Girona

La garantia de tenir Stuani

El Girona tanca el curs amb una victòria a Las Palmas gràcies a dos gols més de l’uruguaià, que s’eleva fins a les 21 dianes, i els de Machín acabaran la lliga entre el novè i l’onzè lloc

Sense res en joc i amb els locals amb els ànims per terra, el partit va ser una castanya, sobretot en la segona part

LAS PALMAS 1 GIRONA 2

GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo (Timor, 58’), Pere Pons, Granell, Eloi, Aday; Portu, Choco Lozano (Borja García, 79’); i Stuani (Olunga, 84’). LAS PALMAS:Chichizola; Aguirregaray (Erik, 62’), Gálvez, Ximo Navarro (David García, 46’), Dani Castellano; Momo (Nacho Gil, 65’), Vicente Gómez, Etebo, Halilovic; Calleri i Benito. GOLS:0-1 (4’) Stuani. 1-1 (13’) Calleri, de penal. 1-2 (41’) Stuani.ÀRBITRE:Jaime Latre, del comitè aragonès.T.G.: al local Etebo (59’), i als visitants Pere Pons (12’), Aday (21’).T.V.: cap.PÚBLIC:6.362 espectadors a l’Estadi Gran Canaria.

El Girona va posar la cirereta a un curs excepcional i Stuani, a una temporada de somni que per a l’uruguaià encara continuarà a Rússia. El davanter va anotar els dos gols que van derrotar Las Palmas i que molt probablement faran que els de Machín acabin entre els deu primers en la seva estrena a primera. Encara el poden avançar l’Eibar i la Real Sociedad, tot i que tenen sortides delicades (Atlético de Madrid i Barça). Qui no ho farà és l’Espanyol, que s’havia posat entre cella i cella acabar davant dels blanc-i-vermells com a gran –i alhora pobre– al·licient. La propera supercopa de Catalunya la jugaran els dos millors equips catalans i la classificació ha deixat clar que són el Barça i el Girona.

El factor Stuani

El davanter va arribar a l’estadi Gran Canaria amb 19 gols i en va sortir amb 21. Ell solet es va encarregar de deixar en evidència els dos centrals de Las Palmas, Gálvez però sobretot Ximo Navarro. En el 0-1, la parella fantàstica del Girona es va associar a meravella, amb Portu conduint i centrant i Stuani anticipant-se Ximo i fent el seu desè gol de cap. En l’1-2, l’uruguaià es va marcar un moviment preciós en pocs metres dins l’àrea. Qui millor ho va veure va ser el mateix Ximo, altra vegada retratat. Jémez ja no va voler saber res més del seu central i en la mitja part el va enviar a la dutxa.

L’1-2 va servir perquè el Girona agafés novament la iniciativa perquè Las Palmas va aconseguir refer-se del 0-1. Jaime Latre no va perdonar una agafada de samarreta de Pere Pons a Calleri dins de l’àrea. El gol de penal de l’argentí va evitar que Bounou acabés el partit amb la porteria immaculada. Això no passa des de fa mes de dos mesos. En els deu últims partits, el zero ha esquivat el marroquí.

Partit molt fluix

Si la primera part es va salvar pels gols, la segona va ser una castanya amb totes les lletres. Els equips van tenir feinada per trepitjar l’àrea i les ocasions van anar caríssimes. Com a mínim, els blanc-i-vermells van mantenir el to defensiu. Evitant que Las Palmas marqués, la victòria era al sac. El primer moviment de Pablo Machín semblava que aniria acompanyat d’un canvi de dibuix, però no va ser així. Maffeo –l’any que ve jugarà a la Bundesliga amb l’Stuttgart– va deixar pas a Timor, que es va situar de central esquerrà. Juanpe va passar a la dreta i Ramalho, al carril.

Las Palmas va intentar fer passos endavant, però només Halilovic tenia les idees mig clares a tres quartes parts de camp. Els canaris fa mesos que demanen a crits que s’acabi la lliga i ahir van enllaçar la setzena jornada sense guanyar i la sisena derrota seguida a casa, que aviat és dit. I la poca afició que va anar al camp –la gran majoria ja ha desertat– ho va fer resignada i convençuda que anava una setmana més a l’escorxador. El Girona no va saber liquidar el partit quan va tenir espais perquè també va ser molt imprecís en l’última passada. No marcar l’1-3 el va obligar a continuar despert fins que Jaime Latre va assenyalar el final del partit i d’una temporada per emmarcar. I per a Las Palmas, el final del malson.

PORTU I STUANI

La parella fantàstica es van associar en el 0-1, el vintè gol del curs de l’uruguaià

COMPTADOR A ZERO

Un penal de Pere Pons a Calleri transformat per l’argentí va tornar la igualtat

EL DE SEMPRE

Altre cop Stuani va avançar el Girona després de retratar Ximo i batre Chichizola

MANA EL GIRONA

Els gironins van semblar sempre més sencers en una primera part de perfil baix

MAFFEO, SUBSTITUÏT

Machín va moure peces de lloc amb l’entrada de Timor, però no va alterar el dibuix

MOLT ESPÈS

La segona part va ser pitjor que la primera, amb poca intensitat i sense ocasions

AVUI, LA NOTA FINAL

Només l’Eibar i la Real Sociedad poden prendre el brillant novè lloc al conjunt gironí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)