Girona

Un nou escenari per a Aleix

Futur. El City va escollir Montilivi perquè el mig agafés rodatge en l’elit però la falta de sintonia amb Pablo Machín ha estat evident. Amb el canvi a la banqueta, Girona pot tornar a ser un destí

Més enllà de la sacsejada pel que fa al sistema de joc o al perfil dels futbolistes de plantilla gironina, l’arribada d’un nou tècnic a la banqueta de Montilivi també pot fer replantejar situacions individuals de jugadors que aquest curs no han tingut gaire protagonisme. Un d’ells és Aleix Garcia, mig del Manchester City que l’estiu passat va arribar com a cedit al club blanc-i-vermell amb l’objectiu d’agafar rodatge en l’elit. En un club proper a casa seva i a la seva família –Aleix és d’Ulldecona–, amb vincle directe amb l’equip propietari del jugador, el City, i en una plantilla amb possibilitats d’agafar responsabilitats en la construcció del joc, l’escenari per al creixement del talentós migcampista era esperançadora.

La realitat, però, ha estat ben diferent. Amb un doble pivot del tot consolidat a còpia de bones actuacions i un magnífic rendiment davant seu –Granell i Pere Pons han practicament monopolitzat aquesta posició–, i un tècnic que no ha acabat de confiar en ell ni s’ha mostrat gaire partidari de fer rotacions, el paper d’Aleix Garcia ha estat testimonial, amb 849 minuts repartits en vint partits. De fet, en el tram final de la competició, el mig de vint anys ja va expressar el seu malestar amb el tracte de l’entrenador i va deixar clar que una altra temporada sense tenir continuïtat al terreny de joc no la volia viure.

Amb Machín a la banqueta, doncs, era evident que el futur d’Aleix Garcia era ben lluny de Montilivi però amb la més que possible marxa de l’entrenador de Gómara cap a Sevilla i l’arribada d’un nou tècnic a Girona, el club blanc-i-vermell pot tornar a ser un bon territori per veure evolucionar un futbolista que aquest curs, tot i el seu escàs protagonisme a primera divisió, ha estat convocat per la selecció espanyola sub-21.

Un bon aparador

Més enllà del vincle directe entre el Girona i el City, i l’entorn favorable al jugador tant en el pla professional com el personal, la visibilitat del club gironí en el panorama futbolístic s’ha demostrat que existeix, amb noms com per exemple Pablo Maffeo. El carriler, que sí que ha tingut la confiança de l’entrenador, ha agafat molt protagonisme i amb la temporada encara per acabar, el de Sant Joan Despí, va tancar el seu traspàs del Manchester City a l’Stuttgart. El creixement de Maffeo és un bon mirall per a Aleix, que també pot tenir com a argument per continuar a Girona la bona relació amb el director esportiu Quique Cárcel. L’argument definitiu, però, ben segur serà conèixer el nom i les intencions del nou entrenador del Girona.

Muniesa, amb contracte i a la recerca de més minuts

La situació de Marc Muniesa manté similituds amb la d’Aleix Garcia, ja que el lloretenc va arribar al Girona amb el cartell de convertir-se en una peça clau de l’equip, però primer les lesions i després la falta de confiança del tècnic també l’han relegat a la segona fila. La diferència amb Aleix, però, és que Muniesa té ara mateix la continuïtat assegurada a Montilivi, ja que assolida la salvació, el Girona se l’ha quedat en propietat per tres anys. Muniesa també ha reconegut que el bon rendiment de l’equip li ha tancat les portes del retorn a la titularitat, però ara, amb una nova temporada per endavant i un nou inquilí a la banqueta, el central de 26 anys té una nova oportunitat per consolidar-se a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)