Girona

Un futbol formatiu en progressió

El futbol base del Girona continua creixent i elevant el nivell dels resultats de tots els equips

La residència als Maristes i la futura ciutat esportiva farà entrar el futbol formatiu en una nova dimensió

El Girona viu des de fa anys una etapa de progressió i creixement en tots els àmbits. L’entrada de la nova propietat sostinguda pel holding amb el nom de City Football Group, un grup d’empreses creada per supervisar i administrar una xarxa de clubs de futbol amb seu a Manchester, ha permès als de Montilivi fer passos de gegant en l’evolució com a club i, de retruc, ha ajudat a obtenir mitjans físics i econòmics per injectar recursos en forma de metodologies, infraestructures i possibilitats variades a tots els nivells pel que fa a cada un dels equips de l’entitat. L’ascens fa poc més d’un any del primer equip per primera vegada en la seva història a la màxima categoria del futbol estatal també ha ajudat el Girona a estabilitzar el futbol base, en clara línia ascendent. Competir en les màximes categories del futbol formatiu és una obligació des de fa anys per als gironins, que s’han entossudit a plantar cara, dins les seves possibilitats, a equips hegemònics del futbol català com el Barça i l’Espanyol, encara lluny dels blanc-i-vermells. Les mesures que l’àrea del futbol formatiu vol implantar en el futur més proper hauria de dotar el Girona d’uns fonaments més sòlids que els actuals per continuar la progressió ascendent. La més immediata serà la rehabilitació i l’adaptació de l’edifici principal del col·legi Maristes a una residència en la qual es preveu que les dues plantes superiors siguin d’ús exclusiu per a l’entitat de Montilivi, per tal que jugadors de fora de la demarcació amb problemes de logística i transport es puguin acomodar a la ciutat amb un pla integral en què s’inclourà estudis acadèmics. “Tenim clar que per formar bons futbolistes hem de formar paral·lelament les persones. Aquest és l’objectiu inicial de la residència als Maristes, que ajudarà i facilitarà a totes les parts el desenvolupament ideal dels futbolistes a tots els nivells”, comenta el director esportiu del futbol formatiu del Girona, Albert Siria, un dels principals precursors dels projectes en dansa del club referent al futbol base. I és que l’altra gran pedra angular de l’entitat presidida per Delfí Geli és la construcció d’una ciutat esportiva, un centre d’operacions amb diversos camps que alberguin els entrenaments i els partits de cada equip.

Resultats òptims

El Girona ha aconseguit enguany bons resultats en cada una de les categories en les quals ha competit. En futbol onze, l’equip juvenil de divisió d’honor s’ha enfilat fins al quart lloc després de disputar una plaça d’accés a la copa fins a les darreres jornades, mentre que el segon i el tercer equip han aguantat les màximes categories a les quals poden competir de manera correlativa –la lliga estatal i la preferent–. Pel que fa als cadets, el primer equip de divisió d’honor ha fet una gran temporada quedant tercer darrere del Barça i l’Espanyol, tot i que lluny pel que fa a puntuació. L’equip que competeix a la màxima categoria d’infantils també ha aconseguit bons resultats amb un quart lloc superat pels dos grans dominadors i també per la Damm, un club amb un tracte exquisit pel futbol formatiu. “La valoració de la temporada és positiva. Creiem que s’ha fet una bona feina el dia a dia i això fortifica el treball de captació del curs anterior. Complim els objectius que els jugadors hagin millorat tàcticament, tècnicament i personalment, independentment dels resultats pel que fa a classificació” diu Siria.

Les categories d’alevins, benjamins i prebenjamins són les que millors resultats han aconseguit durant el curs 2017/18. De fet, a part del campionat que el Girona C ha guanyat a segona catalana, ja amb futbolistes amateurs, els equips dels més menuts s’han endut set dels nou títols que hi havia en joc. Només el Quart, en el grup cinquè de preferent aleví i el Llagostera en el grup 21 de primera divisió benjamí han impedit fer el ple de campionats als equips del Girona: “La part competitiva forma part de la formació del futbolista per estar mentalment preparat per superar les adversitats. La sensació és que estem creixent, més enllà d’estar més a prop o no del Barça i de l’Espanyol”, exposa Albert Siria.

Un dels aspectes que ha variat el plantejament del futbol base durant la temporada ha estat el fet que el primer equip del Girona competeixi a primera per primera vegada en la seva història. Això ha servit al club per oferir als futbolistes joves amb talent la possibilitat de veure en l’estructura gironina una possible sortida a l’elit. “L’objectiu final del futbolista és arribar a primera i ara al Girona ho pot fer a dins d’una mateixa estructura quan abans el màxim era segona A. És un reclam important jugar a primera”, sentencia Siria, un dels homes amb més feina durant l’estiu.

LES FRASES

La valoració de la temporada és positiva. Creiem que s’ha fet una bona feina el dia a dia i això fortifica el treball de captació
La part competitiva forma part de la formació. La sensació és que estem creixent, més enllà d’estar més a prop o no del Barça i de l’Espanyol
L’objectiu final del futbolista és arribar a primera i al Girona ho pot fer dins d’una estructura
Albert Siria
Director esportiu del futbol formatiu del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)