3a divisió FEF

JOSÉ ORTEGA

PORTER DEL TERRASSA

“La consigna és no especular”

“Pensar en el 2-0 de l’anada ens podria jugar una mala passada”

“Estem alliberats i confiem que la nostra proposta ens pot dur lluny”

Una de les claus de la bona trajectòria fins ara del Terrassa en el play-off és la tasca de la línia defensiva i del porter, José Ortega (Abrera, 25/11/1991), que no ha encaixat cap gol. La fita amb què afronta la tornada contra el Compostel·la després del 2-0 de l’anada a l’Olímpic, amb tot, és mantenir aquesta tendència i aconseguir el bitllet per a l’eliminatòria definitiva.

Com respira el vestidor?
Respirem alegria però alhora som molt prudents. Sabíem que ens esperava un partit de màxima dificultat en tots els aspectes i sabíem també que, competint al nostre màxim nivell, podríem aconseguir un bon resultat. Ara bé, el 2-0, tal com va arribar, amb un home menys, va ser un resultat inesperat.
Com s’ha de gestionar, aquest resultat, en la tornada?
Nosaltres anirem a Santiago a guanyar, com si el partit d’anada no hagués existit i no tinguéssim cap avantatge. No pots anar al camp d’un equip històric a especular. Jugar pensant en el 2-0 de l’Olímpic et pot jugar una mala passada, perquè pots rebre un gol en qualsevol moment.
En el darrer tram de lliga es va veure un Terrassa més pragmàtic i menys alegre. Ara, però, fa la sensació que tornen a jugar més alliberats...
Doncs sí. Jo, per sensacions, em sento com si estigués a la pretemporada. A això, suma-hi la motivació d’un play-off, de sortir i tenir la confiança d’un mister que et diu que si jugues com ho has fet tot l’any les coses aniran bé. No és fàcil fer aquest futbol en una promoció, però és el que hem desenvolupat tot l’any i ens pot dur lluny.
Des del punt de vista personal, potser no té números tan bons com l’any passat, però el joc de l’equip el condiciona i ha estat una de les figures importants del bloc aquesta temporada. Com valora el moment que viu?
És una temporada molt gratificant, m’he sentit molt més partícip en el joc de l’equip, ja que depenem des de l’inici de la sortida de la pilota. És un dels anys més complets, noto que cada temporada milloro, però aquesta el pas endavant ha sigut més gran. Al principi va costar-me, perquè veníem d’una filosofia diferent, però ara estic orgullós que tant de treball estigui donant els seus fruits.
Tal com diu, darrerament no està encaixant tants gols. De fet, està imbatut en el ‘play-off’...
És que, tot i que vam començar rebent bastants gols per la nostra manera de jugar, i també perquè ens havíem d’adaptar a un sistema completament nou, ara la cosa ha canviat. Estem a un nivell espectacular i increïble en tots els aspectes.
Vostè s’ha format com a jugador a la ciutat de Terrassa i coneix molt bé el futbol d’aquí. Això de jugar davant de 4.500 persones, com ho va viure?
És el primer cop com a futbolista que tinc una experiència així. Recordo venir de petit al camp, quan l’equip jugava a segona, que hi venia molta més gent, però com a jugador jugar amb aquest ambient és increïble. Durant el partit em vaig sentir orgullós de formar part d’aquest club i d’aquesta ciutat, i tinc moltes ganes de donar una alegria a tota aquesta gent. El fet que et donin les gràcies pel que estàs intentant aconseguir és brutal, no et pots sentir millor. S’ha de viure, perquè posa els pèls de punta.
Veu el projecte madur, per assumir el salt de categoria?
Ara mateix estic centrat en el play-off, però és clar que hi ha una molt bona base, que amb algun reforç podria jugar perfectament a segona B. Això, en tot cas, és cosa del mister, que és qui decideix en aquesta àrea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)