Reus

Xavi Bartolo pren el timó

Reus. El club roig-i-negre i Aritz López Garai rescindeixen el contracte que els unia fins al 2020, i el segon del tècnic basc serà l’encarregat d’entrenar l’equip la pròxima temporada

Aritz López Garai ja és passat al Reus. El tècnic basc, que tot i tenir contracte amb el club ja havia insinuat que el seu futur podia estar lluny del Baix Camp i volia marxar, va arribar ahir a un acord amb l’entitat roig-i-negra i va rescindir el vincle que els unia fins al 2020. El director esportiu, Sergi Parés, va afirmar dimarts passat que creia que Garai es quedaria “al 100%”, però hi ha hagut un cop de timó. Aquest moviment, en tot cas, no ha agafat desprevingut el Reus, que estava preparat i va reaccionar de manera immediata anunciant el nom el seu relleu: Xavi Bartolo. El de Bellvís, amb una llarga trajectòria com a segon entrenador i preparador físic en diferents equips, assumirà un repte majúscul: dirigir per primer cop un conjunt professional.

Xavi Bartolo ja era l’any passat un dels grans candidats a rellevar Natxo González quan el tècnic va marxar al Saragossa, però el club va apostar finalment per Aritz López Garai. En tot cas, el lleidatà, al Reus des del 2014, va formar dupla amb el basc com a segon entrenador i aquesta temporada ha tingut molt de pes en les decisions tècniques que s’han pres. El seu perfil, amb tot, agrada al club: és un entrenador que coneix molt bé la casa, la plantilla i que assegura la continuïtat d’un projecte que vol continuar consolidant-se a segona divisió des de la contenció econòmica.

Trajectòria contrastada

Malgrat que debutarà com a primer entrenador, Xavi Bartolo, de 49 anys, té una trajectòria professional molt llarga al darrere, primer com a futbolista –va arribar a jugar un curs a primera amb el Lleida, on va coincidir amb Parés– i, després, com a membre de diferents cossos tècnics, ja fos com a preparador físic o com a segon entrenador. De fet, Bartolo ha treballat en clubs com el Recreativo de Huelva, el Castelló, el Cartagena o el Múrcia. També ho ha fet al Nàstic, on va ser preparador físic la temporada en què el club grana va jugar a primera divisió i també va exercir de segon entrenador en la segona etapa de Luis César a Tarragona.

NO SE’N VA GRATIS

El club rebrà una compensació econòmica per la marxa de López Garai

FIGURA CLAU

Xavi Bartolo ha tingut molt de pes en les decisions tècniques i coneix el bloc

EXPERIÈNCIA

Té molt bagatge, però serà el primer cop que dirigeix un equip professional

El Numància, el club que hi aposta més fort

López Garai té molts números de dirigir la pròxima temporada el Numància, club que busca relleu a Jagoba Arrasate després que el basc hagi marxat a l’Osasuna. Tot i que Garai ha rebut diferents propostes aquest estiu, com ara la de l’Albacete, el club de Sòria és el més ben posicionat per cotnractat els serveis del ja exentrenador del Reus. Abonarà, això sí, una part de la clàusula de rescissió del basc, que era de mig milió d’euros. El club roig-i-negre concretarà xifres i detalls del moviment en la presentació de Bartolo, el pròxim 2 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)