Nàstic

L’abecé com a recepta

Nàstic. Gordillo ha aplicat una idea simple basada en el joc per les bandes i les centrades: en els tres partits set dels vuit gols els han fet els puntes, Barreiro, Uche i Álvaro, amb rematades

En futbol està tot inventat. José Antonio Gordillo ho ha tingut clar en els tres partits en què ha dirigit el Nàstic en la recta final de la temporada, en els quals no hi havia lloc per als invents ni temps per a les tàctiques complexes. Ha anat a l’abecé del futbol i li ha funcionat. En una plantilla amb bons centradors i excel·lents rematadors, la idea era clara: buscar les bandes i centrar pilotes a l’àrea rival. I, perquè donés fruits, laterals profunds i dos puntes. Així, els vuit gols marcats en els tres partits amb Gordillo, resolts amb les tres victòries que han assegurat la permanència, s’han gestat a partir de centrades –sis en joc i dues a pilota aturada– i els tres davanters centre de la plantilla ho han agraït especialment: Manu Barreiro ha fet tres gols i Uche i Álvaro Vázquez, dos. El gallec ha acabat la lliga amb deu dianes; el nigerià, amb vuit, i el català, amb sis en mig curs. Els dos primers tenen contracte en vigor i Álvaro, que dissabte ja es va acomiadar, torna a l’Espanyol després de la cessió.

La victòria contra la Cultural Leonesa es va forjar en la remuntada de la segona meitat. Després del 0-2 al descans, els grana van intensificar les pilotes a l’àrea rival i en van treure cinc gols (5-3): dos de Manu Barreiro després de les centrades d’Abraham i Jean Luc, un d’Álvaro Vázquez després d’una pilota llarga de Molina i la projecció de Barreiro, un d’Uche en rematar un córner i un de Dumitru després d’una falta penjada a l’àrea. Contra l’Osca, el Nàstic no va ser tan intens en atac i va treure petroli d’una de les poques accions de mèrit: centrada d’Abraham i rematada de cap d’Uche (0-1). Finalment, dissabte contra el Rayo, dues centrades des de la dreta de Kakabadze van ser rematades per Álvaro Vázquez, amb un bon cop de cap, i per Manu Barreiro, amb una gran xilena que va encarrilar la victòria i la permanència dels tarragonins (2-0).

LES FRASES

Teníem una idea i els jugadors la van assumir de seguida: atacar ràpid arribant per banda i centrar
José Antonio Gordillo
entrenador del nàstic
El 0-2 al descans contra la Cultural va ser el punt d’inflexió: ens vam deixar anar i vam treure el millor
Álvaro Vázquez
davanter del nàstic
Ho havia intentat moltes vegades i per sort l’he enganxat bé. Era clau que entrés per la tranquil·litat
Manu Barreiro
davanter del nàstic

Gordillo, al despatx o a la banqueta?

Sembla clar que José Antonio Gordillo continuarà la temporada que ve al Nàstic. El president, Josep Maria Andreu, va afirmar després del partit contra el Rayo que aquesta és la seva intenció i l’andalús va dir que ell no hi posaria cap problema. Caldrà veure, però, si Gordillo, amb més experiència als despatxos que a les banquetes, es manté com a entrenador o passa a ser el director esportiu que ideï el nou projecte. “El més important és crear una estructura esportiva sòlida, tenir clar el model i anar creixent. A dia d’avui hi ha un punt de partida”, va dir Gordillo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)