Girona

Una millora a càmera lenta?

La proposta que se sotmet demà a ple inclou reformes molt a llarg termini que no acaben de casar amb l’ambició del club, que podria accelerar l’execució prevista

Entre els diversos acords que s’engloben en la futura concessió de l’estadi de Montilivi que se sotmetrà a votació en el ple de demà hi ha un apartat estrella: el pla d’inversions i millores de la infraestructura previst per als pròxims cinquanta anys. Del document que proposa l’Ajuntament, crida l’atenció que les inversions més importants i que poden fer canviar més la imatge de l’estadi del Girona no s’executaran fins d’aquí a una dècada, en la temporada 2028/29, una planificació a càmera lenta que xoca amb l’ambició i voluntat de creixement que han expressat els actuals propietaris del club blanc-i-vermell.

De fet, les inversions preveuen per a aquest mateix estiu quatre actuacions molt necessàries però sense una incidència permanent en l’estructura: d’una banda hi ha la renovació de la megafonia (60.000 euros) i del vídeo marcador (200.000 euros), així com la col·locació de graderies provisionals que permetran ampliar el gol sud (381.792 euros). La inversió més important és la que arriba per obligació de la LFP, ja que amb un curs de retard s’instal·laran les noves torres de llum, amb un import d’un milió i mig d’euros.

El múscul financer

El pla d’inversions no preveu cap més actuació fins d’aquí a una dècada més enllà del manteniment i possible substitució de les graderies temporals del gol sud, l’adequació del terreny de joc i del videomarcador per al curs 2024/25. Segons la planificació presentada, d’aquí a 10 anys seria quan es començarien a substituir les graderies actuals per unes altres de grada nova. Es començaria per la tribuna –posant fi a la coberta amb amiant–, es continuaria pels gols –2029/30– i s’acabaria per la preferent (2031/32). A partir d’aquí arribarien altres millores, com algunes que ara semblen difícils d’imaginar com la cobertura de tota l’anella de graderies.

Si bé és cert que inversions com cobrir tot l’estadi es poden visualitzar a molts anys vista, també ho és que esperar a una dècada de consolidació a primera per començar a fer actuacions de millora sembla un marge massa llunyà i que quadra poc amb les pretensions expressades per la propietat. De fet, en les aparicions públiques s’ha remarcat que la voluntat és anar millorant l’experiència dels aficionats a l’estadi i això no encaixaria gaire amb un pla que preveu estar deu anys amb graderies provisionals. És possible, per tant, que el múscul financer del club i la trajectòria esportiva a primera facin avançar algunes de les millores que es preveien en una concessió que s’ha d’aprovar. De fet, l’alcaldessa, Marta Madrenas, va reiterar que és un document flexible que es podrà anar adequant a la situació del club.

2018-2019
Gol sud, llum, megafonia i nou videomarcador
Ampliar amb graderies temporals al gol sud, col·locar nova il·luminació, megafonia i un videomarcador
2024-2025
Remodelació grades gol sud
Renovació grades temporals del gol sud. Es farà cada cinc anys fins que no hi hagi la instal·lació definitiva
2028-2029
Renovació de la gespa
Es canviarà la gespa de l’estadi i el cosit de la gespa híbrida que hi ha actualment
2028-2029
Reconstrucció tribuna
Construcció de la nova graderia de tribuna, que inclou la substitució de l’amiant i de les instal·lacions
2029-2030
Reconstrucció gol nord
Construcció de la graderia de gol nord, on s’hi van col·locar grades provisionals l’estiu passat
2031-2032
Reconstrucció grada preferent
Construcció de la graderia de preferent, on s’hi van col·locar grades provisionals l’estiu passat
2032-2033
Reconstrucció gol sud
Construcció graderia gol sud, on aquest estiu es preveu ubicar-hi una graderia provisional
2033-2034
Creació ‘Intelligence Stadium’
Aplicar tecnologia avançada a l’estadi per tal de millorar l’experiència dels aficionats
2033-2034
Construcció àrea comercial
Construcció d’una àrea comercial i de serveis dedicada al Girona FC a l’entorn de l’estadi
2038-2039
Sostre a tot l’estadi
Construcció d’un sostre que permet cobrir tota l’anella de l’estadi de Montilivi
2038-2069
Manteniment divers de l’estadi
Fins al final de la concessió, el pla d’inversions planteja diverses tasques de manteniment com el canvi del videomarcador, la megafonia, el drenatge del terreny de joc o la substitució de la gespa cada certs anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)