Girona

La qualitat rep massa càstig

Borja García. El mitjapunta gironí és una de les peces amb més talent de la plantilla i això el converteix en el blanc predilecte dels defensors. És qui més faltes ha rebut a primera divisió

En els partits en què Borja García ha tingut la pilota als peus i temps per pensar, la maquinària del Girona ha funcionat gairebé a la perfecció aquest curs. Aquesta evidència també la saben els rivals i això ha provocat que el migcampista madrileny sigui l’objectiu predilecte a l’hora de desmuntar l’esquema ofensiu dels gironins. Les xifres recollides per la LFP així ho visualitzen, i Borja García és el jugador que més faltes ha rebut de tota la competició. En total, el brillant jugador blanc-i-vermell ha estat objecte de 102 faltes que el col·legiat ha xiulat i un munt més de traves més dels rivals que no han rebut càstig: “Per les meves característiques de joc soc un futbolista a qui agrada aguantar la pilota. Si fos tan ràpid com el meu company Portu segurament no m’haurien fet tantes faltes”, va destacar ahir al matí després de l’entrenament a Riudarenes.

Borja García ha rebut tan sols una falta més que Munir, de l’Alavés, però els dos jugadors, que són peça clau en els esquemes dels seus equips, es troben a força distància del tercer de la llista, Maxi Gómez (Celta), que n’ha rebut 85. També és destacable que el jugador del Girona estigui a força distància d’altres jugadors que pel seu estil de joc semblaria que han de rebre moltes més faltes que les que els han xiulat. A Messi, per exemple, li han fet 73 faltes.

Borja García també va remarcar que el fet de rebre tantes faltes és conseqüència de l’elevat protagonisme que ha assolit en el Girona aquest curs: “Em sento important i el mister m’ha donat la confiança en forma de molts minuts des del primer moment.” Borja García és el quart futbolista més utilitzat de la plantilla, amb 2.592 minuts, i amb 33 partits disputats ja ha superat els 28 que va jugar a primera divisió amb el Còrdova en la temporada 2014/15. Tot i tenir-hi un pes destacat, l’experiència com a blanc-i-vermell ha estat més gratificant que la viscuda a l’Arcángel, on es va acabar baixant.

Més que solidesa

Si Borja García és el futbolista de primera divisió que més faltes rep de tota la competició, el Getafe –pròxim rival dels gironins– és el club que, en conjunt, més en comet. En total als madrilenys els han assenyalat 601 faltes, 51 més que al segon de la llista, el Vila-real. El Getafe també és el que més targetes grogues ha rebut, amb un total de 111: “És un rival altament competitiu, que aprofita la seva solidesa però que també té qualitat. No és només un equip que fa faltes i perd temps; per ser setens han de fer moltes coses bé, i ho estan demostrant”, va explicar Borja.

LA XIFRA

102
faltes
ha rebut Borja García aquest curs, més que Maxi Gómez (85) o Messi (73).

EL PROTAGONISTA

Em sento un home important en l’equip i l’entrenador m’ha mostrat sempre la seva confiança
Borja García
Mitjapunta del Girona
Per les meves característiques de joc soc un futbolista a qui agrada aguantar la pilota. Si fos ràpid com Portu no en rebria tantes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)