Girona

Stuani trenca registres a Montilivi

En el Girona, el davanter ha millorat les xifres de gols i també el protagonisme que va tenir en l’Espanyol

Ha igualat els màxims golejadors gironins en la LFP i té l’ambició de superar-los

A falta de cinc jornades per al final de lliga ja es pot confirmar que aquesta serà la millor temporada de Christian Stuani en la primera divisió. L’uruguaià va aterrar a Montilivi l’estiu passat amb un bon bagatge en la màxima categoria del futbol estatal, però el seu rendiment i les xifres aconseguides en equips com el Llevant, el Racing de Santander i l’Espanyol han quedat esmicolades vestint la samarreta blanc-i-vermella.

La referència més clara

En les tres temporades que Stuani va jugar en l’Espanyol, l’uruguaià hi va tenir un paper destacat, però també és cert que en la punta d’atac, on el charrúa es desenvolupa més bé, sempre hi va tenir força competència. Aquest fet el va portar, sobretot amb Javier Aguirre a la banqueta, a reconvertir-se en molts partits en un jugador de banda, un segon punta o fins i tot un extrem, si volia tenir minuts. Malgrat aquest condicionant, en l’última temporada com a blanc-i-blau va aconseguir una xifra de gols molt respectable, 12 dianes, que fins aquest curs eren el seu sostre: “La situació en l’Espanyol em va fer canviar de posició, i ho vaig intentar fer el millor possible. A Girona hi vaig venir per jugar en la meva posició natural, en la que crec que em desenvolupo millor, i la veritat és que estic demostrant que em va bé i m’està sortint una gran temporada. En l’Espanyol vaig descobrir que puc ajudar des d’altres posicions de l’atac, però jo sempre m’he considerat un davanter centre”, va explicar ahir Stuani, que ha demostrat que sent la referència ofensiva del Girona i amb una bona dosi de confiança, és un davanter d’allò més efectiu. Més enllà dels 18 gols que ja ha marcat, i que el situen entre les grans figures de la lliga en l’apartat golejador, Stuani també visualitza el seu bon estat de forma amb altres xifres ben destacables: amb el Girona ha jugat 27 partits com a titular, i n’hi falta només un per igualar els 28 que va disputar amb l’Espanyol. Pel que fa als minuts disputats, en la temporada 2013/14 en va acumular 2.574 i aquesta ja n’ha disputat 2.253.

Un capítol de la història

El divuit gols que Stuani ha marcat amb el Girona suposen igualar el rècord golejador que fins ara havien assolit dos futbolistes des que l’entitat blanc-i-vermella competeix en el món professional. En la temporada 2010/11, Despotovic va assolir 18 dianes en 34 partits jugats, i un any després Ferran Corominas també va arribar als 18 gols després de participar en quaranta enfrontaments de lliga. Cal destacar que tant el serbi com el banyolí van aconseguir el registre en la segona divisió A: “Haver marcat divuit gols en aquest moment de la lliga, i quan encara queden jornades, crec que és molt destacable. Sé que és el màxim registre aconseguit per un futbolista del Girona en lligues professionals, i per a mi és un orgull igualar el rècord. Vol dir que estic fent les coses bé, l’equip també, i tot i que és molt difícil, intentaré superar aquesta xifra i convertir-me en el màxim golejador del club”, va explicar Stuani. Si bé els 18 gols suposen un rècord per a l’uruguaià a primera divisió, el seu sostre en el futbol professional se situa en les 22 dianes que va marcar amb l’Albacete a 2a divisió A el curs 2009/10.

Gols pel camí d’Europa

L’aportació de Stuani en forma de gols explica en gran part la bona trajectòria del Girona en l’any del seu debut a primera divisió. L’equip de Montilivi va revifar amb el triomf contra l’Alavés (1-2) les esperances per lluitar per una posició que doni accés a l’Europa League: “Classificar-nos per a Europa seria fer un espectacle de temporada, però no arribar-hi no marcarà res. El curs ja és excel·lent. A Vitòria vam trencar una petita dinàmica negativa i lluitarem fins al final per ser tan amunt com sigui possible.” Stuani també va reconèixer que en la final de la copa del Rei té clar qui vol que sigui el guanyador: el Barça. “Si la guanyen ells, alliberen la setena posició perquè doni accés a Europa. Per al nostre benefici és molt important que això passi.”

Stuani també té clar que el suport de l’afició serà clau en els últims cinc partits de lliga, tres dels quals es jugaran a Montilivi: “La gent s’ha enganxat al Girona i veu que l’equip vol fer alguna cosa gran. Necessitem l’afició i que l’estadi sigui un fortí.”

Partits jugats 28
Com a titular 27
Minuts 2.253
Gols 18
A Girona hi vaig venir per jugar en la meva posició natural, i la veritat és que estic demostrant que em va bé. M’està sortint un bon any
Pensant en Europa, volem que la copa la guanyi el Barça i alliberi la setena posició
Christian Stuani
davanter del Girona
Haver marcat divuit gols fins ara crec que és destacable. És un orgull igualar els màxims golejadors del club en la LFP

“A l’Espanyol li tinc molta estima”

Després de tres temporades vestint de blanc-i-blau, Christian Stuani va explicar ahir en una roda de premsa: “L’Espanyol és un club al qual tinc molta estima i respecte.” El davanter uruguaià també va analitzar la delicada situació esportiva del conjunt espanyolista: “Estan en un moment complicat, però insisteixo que tenen una gran plantilla i molt bons futbolistes. Ara potser estan en una situació delicada pel que fa als resultats, però amb el potencial que tenen poden venir a Montilivi i fer un gran partit. Jo penso així, i és una idea que compartim tot el vestidor. No ens podem refiar de l’Espanyol.” Els periquitos fa cinc jornades que no guanyen i han caigut diversos llocs en la classificació, però Stuani creu que l’escenari que es produirà demà al migdia pot deixar en no res les dinàmiques dels dos equips: “No serà un partit fàcil. És un rival que vindrà a reivindicar-se, i hem d’esperar la millor versió de l’Espanyol, més enllà dels problemes que tinguin. És un derbi, i voldran acabar la temporada amb la millor imatge possible.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)