Nàstic

Situació límit

Nàstic. Una ratxa nefasta ha provocat problemes greus a l’equip tarragoní, que empitjoraran si no és capaç de vèncer un rival directe en l’estrena de José Antonio Gordillo a la banqueta

Se suposava que el Nàstic havia après la lliçó de la temporada passada, en què va aconseguir la permanència de manera agònica en l’última jornada, per viure una campanya més tranquil·la i positiva, amb fites més ambicioses a l’horitzó. Però els grana no només han repetit trajectòria i errors sinó que la irregularitat de la major part del curs i la ratxa nefasta de les últimes setmanes –un punt en els últims cinc partits, sense marcar cap gol i amb derrotes imperdonables a Llorca i Sevilla– han comportat ja la destitució de tres entrenadors –un més que el curs passat– i han empitjorat l’ambient. Nano Rivas i el director esportiu, Emilio Viqueira, han caigut aquesta mateixa setmana. Com l’any passat, el Nàstic arriba als tres últims partits en una situació límit.

La incorporació aquesta setmana del quart entrenador del curs, José Antonio Gordillo, ha d’aturar la caiguda lliure i solucionar uns problemes que s’han fet molt grans. Avui, al Nàstic només li val la victòria en la visita de la Cultural Leonesa, rival directe amb dos punts més, ja que perdre el podria fer caure al pou. Ara té un punt de marge respecte al primer equip en zona de descens, el Còrdova, i tres sobre el Barça B. Tots dos juguen demà com a locals, els andalusos contra l’Almeria i els blaugrana contra el Cadis.

És tota una incògnita l’alineació d’avui de Gordillo. Amb tants canvis de tècnics, de futbolistes en el mercat d’hivern i de dibuixos tàctics i de noms en les alineacions de tots plegats –el mateix Rivas ha fet uns quants cops de volant les últimes setmanes–, es fa molt difícil saber quin és l’esquema que millor s’adapta a la plantilla i quin és l’equip de gala, si és que n’hi ha. El més lògic és que Gordillo, fitxat sobretot com a revulsiu anímic –si fa no fa com Nano Rivas fa un any, però sense tant coneixement de la plantilla–, faci pocs invents en el pla tàctic i utilitzi els futbolistes que vegi més experimentats i més implicats.

La Cultural, nouvinguda en la categoria, va començar bé la lliga, però no va trigar a descriure una trajectòria descendent fins a la zona baixa. Malgrat això, el club lleonès ha mantingut la fe cega en el tècnic de l’ascens, Rubén de la Barrera, i en el seu futbol ofensiu i d’elaboració. La paciència ha donat fruits, ja que arriben en un bon moment al tram final: fa sis partits que no perden (12 punts de 18) i han sortit dels llocs de descens.

LES FRASES

L’equip ha treballat en els entrenaments amb intensitat. La resposta dels nois ha estat molt positiva. Estic content per com ha anat
Una final no ho és. Passi el que passi quedaran dos partits i no estarà res decidit
José Antonio Gordillo
entrenador del nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)