Girona

Més feina de la que sembla

Tot i que té 18 jugadors amb contracte més enllà del juny, el Girona s’acostarà a la desena d’incorporacions per afrontar el segon curs a primera

No tots els futbolistes tenen un lloc en l’equip, uns atrets per ofertes i altres, pel poc protagonisme

“Hi ha un munt de jugadors amb contracte. Tant de bo que molts d’aquests no continuïn. Seria senyal que serà millor per a ells, perquè aniran a llocs amb millors contractes, i per al Girona, que rebrà els diners d’unes clàusules.” Per contundent, va sorprendre la reflexió de Pablo Machín després de l’últim partit de lliga, a Las Palmas. El Girona té dues terceres parts de la plantilla amb contracte més enllà del juny, però la feina no està tan encarrilada com es podria pensar tenint 18 fitxes ocupades. No s’arribarà a les tretze incorporacions que hi va haver l’estiu passat, però és fàcil que el nombre d’altes s’acosti a la desena.

Quique Cárcel va anar avançant feina allargant i millorant el contracte de jugadors que ja tenia lligats i que no volia perdre. Després de l’ascens, va tancar acords amb Portu (dues vegades), Pere Pons, Juanpe, Àlex Granell, Alcalá i Aday, a més de l’operació amb Muniesa –clàusula de compra a l’Stoke City obligada per la permanència a primera– i la incorporació en el mercat d’hivern de Choco Lozano.

Dels 18 futbolistes lligats, n’hi ha que generen interrogants, per motius diferents. Uns perquè han tingut un protagonisme molt escàs i probablement el club els buscarà alternatives, com el porter Gorka Iraizoz i el defensa Carles Planas. També ha acabat molt a l’ombra Marc Muniesa, tot i que hi tindrà més a dir la voluntat del jugador que la del club. L’altre perfil de futbolista amb contracte que té possibilitats de marxar abans d’hora és el que citava Machín. N’hi ha que han ofert un rendiment molt alt, com Stuani, Portu i Juanpe. I, tot i que el club els té ben lligats, tampoc tancaria la porta si rebés una oferta econòmica interessant. El mateix Stuani, cinquè màxim golejador de primera divisió amb 21 gols –només superat per Messi, Cristiano, Suárez i Iago Aspas–, ho deixava obert: “Ara disfruto del que hem fet. Al final, el que passi en el futur no ho sé. Dependrà del Girona.”

Dels 24 jugadors que han acabat la temporada amb el Girona –ja n’havien sortit a mitja lliga Kayode, Marlos Moreno i Boulaya–, n’hi ha sis que acaben el lligam el 30 de juny. Són el capità, Eloi Amagat, que ja es va acomiadar públicament, i els cinc futbolistes que han jugat a Montilivi com a cedits. Amb Mojica hi ha dubtes –l’opció de compra és cara, està pendent de si puja el Rayo i encara no s’ha nacionalitzat–, però amb els altres, ni això. Aleix Garcia agrada més a l’àrea esportiva que a l’entrenador, i el jugador ja ha dit que no vol estar un any més amb tan pocs minuts com els que li ha donat Machín.

Suárez i els del filial

El nombre de fitxes anirà en funció també de l’aposta pel filial, ja que el club vol potenciar el perfil de jugadors joves amb capacitat d’arribar al primer equip. José Aurelio Suárez té contracte fins al 2021, teòricament amb el paper de tercer porter. Del Peralada, el club també té lligats Soni, Paik, Andzouana i Álamo, i ha de decidir si compra els drets de Maxi Villa, Andrés Romero i Bambo Diaby.

Des de l’ascens, la prioritat de Cárcel ha estat ampliar contractes per blindar jugadors
No s’arribarà als tretze de l’estiu passat i el club té molt present el paper del filial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)