3a divisió FEF

Un mal gestat a foc lent

3a divisió. La plantilla del Palamós es resigna amb el descens a primera catalana, una patacada en la qual han intervingut diversos factors des de principi de temporada

El Palamós va certificar diumenge passat el descens a primera catalana, un desenllaç fatal que, tot i no arribar d’imprevist –l’equip estava amb l’aigua al coll des de fa moltes jornades–, sí que es va precipitar d’una manera molt cruel: el degà guanyava al camp del Prat per 0-2 i va encaixar tres gols en els últims minuts (3-2), mentre que el Granollers, el rival a batre en la lluita per no baixar, va marcar el gol de la victòria a Vilatenim també a les acaballes (0-1, en el minut 85). Amb aquest final tan tràgic el Palamós va tancar una etapa de sis temporades seguides a tercera divisió i tornarà a competir a primera catalana per segona vegada en els seus 120 anys d’història. La primera va ser el curs 2011/12, amb els palamosins que van tornar a tercera a la primera ocasió (el degà, tercer, va pujar després que l’Espanyol B aconseguís una plaça a segona B de forma administrativa).

En el descens del Palamós s’hi podrien trobar moltes causes, sobretot la irregularitat que ha acompanyat l’equip durant tota la temporada (no ha guanyat dos partits seguits en tot el curs) i els continus canvis a l’entitat (el Palamós ha utilitzat 36 jugadors, entre futbolistes del primer equip i juvenils, a més de tenir dos entrenadors diferents). Així mateix ho reconeix el capità palamosí, David Cano, que lamenta el pas enrere que haurà de fer novament l’entitat. “És una llàstima, una pena per com ha anat tot plegat. Durant la temporada ja vèiem que les coses no anaven bé, però tal com va anar el partit amb el Prat encara va ser més dur el descens. No hem estat regulars en tot l’any, hem tingut moltes baixes i a l’hivern van marxar jugadors importants, i tot això ha afectat l’equip. Entremig vam tenir un canvi d’entrenador i l’equip es va intentar refer, i tot i que vam millorar sempre es troben a faltar aquests jugadors amb un rol important. Si tens un equip més competitiu és tot més fàcil”, explica Cano, que encara no té clar ni el seu futur ni el del club: “No ho sé encara, el club s’ha de plantejar quin camí vol seguir i quin pla de futur vol desenvolupar. Pel que fa a mi, soc palamosí i porto el Palamós a la sang, però no descarto canviar d’aires depenent de com vagin les coses. Encara és aviat.”

Una de les primeres decisions que haurà de prendre el Palamós és si Pitu Batlle continua a la banqueta la temporada vinent.

LES REACCIONS

És una llàstima per com ha anat tot plegat. No hem tingut regularitat i van marxar jugadors importants

IRREGULARITAT

Ara el club s’ha de plantejar quin camí vol seguir i quin pla de futur vol desenvolupar
David Cano
capità del palamós

PAS ENRERE

L’equip, amb un canvi de tècnic pel mig, no ha encadenat dues victòries en tota la temporada

UNA BESTIESA

6
temporades
seguides a tercera divisió acumulava el Palamós, que no juga a primera catalana des del curs 2011/12.
36
jugadors
ha utilitzat el Palamós aquest curs, entre futbolistes del primer equip i juvenils.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)