Nàstic

Irregulars però decisius

Nàstic. Manu Barreiro i Uche, que no marcaven des de la primera volta, van fer tres dels cinc gols a la Cultural. La temporada passada també van aparèixer en els tres crucials partits finals

La història es repeteix. La temporada passada, el Nàstic es va jugar la permanència en les tres últimes jornades, per a les quals va canviar d’entrenador, i Ikechukwu Uche i Manu Barreiro, que havien estat irregulars fins llavors, van ser clau per aconseguir l’objectiu, el nigerià amb tres dels cinc gols dels grana en els tres partits i el gallec amb els altres dos. En la present ’actual campanya, els tarragonins tornen a afrontar tres duels finals clau, també amb entrenador nou i, de moment, a la primera de les tres finals els dos davanters han tornat a aparèixer. El Nàstic va aconseguir dissabte passat una espectacular victòria contra la Cultural Leonesa (5-3), amb una gran remuntada a la segona part i dos gols de Barreiro i un d’Uche. Els anteriors gols dels dos futbolistes s’han de buscar a la primera volta: el gallec, tot i que ha estat titular habitual a la segona part del campionat, no marcava des de la jornada 21, mentre que el nigerià, amb menys continuïtat, no ho feia des de la 15.

“He passat temps sense marcar, amb menys protagonisme en els últims partits, i Gordillo, quan va arribar, em va dir que confiaria en mi. Per sort li he pogut tornar la confiança amb gols en el primer partit. Em sento alliberat perquè als davanters se’ns demanen gols i feia temps que no en marcava”, va explicar ahir Manu Barreiro, content per haver recuperat l’olfacte golejador “en un partit clau”. Segons l’exdavanter de l’Alavés, la victòria va ser important perquè els va donar molta moral per com es va produir, però recorda que continuen sense marge d’error. “Hem de pensar a fer els sis punts. Primer, però, hem d’aconseguir els tres a Osca, i a veure si la permanència ja és matemàtica”, diu Barreiro, que explica que José Antonio Gordillo es basa a fer les coses fàcils, amb coherència, “ja que no hi ha temps per a molt més”, i a treballar l’aspecte anímic.

Manu Barreiro va arribar en el mercat d’hivern de la temporada passada. En mig curs, va fer sis gols i aquesta lliga n’ha marcat nou. Té un any més de contracte i, tal i com va explicar ahir, espera complir-lo. Uche, en canvi, no vestirà la samarreta grana la temporada vinent. El curs passat va començar bé, però després va desaparèixer de l’equip. El bon final de campanya, amb els tres gols clau, li va donar crèdit per a aquesta temporada, tot i que la seva renovació no es va confirmar fins poc abans de començar una lliga en què ha estat molt irregular.

LES FRASES

Gordillo em va dir que confiaria en mi i li he pogut tornar la confiança amb gols. Em sento alliberat perquè feia temps que no marcava

LA XIFRA

El triomf contra la Cultural ens va donar molta moral per com va ser, però no tenim marge d’error
Manu Barreiro
davanter del nàstic

LA XIFRA

7
gols
ha fet Ikechukwu Uche, superat per Barreiro i Maikel Mesa (8). Els sis primers gols els va marcar entre la jornada 5 i la 15.
9
gols
ha fet Manu Barreiro, màxim golejador grana. Abans del doble contra la Cultural, va fer 7 gols entre la jornada 10 i la 21.

“No ens podem relaxar, l’Osca és un equipàs”

Al Nàstic li falta enfrontar-se als dos primers classificats. Diumenge que ve juga al camp de l’Osca, que dilluns ja va certificar l’històric ascens a primera divisió, de manera que, amb l’objectiu principal al sac, només té en joc la primera posició final. De totes maneres, Manu Barreiro recorda que si l’Osca ja ha aconseguit l’ascens és perquè “és un equipàs” i que no poden pensar que els ho posaran fàcil. “A més, no ens val res més que la victòria”, apunta. Després, en l’última jornada, el Nàstic rebrà la visita del Rayo, que aquest cap de setmana també pot certificar l’ascens. Ho té bé per celebrar-lo diumenge al seu estadi, on s’enfronta a un Lugo sense res en joc, i viatjar a Tarragona relaxat. La victòria li donarà l’ascens matemàtic, però l’empat i la derrota també si l’Sporting, que rep el Granada, no guanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)