Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Poso un excel·lent a tots”

Pablo Machín havia intentat mentalitzar l’equip que acabar amb victòria era la millor manera de tancar una gran temporada que s’havia enfosquit en les darreres jornades. Hi havia el risc d’acabar fins i tot al catorzè lloc, però els gironins van saber fer la feina a l’estadi Gran Canària. “Els futbolistes han demostrat un cop més la professionalitat que han exhibit tota la lliga. No esperava menys d’ells. També és veritat que en anteriors partits no havia arribat la victòria però ho havien fet tot per aconseguir-la”, va explicar l’entrenador a la sala de premsa. “Sabíem que no seria fàcil, perquè a tots els equips els costava guanyar Las Palmas. Però hem entrat molt bé al partit, sabent les virtuts i els defectes del rival. És per on els volíem fer mal, i ho hem aconseguit”, va apuntar. “I gràcies a la implicació de tothom, hem patit menys de l’esperat. També hauríem pogut encertar l’última passada que ens hauria permès estar més tranquils.”

El partit tampoc tenia gaire més història. Era moment de començar a fer balanç. Amb quina nota? “Per la meva part, que sé el que costa el dia a dia i tot l’esforç que hi han posat, al meu equip li poso un excel·lent. Des del primer jugador fins a l’últim. Tots han aportat en la mesura que han pogut. Tinc molt clar que és una temporada d’excel·lent. Ho són els jugadors i l’afició. Superar els 50 punts un equip que acaba de pujar, amb més del 80% dels que juguen habitualment venint de segona, té prou mèrit per donar-los l’excel·lent i des del meu punt de vista la matrícula d’honor.” Especialment inspirat s’ha mostrat Stuani, que va acabar la lliga com la va començar, amb un doblet de gols, i es va enfilar fins als 21. “Ens hem trobat com dos nuvis. El joc del Girona era ideal perquè pogués brillar Stuani, i nosaltres, quan li vam proposar venir i vam fer un gran esforç, era perquè sabíem que ens podia venir molt bé”, va dir l’entrenador, que va seguir: “Ningú podia pensar que faria 21 gols, però jo creia que trauria el gran rematador que és i no només aportaria la qualitat, sinó el caràcter, l’orgull, aquest gen que porten els uruguaians. Des del primer entrenament fins l’últim partit ho han demostrat. Molts joves han tingut l’oportunitat d’aprendre d’ell.”

El futur

Machín va tornar a parlar del seu futur, però hi va dedicar menys espai que en l’anterior roda de premsa. “Soc tan enormement privilegiat i afortunat que sé que l’any que ve entrenaré a primera. Tinc un any més de contracte. Ara és moment de disfrutar del que hem fet. No és el que jo vulgui. En futbol puc dir una cosa al 99% i aquest poc que queda després pot ser molt. Jo crec que hem de disfrutar d’aquest any. El més lògic és que, si tinc contracte i el Girona vol que continuï, sigui l’entrenador.” Interrogat per la continuïtat de la majoria de jugadors, Machín va indicar la possibilitat d’alguna sortida que donés diners al club. “Hi ha un munt de jugadors amb contracte. Tant de bo, per ells fonamentalment, que molts d’aquests no continuïn. Seria senyal que serà millor per a ells, perquè aniran a llocs amb millors contractes, i per al Girona, que rebrà els diners d’unes clàusules. És el joc del futbol. Estem en una situació tan privilegiada que tot el que passi serà bo”, va sentenciar l’entrenador.

EL MÈRIT

“Superar els 50 punts amb més del 80% venint de 2a és de matrícula d’honor”

EL SEU FUTUR

“Soc privilegiat i entrenaré a primera. Ara és moment de disfrutar”

STUANI

“El Girona i ell ens hem trobat com dos nuvis. Ha aportat qualitat i caràcter sempre”

CONTUNDENT

“Tant de bo jugadors amb contracte marxin. Serà molt bona senyal”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)