Girona

El Girona és novè en espera de l’Eibar i la Real Sociedad

Segon català. Amb el triomf contra Las Palmas (1-2), els gironins s’asseguren quedar per damunt de l’Espanyol i jugar així la supercopa de Catalunya

A falta que acabi la darrera jornada del campionat de lliga, el Girona es troba en la novena posició, amb 51 punts, gràcies a la victòria que va aconseguir a l’estadi Gran Canària contra Las Palmas (1-2). El conjunt dirigit per Pablo Machín va assegurar, de retruc, acabar el seu primer any en la màxima categoria com el segon millor equip català, per darrere del Barça, el campió de la lliga, i per damunt de l’Espanyol, ara ja a cinc punts de distància a falta de disputar el seu matx a San Mamés contra l’Athletic Club. Aquesta posició respecte dels representants catalans atorga als gironins el dret a disputar la supercopa de Catalunya contra el Barça –amb l’ascens del Girona a primera, la federació catalana va estipular que aquesta competició la jugarien els dos millors equips catalans de primera.

Novens, desens o onzens

El Girona estarà pendent dels resultats dels partits de l’Eibar i la Real Sociedad per saber en quina posició quedarà finalment en la classificació. Segons la plaça, la repartició dels drets televisius atorga als equips una quantitat o una altra, un factor que cal tenir en compte a l’hora de confeccionar el pressupost de cara al curs vinent. L’Eibar visita el Wanda Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético (avui a les 18.30 h), mentre que la Real Sociedad visita el Camp Nou per veure’s les cares amb el Barça (a les 20.45 h).

Si l’Eibar puntua, els guipuscoans avançaran els gironins en la taula i si els bascos guanyen al Barça, també, fet que situaria el Girona, finalment, en l’onzena posició. En cas que passi només una de les dues premisses, els de Montilivi acabarien desens. I si no se’n dona cap de les dues, els blanc-i-vermells acabaran el seu primer curs en primera divisió en l’actual i meritòria novena posició, a vuit punts de la setena plaça, la primera que dona dret a jugar l’Europa League la temporada que ve. El descens, per sort, podria arribar a quedar als actuals 22 punts de distància, a falta de l’últim matx del Deportivo.

DE MÈRIT

Els de Montilivi treuen cinc punts a l’Espanyol, que ja no els pot atrapar en la classificació

EL GIRONA SERÀ ONZÈ

Si l’Eibar puntua al Wanda contra l’Atlético i la Real Sociedad guanya al Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)