Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Sabia que competiríem bé”

El dia que Pablo Machín va fer una revolució a l’onze inicial, l’equip va respondre a meravella, va tallar la mala sèrie de resultats (1 punt de 12) i es va tornar a impulsar en la lluita més llaminera. “Sempre hem dit que som un equip, i un equip el formen els 25 jugadors de la plantilla. Tot i que sembla que tinguem un onze més habitual, si competeixen molt bé és perquè els altres no els deixen adormir-se. Jo sabia que podríem competir bé”, va assegurar Pablo Machín a la sala de premsa de Mendizorrotza.

El Girona va començar patint, però va anar millorant. “Aquesta arrencada que habitualment té l’Alavés, l’hem sabuda superar bé, i això dona confiança al grup”, va explicar el tècnic. “Hem competit molt bé. Hem fet un partit intentant que l’Alavés no se sentís còmode. A la contra, o fent centrades, creen perill. Per això hem estat un equip menys atrevit, per intentar tenir l’equip més junt i que no ens guanyessin segones accions. Hem fet bé aquesta part, ens hem trobat amb l’encert del primer gol i, després, a treballar”, va explicar l’entrenador del Girona. El 0-2 de Stuani va semblar deixar la feina resolta, però els gironins es van adormir, cosa que no va agradar al tècnic. “Me’n vaig una mica enfadat perquè hauríem pogut guanyar de manera més plàcida i els hem deixat entrar en el partit per una falta de concentració que no s’hauria d’haver produït. Hem vist el partit guanyat abans de temps. Fins a cert punt, és normal. Crec que els jugadors, això moltes vegades passa, han cregut que tenien el partit guanyat, i en aquest camp, amb una afició que no para, no es pot dir mai.”

El tècnic va dedicar força estona a valorar els moviments en l’alineació i als efectes que podria tenir el bon paper de la segona unitat d’aquí a la fi de la temporada. “Tampoc canvia gaires coses. Han corroborat el que jo ja pensava. Si no hagués confiat en tota la plantilla, no vinc a cap camp a deixar-me guanyar. Sempre he pensat que era el millor, pensant que diumenge al migdia tenim un altre partit.” En aquest sentit, va afegir-hi: “Ens volíem marcar aquesta setmana com una mena de partit amb dues parts. Hem guanyat la primera i vejam si guanyem també la segona, que ens donaria empenta per lluitar cap a l’objectiu d’Europa. Hem fet la primera part amb aquests jugadors, segur que també ens ajudaran a guanyar el següent partit a Montilivi.”

Noms propis

N’hi havia molts. “Et podria parlar de Timor, de Muniesa o d’Olunga, per exemple”, va dir el tècnic, interrogat per Alcalá i Aleix Garcia. “Amb Alcalá, teníem la possibilitat de situar-lo de central dretà, però coneix més l’ofici al mig, està més protegit i crec que ha fet un bon partit.” Aleix Garcia va obrir la llauna. “Té un bon colpeig, aquest tipus de faltes les treballem perquè hi hagi incertesa anant cap a porteria, i hem marcat. El que buscàvem d’ell, que és la capacitat en els desplaçaments i el joc de combinació, hi ha hagut fases que ho ha fet bé. Després hem cregut que havíem de donar més energia amb l’entrada de Pere Pons”, va explicar.

Machín, que va destacar la tensió del final del partit –“s’ha notat que tots dos ens hi jugàvem molt”–, no va voler fer números sobre les aspiracions europees. “Si les hauríem perdut sense la victòria? Mai se sap. Si empatàvem i guanyàvem diumenge, hi podríem continuar. El més important era no perdre. Els rivals pressionen, fins i tot algun que pensàvem que no tindria possibilitats”, va assenyalar. “Quan acabi cada jornada, mirarem com anem, i continuarem lluitant fins al final.”

LES ROTACIONS

“Sempre hem dit que som un equip. Si no hi confiés, no hauria vingut a deixar-me guanyar”

LA SETMANA

“Hem guanyat la primera part i ara volem la segona, que ens impulsaria”

L’1-2 AL FINAL

“Els hem deixat entrar en el partit amb un error de concentració que no havia d’arribar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)