Barça B

Albacete, fi del trajecte

Barça B. El filial blaugrana descendeix a la segona divisió B quan falta una jornada perquè acabi la lliga, incapaç de culminar un miracle que requeria quatre victòries en els quatre darrers partits

albacete 0 barça b 0

ALBACETE:Tomeu; Cifuentes, Arroyo, Chus Herrero, Gorosito (Ángel, 53’), Bíttolo; Gálvez, Rodríguez, Susaeta (Acuña, 66’); Bela (Aridane, 57’) i Zozulia.BARCELONA B:Ortolá; Palencia, Costas, Tarín, Cucurella; Rivera, Aleñá, Galarreta; Nahuel, Cardona (Marqués, 82’) i Carles Pérez (Ballou, 77’).ÀRBITRE:Areces Franco.T.G.:als locals Aridane i Bíttolo; als visitants RiveraPÚBLIC:12.566 espectadors al Carlos Belmonte.

Del camí que va iniciar el Barça fa tres temporades amb l’obsessió de mantenir el seu segon equip a la segona divisió A, ben pocs rèdits n’ha obtingut. Ni l’impacte dels jugadors joves en el primer equip ha estat ressenyable, ni ha servit per desenvolupar grans projectes tret d’Aleñá, ni ha servit perquè la marca de club quedés reforçada. Aquest trajecte de tres anys va acabar ahir a Albacete, i amb molt bon criteri el club replantejarà la filosofia del seu segon equip. Haurà de ser des de la segona B, ja que ahir els blaugrana van consumar un descens que l’equip es resistia a encaixar des de l’arribada de Garcia Pimienta. La mala ratxa prèvia a l’arribada del tècnic va quedar tallada, però calia un miracle, i, tot i que durant dues jornades va semblar que seria possible, per resultats i per joc, ahir va quedar enterrat amb el 0-0.

El Barça B necessitava molta fluïdesa futbolística perquè l’Albacete va sortir amb l’equip esperat: cinc defenses i tres migcampistes al davant per protegir-se de la qualitat dels blaugrana. I tenint en compte les dificultats que sempre planteja un rival avesat a tancar-se, l’equip va fer un molt bon partit en general. A l’equador del primer temps, Nahuel i Aleñá havien avisat amb dos xuts des de fora de l’àrea que van sortir desviats. I l’Albacete era incapaç de generar cap sensació de perill per la gran feina dels dos centrals, especialment de Tarín, que va guanyar tots i cadascun dels reptes que els dos puntes, Zozulia i Bela, li van plantejar. Així, la primera ocasió dels locals no va arribar fins al minut 36, en què Susaeta va xutar des del vèrtex de l’àrea molt fluix a les mans d’Ortolá. Prèviament, Nahuel hauria pogut colpejar, però en el cara a cara amb Gorosito la partida va ser per al defensa de l’Albacete. I just abans del descans, Tomeu Nadal va aturar un xut d’Aleñá que hauria representat un cop psicològic clau.

El segon temps va continuar en la línia del primer, amb l’Albacete tan protegit però incapaç de posar perill a l’àrea d’Ortolá i amb el Barça batallant per arribar a la porteria del rival. I tot i que el filial blaugrana va trigar ben bé un quart d’hora a fer-ho, va disposar de l’ocasió més clara en una centrada des de la banda dreta de Palencia rematada per Cardona al primer toc. En l’últim instant, Tomeu Nadal es va llançar i va aconseguir desviar prou la pilota amb la punta dels dits per enviar-la al pal. Uns segons després, Carles Pérez va malbaratar un altre acostament blaugrana.

Tot i que els jugadors no sabien que el resultat del Nàstic, combinat amb el seu empat, els enviava a segona B, l’equip es va bolcar a l’atac a la recerca del triomf i es va buidar. El partit es va trencar i els referents blaugrana, Aleñá i Cardona, exhaustos, van desaparèixer. Encara va haver-hi temps, abans que fos substituït, perquè l’ariet blaugrana gaudís d’un mà a mà amb Tomeu Nadal que no va poder resoldre a temps. Però al final va ser l’Albacete qui va acabar rondant el gol amb un xut molt desviat de Cifu i un cop de cap d’Aridane, en un córner, que va marxar fora. Sense energies, el Barça B va consumar el descens.

El vestidor està molt trist i ho està passant molt malament. Hem fet molts esforços però no hem aconseguit el triomf
Crec que en moltes fases del partit hem estat millors que el rival, excepte en els darrers deu minuts
Javi García Pimienta
entrenador del barça B
Ho hem tingut complicat durant tot el partit però hem acabat tenint oportunitats
Enrique Martín Monreal
entrenador de l’albacete

El triomf del Nàstic obligava a guanyar el partit

En molts moments de l’enfrontament, al Barça encara li servia l’empat per mantenir possibilitats per al darrer partit, al Miniestadi contra el Saragossa. Els empats del Nàstic i l’Almeria, a més dels resultats variables que experimentava el Còrdova, encara deixaven una diferència de tres punts per a la darrera jornada amb la salvació. El gol d’Uche en el minut 72 va canviar tot l’escenari, ja que els grana s’escapaven de la possibilitat de ser atrapats pel filial blaugrana i el Barça B només tenia a tocar l’Almeria. Els andalusos, però, van caure en el descens quan el Còrdova va marcar el gol en l’últim minut.

No hi va haver cap escena de derrota a la gespa, ja que els jugadors no sabien que els resultats aliens els enviaven a tercera, i tot el cos tècnic els va enviar cap al túnel de vestidors immediatament després del xiulet de l’àrbitre, protestat perquè va tallar un contraatac visitant.