Girona

Primer al banc i després al camp

El Girona es remetrà a la clàusula de rescissió dels seus principals actius en el cas que algun club vulgui pescar aquest estiu a Montilivi

Pel director esportiu, l’ideal seria no vendre, però tot fa pensar que hi haurà sortides que seran inevitables

Per sort, les clàusules s’han revisat a l’alça i suposarien una bona injecció econòmica i marge per maniobrar

“Amb diners es poden fer moltes coses. Hem de tenir paciència i tranquil·litat. L’estiu serà llarg.” Les reflexions són de Quique Cárcel, no fa ni una setmana. El director esportiu del Girona sap que la temporada de l’equip a primera no ha passat desapercebuda i que la calma que hi ha ara en el mercat no serà per sempre. Tard o d’hora algun club mourà fitxa, i serà difícil que l’efecte dominó no esquitxi el club de Montilivi, que té 18 jugadors amb contracte, alguns dels quals estan en les llistes de reforços de clubs amb molt més potencial econòmic que el de Montilivi.

La incertesa sobre si algun club pescarà aquest estiu a Montilivi es compensa amb el blindatge que Quique Cárcel ha fet dels principals actius del club, bé quan els va fitxar (casos de Stuani i de Bernardo) o bé quan els ha posat un nou contracte sobre la taula per ampliar la vinculació (casos de Juanpe i de Portu, entre d’altres).

Clàusules variables

Les clàusules d’aquests futbolistes van entre els 8 i els 20 milions d’euros. “És evident que els clubs voldran negociar una rebaixa, però la meva idea és no posar-ho fàcil”, va assegurar el mateix Cárcel. En principi, el club es remetrà al que estipula la clàusula, tot i que en el preu de la llibertat també hi ha asteriscos. Si l’equip que fitxa un jugador del Girona juga Champions o Europa League, el traspàs serà més alt que si no juga competició europea. També hi ha altres variables, com la data. El Girona vol minimitzar els riscos de perdre un dels seus primeres espases al límit del tancament de mercat, i qualsevol operació que s’apropi al 31 d’agost serà més costosa que no si es tanca al mes de juliol.

Peces clau

El Girona té de moment congelat el tema de les noves incorporacions. Amb un marge de maniobra limitat econòmicament, les sortides marcaran les entrades. Per reinvertir els diners al camp, primer han de ser al banc. La valoració de jugadors com Juanpe, Bernardo, Portu i Stuani s’enfila fins més enllà dels 50 milions d’euros, però és clar que el Girona no pot permetre’s el luxe de perdre’ls tots. Són dos dels centrals titulars i una de les parelles més letals de primera divisió. I sense haver marcat Bernardo, entre els altres tres sumen gairebé el 75% dels gols de l’equip (37 de 50).

Tot i que Bernardo ja va arribar a Montilivi amb cartell (el Girona va haver de pagar pel seu traspàs al Middlesbrough), el central que més s’ha revalorat a primera divisió ha estat el canari Juanpe Ramírez. A banda de ser el defensa més realitzador de la lliga (5 gols), ha destacat per la seva solvència en el joc aeri i també pel seu desplaçament de pilota. Té 27 anys i quatre temporades signades amb el club de Montilivi (fins al 2022).

Dels dos davanters, Cristhian Stuani té unes xifres enlluernadores, però possiblement Portu sigui una aposta menys arriscada. Tot i que la clàusula del murcià s’enfila, la seva irrupció a primera ha estat cridanera (11 gols) i la seva edat (26 anys) fan pensar que l’operació pugui ser més que rendible. Portu, com Juanpe, està lligat fins al 2022 i l’exseleccionador espanyol Julen Lopetegui va arribar a dir a Montilivi –després del Girona-Celta– que el tenia present per a una preselecció de la qual finalment no va formar part. Stuani té el problema de l’edat (33 anys), però l’uruguaià sempre és una garantia de gol. Els seus 21 gols (només superat per Messi, Cristiano, Suárez i Aspas) i la condició de mundialista l’avalen. I els 16 milions no és cap xifra desorbitada.

Bernardo

8

milions

Juanpe

10

milions

Portu

20

milions

Stuani

16

milions

JUANPE

El fet d’haver estat el defensa més golejador de primera ha cridat molt l’atenció

STUANI

Els 16 milions són assumibles per un mundialista que ha marcat 21 gols a primera

PORTU

Ha brillat en el seu primer curs a primera i, amb 26 anys, encara li queda molt camí

LES CLÀUSULES

N’hi ha que s’encareixen en funció del destí o si el tancament de mercat s’acosta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)