2a divisió FEF

Mirant encara més al futur

2a divisió B. El Peralada completarà aquest estiu una renovació de la plantilla que podria deixar Sergi Álamo com l’únic supervivent de la primera temporada de filiació amb el Girona

Després d’un debut excel·lent del Peralada en la categoria de bronze, el Girona afronta un estiu mogut per confeccionar la plantilla del filial la temporada que ve. I és que dels 22 jugadors que hi ha a la plantilla, més de la meitat, dotze, no tenen contracte en vigor. Primer de tot, però, des del club de Montilivi s’està negociant la renovació del tècnic Narcís Chicho Pèlach, que també acaba el contracte al mes de juny, però la intenció de les dues parts és que continuï dirigint els xampanyers després de l’espectacular segona volta.

Reestructurar i rejovenir

La principal idea del Girona per a la temporada que ve és que la plantilla del Peralada sigui molt més jove que aquest any. El primer pas serà la sortida del porter Gianni; els defenses Pablo Carbonell i Marc Vallho; els migcampistes Iu Ranera, David Serrano i Xavi Boniquet, i els davanters Cesc Clotet i Coro. Aquests vuit jugadors acaben contracte al mes de juny i difícilment renovaran, perquè cap d’ells serà sub-23 la temporada que ve –Serrano, Iu i Clotet ho eren aquest curs però ho deixaran de ser al juny–. A banda d’aquests vuit només hi ha dos jugadors majors de 23 anys amb contracte: Albert Estellés i Manel. El primer no entrava en els plans a l’inici de curs, però s’ha acabat guanyant l’ampliació de contracte per partits jugats –n’ha jugat 27–, i el segon va ampliar un any la vinculació després que el Girona el recuperés del Llorca en el mercat d’hivern. En els dos casos el Girona haurà de decidir si compta amb ells per aportar experiència o prefereix pactar una possible sortida.

Si des de Girona s’aposta per rescindir el contracte d’Estellés com es va estar a punt de fer l’estiu passat, el carriler Sergi Álamo es quedaria com l’únic supervivent de la primera plantilla del Peralada com a filial del Girona, que va acabar en la segona posició a 3a el curs 2016/17 i va assolir l’ascens administratiu a 2a B.

A partir d’aquestes baixes des del club de Montilivi s’iniciarà la reconstrucció de la plantilla. Des del juvenil que ha brillat a divisió d’honor aquest any es cobrirà una part de la plantilla, amb la incorporació definitiva de Pedro Porro –88 minuts en 5 partits i 3 gols– com a principal reforç. Giorgi i Valery, que han acabat el curs entrenant amb el Peralada, i el central Teo, són els més ben col·locats per quedar-se al conjunt xampanyer, mentre que Pachón continuarà al juvenil tot i que en determinats moments podria entrar en dinàmica de 2a B. A banda dels juvenils, el Girona també ha de valorar què cal fer amb alguns dels joves que tenia cedits a tercera, com ara Carles Puig, Guillem Rodríguez, Marc Crespo i Samu Obeng.

Un altre dubte en la planificació del curs que ve és el futur de Bambo, Maxi Villa i Andrés Romero. Tots tres han tingut un paper molt destacat aquesta temporada –sobretot els dos primers, però els tres han passat dels 30 partits jugats–, però van arribar com a cedits de la Sampdoria –el cas de Bambo– i de Nacional –Maxi Villa i Romero–, i ara des de Montilivi s’haurà de decidir si s’executa o no l’opció de compra que el club es va reservar. L’altre cedit, Bueno, tornarà segur al Barça B.

Porters
José Aurelio Suárez 2021
Gianni Cassaro 2018
Marc Vito 2020
Defenses
Bambo Diaby fi de cessió*
Sergi Àlamo 2019
Pablo Carbonell 2018
Santi Bueno fi de cessió
Maxi Villa fi de cessió*
Albert Estellés 2019
Marc Vallho 2018
Migcampistes
Iu Ranera 2018
Paik Seung-Ho 2020
Èric Montes 2019
David Serrano 2018
Andrés Romero fi de cessió*
Yohan Andzouana 2020
Xavi Boniquet 2018
Davanters
Joel Arimany 2019
Cesc Clotet 2018
Kevin Soni 2022
Manel Martínez 2019
David Corominas 2018
Juvenils
Pedro Porro 2021
Àlex Pachón 2020
Giorgi Kochorashvili 2019
Valery Fernández 2020
Teo Quintero 2019
Entrenador
Narcís ‘Chicho’ Pèlach 2018 *
El Girona ha de decidir si executa o no l’opció de compra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)