2a divisió FEF

Victòria de categoria

2a divisió B. El Peralada fa una segona part brillant al camp del Cornellà (0-2) i s’endú els tres punts que deixen la permanència encarrilada. Els xampanyers van tenir ocasions per golejar

cornellà 0 peralada 2

CORNELLÀ:Craviotto; Joan Oriol (Gómez, 74’), Valentín, Borja, Maureta; Fall, Mújica, Pep Caballé (Néstor, 56’), Marc Caballé, Fito Miranda; Leon (Cortés, 49’).PERALADA:Vito, Estellés, Bambo, Bueno, Maxi Villa, Paik (Romero, 57’), Montes, Álamo, Andzouana (Boniquet, 86’), Manel i Joel (Serrano, 70’).GOLS:0-1 (52’) Joel. 0-2 (53’) Andzouana.ÀRBITRE:Monter Solans.T.G.:Als locals Leon, Mújica, Gómez i Néstor; i als visitants Maxi Villa i Coro.PÚBLIC:Uns 900 espectadors.

Si una cosa faltava a la segona volta del Peralada per ser perfecte era guanyar al camp d’algun dels aspirants a l’ascens i ahir ho va fer per aconseguir virtualment la permanència amb 46 punts, ja que els de Chicho tenen ara 7 punts de marge amb el descens quan només en queden 9 per jugar. A Cornellà, els xampanyers van tornar a demostrar que contra els grans es creixen i que ara mateix són un dels equips més en forma de la lliga per endur-se la victòria 0-2 en una segona part brillant que hauria pogut acabar amb un resultat d’escàndol. A més, el Peralada va tornar a deixar la porteria a zero i ja fa 8 partits que no rep cap gol.

La primera part no va tenir gaire ritme i pràcticament no hi va haver ocasions. Els dos equips van tenir cert respecte i no van fer un pas endavant que pogués posar en perill la pròpia porteria. El més just, però, hauria estat que el Peralada arribés al descans amb avantatge en el marcador, i és que, just abans del descans, Álamo va marcar un autèntic golàs de falta amb un xut a l’escaire que després de picar el travesser va botar un pam a dintre. L’àrbitre, però, no ho va veure i no va concedir el gol.

Excel·lent

La segona part va ser de 10. El Peralada va acabar amb més empenta la primera part i va sortir amb dues marxes més que el Cornellà. El premi no va tardar a arribar; en el 52’ Maureta va picar amb el colze el cap de Joel Arimany dins l’àrea i l’àrbitre va assenyalar el primer penal a favor dels xampanyers aquesta temporada. El mateix Joel, amb molta tranquil·litat, va enganyar Craviotto i va transformar la pena màxima en el 0-1. Quan els xampanyers encara estaven eufòrics i abans que el Cornellà pogués reaccionar, Joel va pressionar la defensa, va recuperar la pilota i va fer una vaselina amb el cap a Craviotto que havia sortit a la desesperada. La pilota no va anar entre els tres pals, però Andzouana va aparèixer per endreçar-la a la xarxa a plaer.

Amb el 0-2 en el marcador, el Cornellà va intentar canviar el partit, però res li va sortir bé. Tot i la insistència, els locals no van ser capaços de trencar la defensa del Peralada, que un dia més no va concedir pràcticament ni una ocasió. A més, els de l’Alt Empordà van fer molt mal al contraatac i van tenir ocasions per sentenciar el partit i acabar golejant. Maxi Villa va brillar per la banda dreta amb eslàloms constants i Andzouana va trencar línies una vegada i una altra tot i decidir gairebé sempre malament. La primera gran ocasió la va tenir Álamo amb un xut que Craviotto va refusar; després Andzouana, en dos ràpids contraatacs, també va estar a punt de matar el partit però no va trobar porteria i ja en el temps afegit Boniquet va tallar una mala passada de la defensa del Cornellà i va buscar porteria amb un xut creuat que Craviotto, una vegada més, va desviar a córner. L’última ocasió la va tenir Serrano, però també va perdonar.

DECISIU

Joel va provocar el penal que ell mateix va marcar i va generar el segon amb una bona pressió

L’equip, en l’aspecte defensiu, ha tornat a mostrar una bona cara i estem en bona dinàmica
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
No podíem cometre errors i ho hem fet. Estem arribant molt justos a final de temporada