2a divisió FEF

Els socis del Badalona diuen sí a la conversió en SAE

2a divisió B. El conjunt escapulat inicia ara els tràmits per transformar el club de futbol en una empresa per intentar fer un pas endavant en l’aspecte competitiu

Fart de la mala entesa amb l’Ajuntament durant les dues últimes temporades, que ha comportat impagaments i molts maldecaps, el Badalona ha decidit canviar el seu rumb. Els socis van acordar per unanimitat la conversió a societat anònima esportiva i, així, deslligar-se de la dependència econòmica que té el club amb el consistori badaloní, que en concepte de subvenció hi aporta al voltant de 200.000 euros. Tot i que falta concretar els següents passos, que s’han d’allargar entre sis i nou mesos, ahir els socis van donar el sí necessari perquè la junta directiva comenci els tràmits per convertir el club de futbol en una empresa. La junta directiva té previst que la transformació en SAE sigui un salt endavant en l’aspecte competitiu, perquè “atraurà inversors externs”, un fet que la condició de club esportiu ara mateix dificultava; tot això, segons l’exposició que va fer la junta.

“En les actuals circumstàncies, se’ns fa molt difícil tirar endavant l’entitat com a club esportiu”, va exposar el president, Miguel Ángel Sánchez, en l’assemblea, fent referència sobretot a l’incompliment del conveni per part de l’Ajuntament. La junta directiva, acompanyada d’un notari, un advocat i un delegat federatiu presidint l’assemblea, va exposar el procés de conversió, que inclourà establir un calendari, un capital social i el preu de cada acció, entre altres qüestions. La junta confia que tot el capital social el cobreixin els socis. Si no fos així, en la tercera fase de la conversió podria entrar capital extern, l’escenari més probable.

Aquesta conversió en SAE tindrà un efecte col·lateral, i és que el futbol de base passarà a ser fundació. Els socis van aprovar per majoria (una abstenció i cap vot en contra) aquesta transformació.

Les dificultats del Badalona amb l’ajuntament

El motiu principal pel qual el president Miguel Ángel Sánchez va exposar a l’assemblea de socis la conversió a SAE va ser les dificultats econòmiques que ha passat el club darrerament. L’incompliment del conveni per part de l’Ajuntament, que deu al club al voltant de 600.000 euros acordats, ha generat molt malde caps, el darrer dels quals va ser una sèrie d’impagaments a la plantilla i al cos tècnic durant la temporada. A més, Sánchez va explicar que tancarà un cicle amb el principal patrocinador (Tusgsal), que reduirà l’aportació dinerària fins ara (entorn de 200.000 euros). Aquesta dinàmica ha portat el club a abraçar-se a la conversió per tal de no reduir les seves expectatives esportives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)