Girona

JOAN JORDÁN

MIGCAMPISTA DE L’EIBAR

“Mantenir el bloc ha estat la clau d’aquest Girona”

“No vaig notar que apostessin per mi al 100% i vaig decidir anar al club que sí ho va fer”

“A l’estiu hauria firmat les dades que estic aconseguint, però números a part, em quedo amb les sensacions”

Vam vèncer bé en l’anada però a l’estadi de Montilivi serà una altra història,ja que el Girona lluitarà per mantenir viu el somni

Joan Jordán (Palamós, 06/07/94) ha hagut de lluitar com ningú per consolidar-se a primera. Format al Palafrugell, lloc on resideix la seva família, el Bisbalenc, el Gironès-Sàbat i el Poblense, el mig va arribar a l’Espanyol ja amb 17 anys. En el club blanc-i-blau va jugar amb el filial i el primer equip, amb el qual va arribar a disputar disset partits. Després d’una cessió al Valladolid, l’estiu passat l’Eibar va apostar fort pel gironí, que davant la passivitat periquita va acabar traspassat a l’equip guipuscoà a canvi de poc més d’un milió d’euros.

Dotzens en la taula amb 44 punts, a cinc d’Europa, ja un miratge. Contents?
Ha estat una temporada molt bona després d’un inici irregular. La situació va ser dura i no era la que desitjàvem però hi va haver un partit clau que va significar un abans i un després. Va ser el del Betis, que vam vèncer 5-0 i després vam aconseguir ser un Eibar competitiu i amb un joc que ja fa anys que mostra. Si en aquell inici dolent haguéssim sumat algun punt més ara estaríem lluitant per objectius ambiciosos. Ens toca jugar-nos l’orgull i escalar alguna posició més en la taula.
La sensació és que han estat un equip irregular instal·lat en una muntanya russa?
El que no és normal va ser guanyar sis partits de set possibles. És complicat que un equip de primera tan humil aconsegueixi aquests números. No puntuar gaire en les primers jornades ens ha condemnat en l’actualitat a no poder lluitar per Europa. Tenim dues victòries en les darreres dotze jornades però hem fet partits bons contra rivals com el Barça i el Madrid.
De la primera temporada del Girona a primera què me’n diu?
Gairebé perfecta. No m’ha sorprès ja que els segueixo molt. Han mantingut gairebé tot el bloc del curs passat i crec que és el millor que han pogut fer. Van fer tres o quatre fitxatges que marquen la diferència, com Stuani, que ha fet 19 gols i ha estat a un nivell espectacular. Jo el vaig tenir de company a l’Espanyol i crec que és el millor davanter que podria tenir el Girona ja que s’adapta molt bé al joc que vol fer Pablo Machín.
Els jugadors del Girona deuen recordar el partit d’anada per la golejada patida [4-1]?
Estàvem en un dels nostres millors moments. A Ipurua, si estem fins, podem guanyar qualsevol. Vam vèncer bé però a Montilivi serà una altra història. El Girona juga amb un sistema diferent a la resta i si estan amb confiança i lluitant pel tot o res segur que seran perillosos. Ensopegar contra nosaltres els pot fer perdre les opcions d’accedir a Europa i segur que intentaran superar-nos. Ho donaran tot per mantenir viu el somni de jugar l’Europa League.
Al compte personal, 32 partits, 2.222 minuts i cinc gols?
Si a l’inici de la lliga m’haguessin posat un paper amb aquestes dades les hauria firmat segur. Números a part, em quedo amb les sensacions. Soc un jugador jove que el curs passat va competir a segona A i que any a any vol evolucionar com a futbolista. Va ser la millor decisió que podia prendre a l’estiu.
Deixar l’Espanyol devia ser complicat?
Costa, ja que és un club històric i vaig passar moltes coses bones a l’Espanyol. M’hi vaig acabar de formar com a futbolista i persona. Vaig passar per diferents categories fins arribar al primer equip i no va ser fàcil, però sí la decisió correcta. Tenia clar que havia d’anar a Valladolid cedit el curs anterior i després de com em va sortir l’any a segona A, necessitava sentir-me valorat i que m’estimessin. Vaig fer un bon any a Valladolid, suficient perquè l’Espanyol apostés per mi al 100% i no ho vaig notar així. Vaig decidir anar a l’equip que va apostar més fort per mi.
El Girona es va posar en contacte amb vostè?
Alguna cosa va arribar, però l’estiu és molt llarg i passen moltes coses. L’Eibar es va moure ràpid i al juny ja estàvem en contacte. Apostaven per mi també econòmicament ja que l’Espanyol no em deixava sortir gratis i tot va anar rodat. Encara que no hi he jugat mai per a mi el Girona és un club especial ja que he viscut a la ciutat i serà un partit diferent ja que jugaré davant de tota la meva gent.
L’any a Valladolid li va servir per acabar de fer-se un professional del futbol?
És complicat prendre les millors decisions. En el meu cas, per sort, he decidit molt bé. Anar al Valladolid va ser la millor decisió en aquell moment. El curs anterior havia jugat una dotzena de partits amb el primer equip de l’Espanyol. Jo era jove i necessitava continuïtat. No podia estar tot un any jugant quinze partits, no em podia permetre el luxe d’estancar-me. No va ser fer un pas enrere i ho vaig jugar tot.
En la seva etapa de formació va passar per diferents equips [Palafrugell, Bisbalenc, Gironès-Sàbat i Poblense]. Què el va portar a Mallorca?
No vaig tenir la sort de tenir un equip fix o únic per formar-me, tot i que al final ha estat bo per madurar i conèixer gent. Després d’un bon any amb el Sàbat hi havia interès de clubs importants a Catalunya com la Damm, el Girona o el Cornellà. Vaig fer una prova amb l’Espanyol però no va sortir bé. Amb el Girona m’hi vaig reunir però no em va convèncer la proposta d’anar al juvenil B. El Poblense jugava a divisió d’honor i tenia la confiança del tècnic. Havíem de jugar amb els millors com el Barça, l’Espanyol, etcètera, i va servir de molt. Va ser una decisió dura, la primera experiència fora de casa, però em va servir per créixer.
Ara toca estabilitat i té un contracte fins a 2020 amb l’Eibar?
Aquesta setmana ens ha alegrat la renovació del míster ja que m’ha ajudat molt. Em queden dues temporades més aquí i a mi el que m’agrada és continuar millorant. Tinc el cap centrat en l’Eibar i ja veurem quèpassa en el futur.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)