Barça B

El club avança la decisió de comptar amb Pimienta

Barça B. Bakero explica que, passés el que passés al final de la temporada, l’entitat no hauria renovat el contracte de Gerard López i que ja tenien en ment donar el filial al tècnic del juvenil

L’escenografia que va voler presentar el Barça en la destitució de Gerard López i la benvinguda de García Pimienta al capdavant del filial va consistir a deixar clar que el canvi ja estava decidit en acabar la temporada. A través dels responsables esportius del futbol formatiu professional, José Mari Bakero i Guillermo Amor, l’entitat va expressar que la confiança en Gerard López tenia data de caducitat: el final de la lliga, i que la decisió de comptar amb García Pimienta es faria efectiva al juny. Aquesta decisió, segons va explicar el club, s’ha avançat perquè els responsables veien que l’equip arrossegava una dinàmica molt viciada i massa centrada en els resultats en lloc del rendiment i la formació.

“Aquest últim mes ha estat un mes difícil perquè la sensació que ens ha transmès l’equip ha estat de fragilitat”, va explicar Bakero: “El focus estava centrat en el resultat de cada partit en lloc del rendiment global i col·lectiu dels jugadors.” Els executius encarregats de l’última etapa del procés formatiu del Barça –filial i juvenil– van sentir que el focus estava molt posat en el tècnic i que això perjudicava l’equip. “No perquè nosaltres ho provoquéssim, però sentíem que el focus estava posat en Gerard López. Cada setmana era com una espècie de final i això va acabar passant factura als jugadors”, hi va afegir Bakero. En tot moment, el club es va referir al rendiment i al procés formatiu deixant de banda els resultats, malgrat que la decisió s’ha pres amb l’equip en la zona de descens i després de nou jornades consecutives sense guanyar. “Hem volgut avançar l’entrada de Pimienta a l’equip i desbloquejar i desinflar la plantilla perquè els nois pugin al nivell que han d’estar. Aquest és l’únic objectiu de la decisió”.

El club envia un missatge als jugadors que marxen

Bakero i Amor també van ser molt contundents quan van ser preguntats per la seva responsabilitat en la marxa de joves perles del planter com ara Jordi Mboula (Mònaco), Èric Garcia i Adrià Bernabé (Manchester City) o Sergio Gómez (Dortmund). “El 75% de la seva decisió la prenen pels diners”, va dir Bakero: “I l’altre 25% és fer la pretemporada amb el primer equip.” “Nosaltres tenim un model de formació esglaonada en què dictem quin és el moment en què un jugador ha de pujar o no. No són els representants o els jugadors els que ens ho marquen. Nosaltres tenim la nostra opinió i l’executem”, va insistir un dels responsables del futbol formatiu professional del club. “Quan arriben a edat juvenil, el nivell i la competència és molt gran. Però és el moment en què ells han de confiar. Quan arriben a aquest punt, els jugadors han de dir: és el meu moment i aconseguiré arribar al primer equip del Barça”, va assenyalar Guillermo Amor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)