Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“El 0-1 no l’haurien d’haver fet mai”

Irritat per com havia rebut el 0-1, Pablo Machín se’n va anar cap als vestidors quan l’àrbitre encara no havia assenyalat el final de la primera meitat. “Estava pràcticament acabada, i tot el temps que puguem guanyar és bo. Per veure el gol, posar-lo als jugadors i dir que no es pot repetir”, argumentava després el tècnic. “Sabíem la influència de Gerard en tot el seu joc, i en l’aeri a pilota aturada, encara més. És una jugada força senzilla d’haver defensat, sobretot perquè sabíem el que farien. El primer gol no ens l’haurien d’haver fet mai. Hem tingut més a veure a perdre el partit que no pas ells a guanyar-lo”, va insistir Machín, que va mirar de trobar explicació a la badada. “Quan veus al camp que ets superior, et confies massa i ets vulnerable. A l’Espanyol, no se li intuïa gens de perill. I en una jugada a pilota aturada, no hem estat com hauríem d’haver estat.”

El gol era un càstig sever i una rèmora per a un equip que havia fet una molt bona primera meitat però que havia estat incapaç de superar Pau López. “Hem fet una molt bona primera part, llegint molt bé el que havíem de fer, amb un joc molt recognoscible. El més estrany és que no haguem marcat en cap de les ocasions que solem fer. No pas perquè tinguem una qualitat infinita, però és que han estat molt clares”. L’Espanyol va tallar la sequera de gols i la pèssima ratxa de resultats en l’estrena de David Gallego. “Quan es pot notar una mica si hi ha canvi en l’ànim dels jugadors és al començament dels partits, i no sé quina diferència hi ha hagut entre avui i altres jornades. Fins que ens han fet el gol, crec que hem estat molt superiors. És que realment no he vist un Espanyol que hagi estat superior en res excepte en els gols”, va indicar l’entrenador del Girona. “És el més important, és clar. Però si ens oblidem dels gols, nosaltres hem fet més ocasions, més xuts, hem tingut més control i més possessió. Ho hem fet tot menys el que buscàvem”, va resumir.

El Girona va sortir després del descans a buscar l’empat, i es va trobar el 0-2. “Ells tenen qualitat, nosaltres estàvem amunt, i una vegada més una passada a l’esquena quan estàvem atacant ens ha penalitzat, amb la gran qualitat de Gerard. Aquí hi ha la gran diferència. Ells han tingut una ocasió i mitja i han fet dos gols. Nosaltres, cinc o sis ocasions clares i cap gol. Som un equip que necessitem crear força ocasions per marcar”. Ni els retocs ni el canvi de sistema van poder ressituar el Girona. “L’equip es precipitava, i per ells també era molt més fàcil defensar amb el marcador a favor. La gespa tampoc et permetia fer circular la pilota amb tanta fluïdesa, tot i que no és excusa”.

El futur

“En la primera part, tothom hauria apostat que hauríem guanyat. I quan ha acabat, et pares a pensar i dius: com és possible?”, expressava Machín, que confia que l’equip superarà el cop: “Ara és normal que ens n’anem fotuts. Però tindrem una nova oportunitat a Getafe. Això no s’acaba.” El conjunt madrileny, amb un punt més, és un rival directe. “Si és una final? Sí, amb els pocs partits que hi ha, si no puntuem com a mínim ho tindrem més complicat. Però estic molt orgullós d’arribar a aquest punt del campionat amb un objectiu com aquest. Segur que, com sempre hem fet, ens tornarem a aixecar, competirem a Getafe i continuarem lluitant fins al final.”

EL RESUM

“No he vist un Espanyol superior en res excepte en els gols. Ho hem fet tot menys el que buscàvem”

EL PRIMER GOL

“Hem perdut la concentració. És una jugada força senzilla de defensar, i sabíem el que farien”

ELS EFECTES

“És normal que ens n’anem fotuts, però ens aixecarem segur i competirem a Getafe”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)