja amb molta tranquil·litat la zona de descens –onze punts de marge– després de dues victòries seguides. A més, enllacen tres jornades amb la porteria immaculada.

AFEBLIT

El Girona ha fet 1 punt de 12 i ha perdut quatre dels cinc últims partits a fora

ASPIRANT

Amb el sisè a set punts i el setè a quatre, el triomf és clau per reenganxar-se

PLAÇA DIFÍCIL

L’Alavés només ha perdut un dels nou últims partits que ha jugat a Mendizorrotza