2a divisió FEF

2a divisió B

Un any de turbulències

Calzada ha passat un any ple de dificultats des que va arribar com a màxim accionista del Sabadell, sense suport econòmic i amb buits en l’organigrama esportiu

Els objectius del lleidatà són trobar socis financers i consolidar l’estructura esportiva amb un secretari tècnic

La setmana passada va fer un any del cop d’estat de l’aleshores president, Antoni Reguant, que, de cop i volta, va trencar l’acord amb José García, Coe, i va vendre el club a Esteve Calzada. 365 dies de pur patiment i dispendi des que l’excap de màrqueting del Barça amb Laporta va agafar el control de l’entitat. Les línies mestres del seu projecte depenien de dos pilars: l’èxit esportiu amb un equip preparat que ell mateix aportava i el suport financer de socis estratègics que dotessin de múscul financer l’entitat. Un any després tots dos fonaments són difícils de sostenir.

Calzada ha hagut d’abaixar les expectatives perquè no ha trobat cap inversor que li doni suport i s’ha passat tot l’any abocant-hi recursos de la seva butxaca. “No soc cap milionari”, va dir quan va arribar al projecte: “Per tant, necessitarem socis que ens ajudin.” El panorama s’ha enfosquit quan al lleidatà se li han presentat dos problemes: el primer, que el club no té la informació actualitzada al Registre Mercantil i que, per tant, ell no hi figura com a màxim accionista. Aquest fet genera desconfiança en els inversors interessats, que demanen la solució immediata del problema (i així serà durant aquest any). El segon és que les quantitats que li ofereixen per entrar en el projecte estan molt per sota de les que ell s’esperava al principi. Els oferiments de paquets accionarials que va fer als primers interessats –amb límits màxims– són ben diferents dels actuals. Tot això condicionat per la gran quantitat de diners que ha posat de la seva butxaca tant en la compra del club com en el manteniment durant el curs i que, d’alguna manera o altra, espera recuperar. Mentre no entri capital, la tendència és la de reduir tota la despesa interna que es pugui sense tocar la de la primera plantilla. “Farem un equip per intentar pujar”, va dir.

Sense secretari tècnic

En l’àmbit esportiu, Calzada tampoc ha sabut trobar un element que substitueixi Alfredo Merino, que havia de ser director esportiu del Sabadell –de fet, va fitxar Toni Seligrat– però que va marxar el juny passat al Madrid. El buit l’han hagut d’ocupar Bruno Batlle, que també s’ha d’ocupar de l’empresa de representació de jugadors que regenta Calzada, i el tècnic Seligrat. Tot i l’experiència d’aquests dos elements, la falta d’una figura exclusivament dedicada a aquests efectes ha provocat algunes disfuncions, com ara la descompensació de la plantilla del darrer curs. “Estem buscant una persona que ens ajudi en aquest sentit”, admet Calzada. “L’entrenador no tindrà carta blanca per fer la plantilla. La farem conjuntament”, hi afegeix.

El projecte, intacte
Tot i les dificultats financeres del Sabadell, que fan que alguns proveïdors no hagin cobrat i que provoquen que només es pagui el més imprescindible del dia a dia, Calzada ha admès que el seu projecte per intentar fer pujar l’equip de categoria en els pròxims tres o quatre anys es manté intacte. L’entitat ara rebrà una partida de diners important de la campanya de socis, un fet que li permetrà aguantar els primers mesos de temporada, mentre arregla els problemes al Registre Mercantil. Un cop s’actualitzi la inscripció, començaran uns mesos vitals per trobar inversors que s’incorporin al projecte, abans dels mesos de primavera del 2019. Serà aleshores quan les despeses s’accentuaran pel calendari de pagaments establert en l’acord en el concurs de creditors i que s’ha de complir escrupolosament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)