Girona

PEDRO PORRO

JUGADOR JUVENIL DEL GIRONA

“Fer la pretemporada amb el Girona seria un somni”

“Tinc il·lusió però estaré content tant si m’arriba l’oportunitat de debutar com si no”

“Si tot ha sortit bé aquest curs és perquè m’ho he treballat i els companys m’han ajudat”

Em va agradar molt el projecte i no m’ho vaig pensar dues vegades. Veure un equip a primera i el filial a 2a B tira molt

Pedro Porro (13/09/1999, Don Benito, Badajoz) va debutar amb el primer equip al novembre en la copa contra el Llevant. Després de firmar una temporada excel·lent amb el juvenil, diumenge es va convertir en el protagonista de la victòria del Peralada contra el Vila-real B (0-3). Amb un doblet va deixar tothom bocabadat i a còpia de treball espera gaudir aviat d’un partit de primera.

El Girona el va fitxar fa un any del Rayo. Com va rebre l’oferta?
Estava jugant el campionat d’Espanya sub-18 quan el meu representant em va dir que hi havia interès del Girona en mi i em va explicar el projecte. No m’ho vaig pensar dues vegades.
L’ascens del Girona a primera i del Peralada a segona B és el que el va convèncer més?
Sí, la veritat és que sí. Veure un equip a primera i el filial a segona B tira molt, però tot i això jo només venia pensant a jugar en el juvenil aquesta temporada. També tenia clar que era un equip a l’alça i que era una ciutat molt maca perquè amb la família ens agrada viatjar i aquesta em va encantar.
Es diu que fins i tot interessava al Madrid, és cert?
Sempre es diuen coses d’aquestes... A mi em va trucar el Girona i em va agradar el projecte. Vaig venir a donar el millor de mi i tampoc pensava en altres clubs. La família també em va ajudar molt a prendre aquesta decisió i em van dir que em donarien suport fes el que fes.
Amb quina ambició i condicions va arribar a Girona?
Vaig venir centrat a jugar exclusivament al juvenil. Em van parlar que es volia fer un equip per lluitar per estar a dalt i sí que sabia que si feia les coses bé tenia possibilitats de poder debutar a segona B amb el Peralada.
La temporada amb el juvenil ha estat molt bona. Realment és una generació amb molt futur?
Hem fet un gran any, hem lluitat fins a l’última jornada per jugar la copa. Vam fer un inici de temporada increïble, en què vam guanyar sis de sis, i ens vam posar l’objectiu ambiciós d’acabar segons com a mínim, i gairebé el complim. Estem molt contents per això. Tots són molt bons jugadors i sobretot el grup que hem fet és el millor. Crec que hi ha molts jugadors que poden ser vàlids per a filials el curs que ve i per a primera divisió aviat.
Ha marcat quinze gols, una molt bona xifra.
La temporada passada amb el juvenil C del Rayo en vaig marcar 23, però a divisió d’honor marcar quinze gols i ser el segon màxim golejador de la categoria no m’ho esperava i no està gens malament.
Al novembre va debutar amb el primer equip en la copa contra el Llevant. El va sorprendre?
Estava al gimnàs quan em va trucar l’Albert Síria i per a mi va ser un premi molt gran perquè vol dir que el treball que fas en el dia a dia dona fruits. Em va alegrar moltíssim i em vaig plantejar aprofitar l’oportunitat. Estava molt nerviós, però un cop surts al camp et passa tot i només penses a disfrutar.
Després li va arribar l’oportunitat de jugar amb el Peralada. Era el seu objectiu quan va arribar?
Sí. Sabia que era una opció i he tingut sort que els entrenadors van confiar en mi per debutar una estoneta contra l’Ebre.
Diumenge va ser el seu dia, amb dos gols al camp del segon classificat.
Em van donar l’oportunitat una vegada més i vaig tenir la sort de marcar dos gols que em fan estar molt orgullós per haver ajudat l’equip, que ha treballat molt fort durant tot l’any per aconseguir la permanència.
Quines sensacions va tenir quan va acabar el partit?
Vaig sentir molta relaxació perquè el partit va ser tens, perquè l’equip ja estava salvat, però guanyar al camp del segon amb dos gols teus és una alegria immensa, i saber que el Peralada estarà un any més a segona B és el millor.
El primer gol va ser un golàs, què li va passar pel cap?
A la banqueta dèiem que el porter estava molt avançat i quan vaig aixecar el cap el vaig veure a la frontal de l’àrea. No m’ho vaig pensar, ho vaig provar i quan va entrar l’alegria va ser enorme.
Espera tenir l’oportunitat de debutar a primera en els dos partits que li queden al Girona?
Jo estaré content tant si m’arriba l’oportunitat com si no; ara mateix només em centro a treballar. D’il·lusió, és clar que en tinc.
Quina situació contractual té i on espera jugar l’any que ve?
Tinc contracte aquí i penso en el Peralada, per seguir treballant des de la pretemporada per intentar salvar la categoria un any més, però ara de moment em centro a acabar bé el curs diumenge davant la nostra gent.
Algú li ha comentat si farà la pretemporada amb el primer equip?
Per a mi seria un somni que m’arribés aquesta oportunitat, la veritat. Tant de bo pugui ser, però si no seguiré treballant igual. De moment penso a gaudir de les vacances i ningú del club m’ha comentat res sobre què faré en la pretemporada.
Tothom destaca la seva humilitat i que és molt treballador. És el que més el caracteritza?
Sempre he pensat que per ser gran has de tenir els peus a terra i treballar perquè ningú et regalarà res. Si tot ha sortit bé aquesta temporada, és perquè m’ho he treballat i he tingut l’ajuda de tots els companys.
Els que més conviuen amb vostè el veuen triomfant a primera.
Jo treballo per mi. Des que soc aquí tothom m’ha ajudat moltíssim a créixer i els dono les gràcies. Tant de bo pugui acabar jugant molts anys a primera amb el Girona, i serà gràcies a ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)