2a divisió A

Carles Coto

Ha pujat a segona A amb el Rayo Majadahonda, el seu dotzè equip

El primer ascens del rodamon

El figuerenc Carles Coto, que va tornar al futbol estatal després de molts anys a l’estranger, ha tingut un paper decisiu en l’històric ascens del Rayo Majadahonda a 2a A

A Coto li agradaria renovar i tornar a una categoria que no tasta des del curs 2008/09 amb el Sevilla B, però està en espera de com queda el club amb l’entrada de Media Base Sports en la gestió

“Ha estat espectacular col·lectivament i individual. Vam fer el ‘play-off’ com a primers de grup i vam pujar a la primera. És històric”

Per a qualsevol futbolista viure un ascens és una experiència única, i encara més si és la primera vegada que s’assoleix. És el cas del figuerenc Carles Coto, criat a les categories inferiors del Figueres i el Barça –hi va estar des de l’infantil A fins al juvenil i va compartir vestidor i va conviure a la Masia amb jugadors com Bojan, Messi, Thiago o Busquets, entre molts d’altres– i que, després de molts anys a l’estranger, va decidir tornar al futbol estatal l’estiu passat per incorporar-se al projecte del Rayo Majadahonda a 2a B, una tria que no podia haver estat més encertada. I és que Coto, de 30 anys, ha estat un dels grans protagonistes de l’històric ascens del conjunt madrileny, que competirà per primera vegada en la història a segona A. L’extrem ha estat un dels futbolistes més importants de la plantilla dirigida per Antonio Iriondo, amb sis gols –el seu sostre personal– i va marcar una diana decisiva en el partit d’anada de l’eliminatòria de campions contra el Cartagena –Coto va fer el gol del Rayo Majadahonda en la derrota per 2-1, un resultat que va quedar revertit gràcies a l’1-0 de la tornada.

“Ha estat una temporada espectacular, col·lectivament i també individual. Vam entrar al play-off per la porta gran, quedant primers del grup 1, i vam pujar a la primera. Ha estat històric, amb un vestidor que ha combinat joventut i experiència i que va crear un grup espectacular”, explica Coto, a qui li agradaria renovar amb l’entitat i tornar a tastar una categoria, la segona A, en la qual no juga des de la temporada 2008/09, defensant la samarreta del Sevilla B. Tot i així, Coto i la majoria dels seus companys d’equip viuen moments d’incertesa pels profunds canvis que està vivint el club, que recentment va acomiadar el director esportiu, José María Movilla, i va contractar els serveis de Media Base Sports –dirigida per Pere Guardiola– perquè s’encarregui de la gestió. “Encara no sabem res, perquè el club s’està reestructurant en moltes àrees, com per exemple la direcció esportiva. A mi m’agradaria continuar, perquè la meva família i jo estem molt bé aquí i, després de tants anys voltant, ara volem estabilitat.”

Tot i buscar ara una certa línia de continuïtat Coto, que va ser campió d’Europa sub-19 –en aquella selecció espanyola també hi havia futbolistes com ara Azpilicueta, Asenjo o Javi Martínez– i que va disputar en tres ocasions l’Europa League i en una la Champions d’Àsia, destaca el fet d’haver pogut viure tot tipus d’experiències a l’estranger aquests últims anys. “Ha estat brutal, és una cosa que no ho podré pagar mai, per totes les coses que aprens i t’enriqueixen, com els idiomes, les diferents cultures...”, comenta el figuerenc, que ja ha jugat en dotze equips diferents a nivell professional: Excelsior Mouscron (Bèlgica), Sevilla B, Benidorm, Anorthosis (Xipre), Dinamo Tbilisi (Geòrgia), Dinamo de Minsk (Bielorússia), Bunyodkor (Uzbekistan), San Marino, Ethnikos (Xipre), Doxa Katokopias (Xipre), Ermis Aradippou (Xipre) i finalment el Rayo Majadahonda.

12
Equips
ha jugat Coto: Excelsior Mouscron (Bèlgica), Sevilla B, Benidorm, Anorthosis (Xipre), Dinamo Tbilisi (Geòrgia), Dinamo de Minsk (Bielorússia), Bunyodkor (Uzbekistan), San Marino, Ethnikos (Xipre), Doxa Katokopias (Xipre), Ermis Aradippou (Xipre) i Rayo Majadahonda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)