2a divisió FEF

RAÚL GARRIDO

ENTRENADOR DE L’OLOT

“Em tranquil·litzava veure la bona feina dels jugadors”

“Ha estat la clau de l’èxit. Els jugadors ens han cregut i han anat a mort amb el cos tècnic i el nostre missatge”

“La plantilla està capacitada per fer grans coses i, tot i que hem de parlar, crec que un 90% seguirà”

Vam implantar un dibuix tàctic nou, els jugadors el van entendre bé i el van anar fent evolucionar i fent més complet

Raúl Garrido (València, 20 d’octubre del 1972) ha estat un dels principals artífexs de la reacció i posterior permanència de l’Olot a segona B. L’entrenador, amb contracte per al curs vinent, va aixecar la moral de la plantilla olotina, del club i de tot l’entorn fins a aconseguir el gran objectiu de la salvació gràcies al gol en el 91’ de Roger Barnils en una darrera jornada de lliga d’infart.

Qui li havia de dir que quan va arribar, al novembre, afrontant un duel ja decisiu contra el Formentera, revertiria la situació i aconseguiria l’objectiu preuat de la permanència de l’Olot?
Era complicat i tots érem conscients que havíem de treballar molt. Era una qüestió de creure-hi molt; però sempre ho dic, soc una mica pesat, jo hi creia. El que em transmetien els jugadors, el club, l’afició i tot el que envolta l’Olot era positiu, i tenia la sensació que podíem fer les coses molt bé.
Realment va ser clau el fet d’encomanar a tothom la fe que era possible?
Totalment. Ha estat la clau de l’èxit. Els jugadors ens han cregut, a en Kevin i a mi. Han anat a mort amb nosaltres i el nostre missatge. Les meves esperances van créixer més amb la resposta dels futbolistes ja en els primers entrenaments.
La consolidació del sistema 3-4-2-1 també hi ha tingut a veure, futbolísticament parlant?
El sistema ha estat una altra de les claus de l’èxit. Vam implantar un dibuix tàctic nou, els jugadors el van entendre molt bé i el van anar fent evolucionar i fent més complet. Ells van estar còmodes al camp. Però el sistema també és un element secundari, només els jugadors van fer bo el sistema. Hem acabat jugant amb altres esquemes i ho hem fet igual de bé. La base de tot és que els futbolistes tenen les capacitat suficients.
No devia ser fàcil amb una plantilla que no estava confeccionada al seu gust?
És evident que no vaig confeccionar la plantilla, però des del primer dia, i ho deia convençut, creia que la plantilla era bona. Faltava alguna cosa que amb l’arribada de Jordi Xumetra i Marc Cosme vam arreglar, però estava convençut que la matèria primera era suficient per aconseguir l’objectiu.
A Lleida van tenir el primer ‘match ball’ però el van desaprofitar. Temia que passés factura en els seus jugadors?
En els partits contra el Formentera a casa i al camp del Lleida vam tenir la sensació d’haver perdut oportunitats. Sempre que em venia algun pensament negatiu, ràpidament pensava que no seria així, ja que tenia confiança en el que veia. Estava convençut que el bon treball ens donaria els resultats per assolir la permanència.
La temporada s’ha acabat fent llarga? El fet de no tancar l’objectiu fins a la darrera jornada ha desgastat l’equip?
El tram final ha estat molt complicat, ja que ho teníem a tocar però no acabava d’arribar. Apareixien els nervis, la tensió, els interrogants..., però sempre em basava en la confiança. Em tranquil·litzava la feina tan bona que veia en els jugadors. Evidentment ho hem passat malament amb l’ansietat de no lligar-ho abans de l’últim partit.
Toca descansar i desconnectar mínimament?
Sí, i en tinc moltes ganes. La vida de l’entrenador és dura i estressant, ja que has de pensar en moltes coses. Necessito una mica de descans i tranquil·litat.
Realment agrada, a entrenadors i a futbolistes, fer vacances? Enguany s’aturaran dos mesos.
Una vegada has descansat i passen un parell de setmanes ja penses en què faràs i en la il·lusió de tornar. Ara mateix, però, només penso en descansar, ja hi haurà temps per a tot.
En la seva primera roda de premsa va comentar que li havien parlat molt bé de l’Olot. Ara que ho ha pogut comprovar en primera persona, què hi diu?
Vivint a dins del club encara és millor del que m’havien comentat. És un club sòlid i estable amb una afició immensa. L’Olot és un club de veritat, amb molt sentiment, i actualment això és complicat de trobar. El club és millor del que m’havia pensat.
El club i vostè mateix han parlat d’apostar per la continuïtat de molts futbolistes. És realment així? Seria un premi al bon rendiment final?
Sobretot és el reconeixement a les seves capacitats, el seu comportament i la seva implicació. Estan capacitats per fer coses bones i, tot i que ens hem d’asseure a parlar, crec que un 90% continuarà, en alguns casos determinats si volen els jugadors.
El primer objectiu serà mantenir la tònica de la segona volta i l’explosió d’alegria del darrer partit davant 1.890 aficionats?
És clar que sí. És important que molts jugadors coneguin la ciutat, el club i a mi, i jo els jugadors. És una base important per fer créixer un equip i no ho hem de trencar per res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)