2a divisió FEF

Un final dramàtic

El Llagostera clou un curs per oblidar amb un descens a tercera divisió després de perdre al camp de l’Izarra (1-0) en el partit de tornada

Els gironins, negats en atac, van caure per un gol de Bruno Araiz en el 12’

IZARRA 1 LLAGOSTERA 0

IZARRA:Julio, Eguaras, Josetxo, Cabrera, Cacho, Briñol, Bruno Araiz (Eneko Martínez, 81’), Yoel Sola (Manu Rodríguez, 79’), Hinojosa, Javi Martínez i Laborda (Cisneros, 63’).LLAGOSTERA:Marcos, Chica (Colorado, 71’), Esteban, Lucas Viale, Fuster (Gabarre, 53’), Pau Bosch (Marc Carbó, 79’), Pitu, Leo Ramírez, Maynau, Eizmendi i Pablo Sánchez.GOLS:1-0 (12’) Bruno Araiz.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz.T.G.:als locals Laborda, Cisneros, Briñol i Julio; als visitants Viale i Leo.T.V.:Per doble groga al visitant Marc Carbó (86’).PÚBLIC:Uns 2.000 espectadors a Merkatondoa.

L’expedició llagosterenca va abandonar el camp de l’Izarra destrossada, amb llàgrimes als ulls i totalment ensorrada després de baixar a tercera divisió. No era per a menys, i és que el Llagostera va tancar ahir una temporada per oblidar de la pitjor manera possible, perdent a terres navarreses el partit de tornada de la promoció de permanència i perdent la categoria –en l’anada al municipal el resultat va ser d’empat a zero–. Ara caldrà veure quin serà el futur del club presidit per Isabel Tarragó, un equip que tot just tres temporades enrere competia a segona divisió A. Pel que fa al partit en si, el Llagostera va tornar a pecar de falta de pólvora, negat en atac, i va claudicar per culpa d’un gol del local Bruno Araiz en el minut 12 de joc.

El Llagostera va apostar d’inici amb Pablo Sánchez com a home referència a la davantera, deixant Gabarre a la banqueta, i amb Maynau a la banda esquerra, mentre que l’Izarra va preferir posar el seu onze de gala. El partit va començar amb una ocasió claríssima del local Javi Martínez, que va fallar amb el cap quan estava tot sol dins l’àrea, però l’Izarra no va perdonar a la segona que va tenir. L’1-0 el va marcar el capità Bruno Araiz en el minut 12 en aprofitar, amb el cap, una pentinada del mateix Javi Martínez després d’un servei de banda. El Llagostera començava la tarda contra corrent i es carregava encara més de pressió. Tot i la patacada inicial els homes d’Òscar Álvarez van intentar reaccionar ràpidament, amb Maynau com el jugador més actiu, però no se’n sortien. Els gironins arribaven cada vegada amb més freqüència en atac, però sense ocasions, mentre que l’Izarra es dedicava a tenir totes les línies juntes i ben ordenades i a sortir al contraatac a la més mínima. Els navarresos també ho intentaven a pilota aturada, com en una falta d’Eguaras que va sortir fregant el travesser.

Els minuts anaven passant i tot continuava igual, amb el Llagostera estèril en els últims metres –el plantejament sense un davanter alt de referència tampoc hi ajudava gaire–, fins que Maynau va inquietar la porteria rival amb una jugada ràpida en la qual el jove futbolista no va saber controlar la pilota amb tot a favor per plantar-se sol davant el porter. Llavors Pau Bosch va rematar desviat des del punt de penal després d’una falta lateral servida per Pitu, abans que el local Laborda provés una xilena que va aturar Marcos. I així es va arribar al descans, amb el Llagostera amb l’aigua al coll i obligat a reaccionar urgentment en la segona meitat.

No se’n surten

En la represa el partit va continuar amb la mateixa tònica, amb el Llagostera sense gaires idees i depenent en excés de les accions a pilota aturada –Pablo va rematar al cos d’Eguaras en la sortida d’un córner–, i ni l’entrada de Gabarre en punta semblava generar més perill. Llavors Maynau va protagonitzar una gran acció per la banda esquerra, però es va quedar a les portes de fer la passada de la mort, quan el Llagostera ja era el dominador absolut de la possessió. Però el gol seguia sense arribar, tampoc amb una gran ocasió per a Pablo Sánchez, que va errar un xut dels que normalment endreça dins la porteria.

A vint minuts del final el Llagostera va passar a jugar amb una defensa de tres amb l’entrada de Colorado per Chica, però ni així, i és que els llagosterencs mostraven una falta d’entesa i coordinació desesperants. Ja en el tram final, Briñol va poder fer el 2-0 en una falta que va aturar Marcos, com també Manu Rodríguez en un un contra un. Ja a la desesperada i amb el Llagostera amb deu homes per l’expulsió de Marc Carbó –el migcampista va veure dues targetes grogues pràcticament consecutives quan feia pocs minuts que havia entrat–, Pitu va fer lluir-se el porter local Julio Iricibar en l’intent d’un córner olímpic, abans que l’àrbitre assenyalés el final del partit i de la trajectòria del Llagostera a segona B. Un drama que costarà molt d’oblidar.

L’1-0

Tot just començar, Javi Martínez va fallar una ocasió clara, però Araiz no va perdonar amb el cap (12’)

LA SEGONA MEITAT

El Llagostera va dominar i va tenir alguna ocasió més, però va seguir inoperant els últims metres

Els aficionats més fidels no fallen a Merkatondoa

El Llagostera no va estar sol ahir al camp de l’Izarra, i és que els aficionats més fidels del club, els que no han deixat de seguir l’equip sigui quina sigui la categoria, es van desplaçar en cotxe a terres navarreses per tal de donar suport al conjunt gironí. En total van ser una quinzena d’aficionats, molts d’ells guarnits amb la indumentària blaugrana, que van animar i també patir de valent durant tot el partit, fins al drama final. Pel que fa a l’afició local, Merkatondoa va presentar una bona afluència de públic amb uns 2.000 espectadors, una entrada molt més generosa del que és habitual.