Girona

Montilivi vol allargar el somni

El Girona assumeix que guanyar l’Eibar és l’única manera de mantenir l’esperança d’assaltar l’última plaça d’accés a l’Europa League

L’equip blanc-i-vermell viu una mala sèrie (5 punts de 21) i fa tres partits que no guanya davant de la seva afició, però Pablo Machín defensa el bon to contra el Betis i l’Espanyol

Per convertir “un gran any en una temporada que no es pugui oblidar”, tal com expressava Cristhian Stuani, el Girona només té un camí. Tot i haver-se encallat (5 punts de 21), l’equip blanc-i-vermell manté encara l’esperança d’acabar assolint el setè lloc, l’últim d’accés a l’Europa League. Per somiar-hi, però, ja no val res més que la victòria. El triomf d’ahir del Sevilla –ara amb tres punts més i el goal-average– contra la Real eleva el nivell d’exigència per als gironins, que assumeixen que si no derroten l’Eibar, el bonic conte que van començar un cop garantida la continuïtat a primera s’acabarà. Recuperar l’alegria, en canvi, tornaria a reactivar l’equip, que la setmana que ve té una altra cita a casa –contra el València– i tanca la lliga a Las Palmas.

No hi ha demà sense avui. Mai partidari de fer comptes, la necessitat de superar l’Eibar serveix a Machín per no voler mirar més enllà. El Girona s’ha mostrat irregular, només ha guanyat un dels set últims partits de lliga –el dia que va sacsejar l’equip, al camp de l’Alavés (1-2)– i ha vist com l’espectacular ratxa de sis victòries seguides sense rebre cap gol a Montilivi es transformava en una sèrie de tres partits amb un sol gol i un sol punt. Tant el Betis com l’Espanyol es van endur els tres punts, però Machín defensa el bon nivell, sense recompensa, que van oferir els seus homes en les dues cites anteriors a l’estadi. Avui, amb sensacions bones o sense, els tres punts són imprescindibles per alimentar el somni de l’Europa League.

El Girona confia fer valer la motivació. Com el conjunt de Pablo Machín, l’Eibar també es va poder fixar un objectiu més ambiciós un cop assegurada la permanència. El conjunt de Mendilibar, però, s’ha mostrat força més irregular, i cada vegada que s’ha volgut consolidar a la zona noble, s’ha acabat fonent. El seu millor moment del curs va coincidir amb la visita dels gironins a Ipurua –d’on van sortir escaldats (4-1)–, ja que els bascos van arribar a fer 19 punts de 21 possibles. La segona volta, en canvi, se’ls ha fet més llarga, i dels últims nou partits només n’han guanyat un (6 punts de 27). Després d’empatar a Mestalla, l’Eibar té la possibilitat d’acostar-se a un punt del Girona, però assaltar el setè lloc sembla utòpic. Mendilibar va deixar fora de la convocatòria Capa i el porter Yoel, titular a Mestalla. Sí que va viatjar l’exjugador del Girona David Juncà, que ha perdut protagonisme al carril esquerre en benefici de José Ángel.

PER MOTIVACIÓ

L’Eibar es pot situar a un punt del Girona, però és ja massa lluny de la zona europea

6 PUNTS DE 27

Els bascos, amb un triomf en nou partits, han estat més irregulars que el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)