Girona

El Girona FC, el gestor de Montilivi

El consistori gironí aprova amb majoria absoluta la cessió de Montilivi per 50 anys al club blanc-i-vermell

L’acord permet desencallar i engegar accions per adequar l’estadi al màxim nivell

Llum verd a la nova concessió de Montilivi. El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir a la tarda acceptar la proposta de cessió demanial de l’estadi de Montilivi durant els pròxims 50 anys, i que l’encarregat de gestionar aquesta infraestructura esportiva sigui el Girona FC a través dels seus actuals propietaris, el City Football Group i el Girona Football Group. La proposta, a més, va tirar endavant amb 17 vots favorables, una majoria absoluta que es va produir gràcies als vots de l’equip de govern, format per CiU (deu regidors), els regidors del PSC (quatre), els de Ciutadans (dos) i la regidora del PP. ERC va fer visible la seva lectura i interpretació crítica d’algunes condicions que recull la nova concessió a través de quatre abstencions, mentre que la CUP ha detectat que ni el contingut de l’acord serà beneficiós per a la ciutadania gironina pel que fa al retorn social ni les maneres en la negociació d’un document tan important han estat les correctes, i per això els quatre regidors de la formació van optar pel no.

Un sí amb matisos

La regidora d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va ser l’encarregada d’exposar la proposta de concessió de l’estadi al ple i en la seva explicació va destacar la importància de l’aprovació per a la ciutat. “En aquesta concessió tots hi guanyem. Ha d’ajudar el club en la seva projecció de futur, i les inversions i millores que es facin en la instal·lació són a risc i perill del concessionari”, va manifestar, i va remarcar que es tracta d’un document viu i que els canvis, modificacions i inversions a Montilivi s’acceleraran, s’alentiran o es modificaran en funció de com vagin l’equip i el club.

La reacció de la resta de grups va ser en línies generals positiva però amb matisos. El PSC va remarcar la importància d’aconseguir que el Girona FC es converteixi en una eina de cohesió de la ciutat, mentre que Ciutadans acceptava que calia “una concessió adequada per a un equip de primera” però reclamava més comunicació amb l’oposició en assumptes importants. Igual que el PP, les tres forces hi van votar a favor. ERC, en canvi, es va abstenir ja que ho veu un tràmit necessari però creu que s’ha perdut una oportunitat “per aconseguir un club més empàtic amb la ciutat”. La veu més crítica va ser la de la CUP, formació que va dir no a la proposta. La regidora Laia Pèlach va explicar: “Entenem que l’equip de govern havia de liderar la negociació amb el club però no impedir la participació d’altres grups polítics. No estem en contra de cedir l’estadi al Girona FC, sinó de l’acord que ens porten. Perdem l’oportunitat de lligar un conveni més beneficiós per a la ciutadania.”

Mobilitat i urbanisme

El ple també va aprovar en un punt previ la modificació puntual del PGOU que permet augmentar un 22,5% l’edificabilitat a l’entorn de Montilivi. En el debat d’aquest apartat, el regidor Joan Alcalà va anunciar que es començarà a redactar un informe per millorar la mobilitat i els aparcaments de l’entorn de l’estadi els dies de partit.

LES FRASES

L’acord posa les bases perquè l’estadi s’adapti a la primera divisió i a les seves necessitats
Marta Madrenas
alcaldessa de girona
Estaria bé que els diners que es destinaven a l’estadi ara passessin a altres esports de la ciutat
Concepció Veray
Regidora del PARTIT POPULAR
Hem perdut una bona oportunitat per aconseguir un club més empàtic amb la ciutat i l’esport
Pere Albertí
Regidor d’ERC-MES
Valorem de manera positiva que el Girona FC pugui ser una eina de cohesió a la ciutat
Sílvia Paneque
REGIDORA del PSC
No estem en contra de cedir l’estadi al Girona FC, sinó de l’acord que ens han fet arribar
Laia Pèlach
REGIDORA CUP-CRIDA PER GIRONA
El mínim que pot fer l’Ajuntament és facilitar que hi hagi un estadi en bones condicions
Míriam Pujola
Regidora de Ciutadans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)