Girona

Un empatx de gols de comiat

El Girona tanca un curs de somni exhibint una lògica superioritat contra el Figueres en un amistós que va encetar oficialment el centenari de la Unió

Olunga i Choco Lozano van situar un 0-2 al descans abans que Kevin Soni, amb un ‘hat-trick’, i Aday fessin que la diferència es disparés fins a la mitja dotzena

FIGUERES 0 GIRONA 6

FIGUERES:Aroca (Aleix Díaz 46’); Pere Compte (Cavall 77’), Canal (Davesa 46’), Romero (Edu Pons 85’), Pep Chavarria (Hostench 46’); Ferrón (Joan Pons 46’), Ferran Grau (Eric Torres 46’), Maik Molist (Medinilla 85’), Ritxi (Valverde 69’); Bonaventura (Gil Muntadas 46’) i Aleix Feixas (Pimentel 46’). GIRONA:Gorka Iraizoz; Alcalá (Juanpe 69’), Timor (Bernardo 46’), Muniesa; Pedro Porro, Eloi Amagat (Granell 58’), Aleix Garcia (Pere Pons 46’), Carles Planas (Aday 69’); Douglas Luiz, Choco Lozano (Portu 69’); i Olunga (Kevin Soni 46’). GOLS:0-1 (16’) Olunga. 0-2 (34’) Choco Lozano. 0-3 (57’) Kevin Soni. 0-4 (70’) Kevin Soni. 0-5 (80’) Aday. 0-6 (82’) Kevin Soni.ÀRBITRE:Garcia Rosel.T.G.cap.T.V.: cap.PÚBLIC:Uns 2.000 espectadors a Vilatenim.

El Girona va posar el punt final a un curs de somni amb un partit extra a Vilatenim que va servir per encetar el centenari de la Unió. El 0-6 va ser el menys important, perquè ahir importava més que cap dels 40 futbolistes que van acabar saltant a la gespa no prenguessin mal. De fet, el resultat només va ser la constatació d’una lògica catedralícia: amb tres categories de diferència, que l’equip de primera li clavi mitja dotzena al de tercera és el més normal del món.

Mentre Machín va fer una alineació equilibrada (respecte als que es van quedar a la banqueta), el Figueres va saltar a la gespa amb un onze que si no era el de gala, poc n’hi faltava. Com era d’esperar, no va ser un partit de bioritmes molt alts, però tampoc ho va ser el de Las Palmas i allà hi havia tres punts en joc. Els empordanesos van mirar de contrarestar amb il·lusió la indiscutible superioritat tècnica i física dels blanc-i-vermells, que van controlar el ritme de partit moguts per la batuta d’Aleix Garcia. També va aparèixer Douglas, que va combinar detalls bons (la seva qualitat no es pot posar en dubte) amb cosetes desesperants (cada falteta rebuda anava acompanyada de gesticulacions i protestes). El Girona va començar a marcar diferències amb el 0-1, generat per Pedro Porro, a qui Machín va situar al carril dret. La centrada del juvenil la va convertir en gol Olunga, que va fer valer la seva envergadura per aixecar-se més que ningú. El 0-2, superada la mitja hora, va tenir com a primer protagonista Alcalá, que va fer una passada vertical per Aleix, que des de la línia de fons va teledirigir una assistència guanyadora per a Choco Lozano.

Dues de les accions més aplaudides van ser xuts des de molt lluny, primer de Timor (la pilota es va perdre a fora per poc, 30’) i, ja amb el 0-2, d’Aleix Feixas (Iraizoz va haver de reaccionar ràpidament, córrer cap enrere i desplegar tota la seva envergadura per treure una mà salvadora, 40’).

Com era d’esperar, la roda de canvis va ser molt més perjudicial per al Figueres. El Girona, sense necessitat de prémer a fons l’accelerador, va inclinar el camp cap a la porteria local i els locals van tenir feinada a defensar i encara més a creuar el mig del camp, tot i que amb el 0-4 Joan Pons va tenir una gran oportunitat per marcar el gol de l’honor.

Els gironins van acabar trobant Kevin Soni, que va millorar molt la primera part d’Olunga. El 0-3 hauria necessitat l’ull de falcó, però l’assistent va determinar que Aleix Díaz va aturar la pilota quan ja havia traspassat la línia de fons. En el 0-4 i en el 0-6, va funcionar d’allò més bé la societat entre Portu (va substituir Choco Lozano a 20 minuts del final) i el camerunès, que ahir va estar inspiradíssim en la rematada (fins i tot li van invalidar el que hauria estat el 0-7). Kevin Soni no només es va reivindicar amb un hat-trick, sinó que també va assistir Aday en l’acció del 0-5, resolt magníficament per Aday amb un xut a cama canviada com aquells que fa Coutinho i que es va colar pel pal llarg. Els de Machín, molt superiors, van explotar sovint el carril dret amb Pedro Porro, que va fer unes quantes centrades de mèrit amb la cama dreta. El tècnic va deixar sense jugar Bounou, Ramalho i Maffeo.

Dues penyes premien avui Portu

El mitjapunta del Girona Cristhian Portugués encara té feina per fer en el primer dia de vacances. Dues de les penyes del Girona el premiaran avui per la temporada que el murcià ha fet. A les 7 de la tarda, al bar Cross, Portu rebrà el trofeu Jandro Castro com a millor jugador de la temporada del Girona. Una hora més tard, a les 8, la Penya Saltenca del Girona li donarà el mateix premi després del resultat de la votació dels membres d’aquesta penya. Per diumenge, l’acte que està previst és la pujada a peu als Àngels, organitzada per la Penya Gironina.

Machín no parla després del partit

Els responsables de comunicació del Girona van anunciar abans del partit a Vilatenim que després del duel, el tècnic no compareixeria en roda de premsa. El club va voler evitar que Pablo Machín hagués de respondre una altra vegada sobre el seu futur. El Girona i el tècnic de Gómara fa setmanes que estan immersos en negociacions, però de moment no hi ha acord (tot i que sembla proper) amb l’entrenador, que té una proposta fins al 2021. Tampoc no va parlar el segon de Machín, Jordi Guerrero. Per part dels gironins, només Àlex Granell va fer declaracions.

Un mes i mig de vacances

Després del partit d’ahir a Figueres, la plantilla del Girona va iniciar oficialment les vacances. Machín ja no dirigirà cap més sessió i els jugadors no tornaran a escena fins a la segona setmana de juliol, probablement el dilluns dia 9. Tot i que el Girona es posarà en marxa més aviat que mai, els jugadors també gaudiran d’un descans més llarg que mai. Res a veure amb el que passava a segona A, quan entre la lliga i la fase d’ascens els gironins havien estat competint fins gairebé a final de juny. L’inici del curs a primera serà el 18 i 19 d’agost si no s’endarrereix al 25 i 26.

Sense Stuani, Borja ni Mojica

El Girona es va presentar a Vilatenim amb 22 futbolistes, però amb tres baixes de la primera plantilla. No hi eren Cristhian Stuani, que ahir ja va viatjar fins a l’Uruguai per integrar-se en els propers dies a la selecció; Borja García, que tenia molèsties i va rebre el vistiplau de Machín per començar les vacances; i Johan Mojica, que ja és a Colòmbia. El tècnic de Gómara va citar el juvenil Pedro Porro, que va acabar la temporada jugant a segona B amb el Peralada; i el també jugador del filial Kevin Soni, que ha disputat aquest curs dos partits a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)