Nàstic

Beneïda tarda de bogeria

Nàstic. L’equip grana, que perdia 0-2 en el descans, protagonitza una remuntada memorable, marca cinc gols en el segon temps i obté una victòria que li dona oxigen en el debut de Gordillo

nàstic 5 cultural 3

NÀSTIC:Dimitrievski; Kakabadze, Xavi Molina, Pleguezuelo, Minero; Jean Luc (Dumitru, 81’), Javi Márquez (Gaztañaga, 74’), Tejera, Maikel Mesa (Uche, 46’); Álvaro Vázquez i Manu Barreiro.CULTURAL:Palatsí; Bastos, Ivan Garrido, David García, Iza (Guarrotxena, 77’); Señé, Sergio Marcos; Emi Buendía, Antonio Martínez, Moutinho (Ortiz, 67’); i Rodri (Samu, 77’).GOLS:0-1 (7’) Antonio Martínez. 0-2 (17’) Emi Buendía. 1-2 (54’) Álvaro Vázquez. 2-2 (56’) Manu Barreiro. 3-2 (72’) Uche. 4-2 (75’) Manu Barreiro. 5-2 (84’) Dumitru. 5-3 (93’) Señé.ÀRBITRE:Bicandi Garrido (col·legi basc).T.G.:als locals Jean Luc, Maikel Mesa, Kakabadze i Javi Márquez; i als visitants Emi Buendía i Antonio Martínez.T.V.:al visitant Iván González (82’), doble amonestació.PÚBLIC:9.329 espectadors.

El Nou Estadi de Tarragona va ser ahir durant 90 minuts un frenopàtic. El que hi va passar no és normal. La bogeria que es va viure, però, va deixar la parròquia grana, amb fam d’alegries, d’allò més contenta. El Nàstic va ensumar la flaire de segona B, quan perdia 0-2 en el descans. En comptes d’enfonsar-se, però, el conjunt tarragoní va traure inspiració d’on semblava no haver-n’hi i va fer una segona part memorable, d’aquelles que es recordaran sempre. Van caure cinc gols com cinc sols i els grana van amarrar tres punts clau pensant en la salvació. Res no està fet, però amb la intensitat que l’equip va mostrar ahir en el segon temps, tot serà molt més fàcil. El debut de José Antonio Gordillo, que pintava amarg, no hauria pogut ser mes dolç.

Els primers 45 minuts del partit d’ahir van ser com els 450 anteriors: per oblidar. I és que el conjunt lleonès ja guanyava 0-2 en el 17. Un drama, vaja. I això que Manu Barreiro, en la primera acció, va tenir una arribada de claríssima. Palatsí la va treure sota pals. Dimitrievski, en canvi, va poder fer ben poca cosa en les primeres dues arribades clares de la Cultural, que van acabar en gol. En el 7’, Antonio Martínez va entrar sol com un mussol fins a la cuina i, després de caçar un rebot de la seva pròpia acció, va batre el porter macedoni. Deu minuts després, el protagonista seria Emi Buendía, que va culminar una bona jugada d’equip amb el 0-2. A partir de llavors, el Nàstic ho va buscar amb força i empenta, però va pecar de precipitació. Així, cap de les seves arribades –ho van intentar Tejera, Maikel Mesa i Barreiro– va sorprendre Palatsí. Es va arribar al descans amb un ambient hostil i enrarit. Tot evocava massa les últimes cites.

45 minuts per recordar

Tot i que, vista la primera part, el partit anava camí d’acabar com el rosari de l’aurora, els segons 45 minuts van ser memorables. Del drama es va passar a l’idil·li. El Nàstic va marcar un gol ràpid, es va alliberar, i va acabar etzibant una maneta a la Cultural. L’encarregat d’obrir el camí de la golejada va ser Álvaro Vázquez (54)’, que va connectar una pilota pentinada per Manu Barreiro i va sorprendre Palatsí. Dos minuts després, el mateix Manu Barreiro va aprofitar un refús erràtic d’Iza en un servei de cantonada per marcar a pler.

Amb el 2-2 els horitzons es van ampliar i van caure tres gols més. Així, Uche, que va reactivar l’equip amb la seva entrada després del descans, va fer el 3-2 en una rematada de córner al segon pal (72’). Manu Barreiro i Dumitru, aprofitant una Cultural tocada per l’embranzida grana, van posar la cirereta del pastís amb un parell de dianes més. Ni tan sols el gol que el vallesà Señé va fer en el temps afegit, va amargar una victòria tan dolça com vital.

S’ha vist que tots junts som imparables. Aquesta unitat ara no es pot perdre
Xavi Molina
DEFENSA I CAPITÀ DEL NÀSTIC
Ens hem adonat que o reaccionàvem o seria massa tard. Ha estat fruit del treball d’equip
Abraham Minero
lateral del nàstic

Els nois s’han mirat a la cara durant el descans, s’han tret la motxilla amb l’1-2 i, després, han fet el futbol que són capaços de fer
És una injecció de moral molt bona per a l’equip i per a l’afició. Estic molt orgullós del que s’ha vist