Girona

Per voluntat pròpia

Precedents. Amb contextos diferents, el Girona ja havia viscut amb Narcís Julià, Salamero i Rubi la marxa d’entrenadors a qui volia renovar

Pablo Machín no és pioner a l’hora de deixar la banqueta de Montilivi en contra de la voluntat del Girona, que pretenia no només que acabés la temporada que li quedava de contracte sinó allargar-l’hi fins al 2021. Tres dels altres nou entrenadors que ha tingut el club des de l’arribada a la Lliga de Futbol Professional havien fet el mateix pas. De fet, dels que van acabar la temporada abans de l’arribada de Machín, i descomptant Miquel Olmo –va dirigir els dos últims partits de la primera temporada a segona A, quan Javi Salamero va decidir tornar als despatxos–, només Raül Agné va superar un estiu, el del 2011, sense moure’s de la banqueta de Montilivi.

La temporada 2009/10, Narcís Julià va agafar aviat el relleu de Cristóbal Parralo i va acabar assegurant la permanència gràcies al famós penal de Kiko Ratón contra el Múrcia. Julià ja tenia decidit que deixaria la banqueta de Montilivi, i ho va anunciar en la roda de premsa posterior a aquell últim partit, en què curiosament va ser expulsat. Quinze dies després, es va integrar a l’àrea esportiva del Barça com a mà dreta d’Andoni Zubizarreta, designat director esportiu.

L’estiu del 2012 va ser mogut. En plena etapa de Josep Delgado, Javi Salamero acabava de salvar l’equip i va negociar amb el club agafar plens poders. Les negociacions, però, es van trencar de cop, i Salamero va marxar disparant a tort i a dret –sobretot contra el president Joaquim Boadas– en una roda de premsa de comiat a Montilivi. Sense Salamero, el Girona va acabar apostant per Sergi Raset a la secretaria tècnica i Rubi a la banqueta. El maresmenc va liderar una temporada espectacular de l’equip, que va arribar fins a l’eliminatòria definitiva d’ascens. I tot i que el Girona l’hauria volgut renovar, Rubi se’n va anar seduït per Tito Vilanova, que el va integrar al cos tècnic del Barça. Aquell mateix estiu, i tot just un any després de les crítiques ferotges, Salamero va tornar com a director esportiu però s’hi va estar deu dies, en rebre la proposta d’entrenar el Sabadell.

EL 2010

Julià tenia decidit plegar i ho va dir el mateix dia del penal de Kiko Ratón al Múrcia

EL 2012

Salamero, a qui oferien plens poders, va marxar disparant després de la ruptura

EL 2013

Després d’un curs excel·lent, Rubi se’n va anar al Barça cridat per Tito Vilanova
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)