3a divisió FEF

Els nouvinguts a 3a (III)

Sants

Un parèntesi d’un any

El Sants ha competit gairebé tot l’any sabent que no s’hi jugava res perquè tenia una plaça garantida a tercera

Tot i l’ascens, el tècnic continuarà apostant pel bloc amb què ja va començar a segona catalana

“Hem intentat que tot fos igual, però està clar que de pressió no n’hem tingut”, confessa el tècnic santsenc

En la gairebé centenària història de la Unió Esportiva Sants, poques temporades han estat més estranyes que la viscuda enguany. I és que després de conèixer la resolució de la federació acatant la decisió del Tribunal Català de l’Esport, el conjunt barceloní ha competit gairebé des de principi sabent que tenia l’ascens garantit fos quina fos la posició al final de la lliga. “Hem intentat que en els entrenaments i en els partits tot fos igual, però sí que és cert que la pressió d’haver de guanyar els duels importants no l’hem tingut. Hem intentat, això sí, mantenir la mateixa manera de treballar”, diu el tècnic Tito Lossio, que va agafar l’equip a segona catalana i d’aquí menys de dos mesos, en la seva sisena temporada al primer equip del Sants, s’estrenarà a tercera divisió.

“Després del que va passar l’any passat, i de la marxa a l’estiu d’alguns jugadors i de la junta directiva, a l’inici de la temporada la il·lusió no era màxima. Però quan ens van dir que pujaríem va ser una injecció de moral impressionant i hem passat el curs amb moltes ganes de preparar l’any a tercera”, explica Lossio, que va acabar el curs 2016/17 tocat, després que una derrota als despatxos contra l’Horta privés el seu equip del campionat i de caure en la posterior promoció d’ascens a mans del filial del Reus. Passat uns mesos, però, el TCE va considerar que no hi havia mala fe en els 39 segons que els santsencs van jugar amb dotze jugadors en el derbi de la ciutat comtal al camp de l’Horta, i la FCF es va veure obligada a ascendir de categoria el Sants, en una decisió que tampoc ha canviat gaire els seus plans. “La idea ha estat sempre mantenir el bloc. Des de segona catalana mantenim la mateixa base, tot i que fent els canvis pertinents cada estiu, i ara començar un projecte nou no tindria cap sentit”, explica el mister, artífex que el conjunt blanc-i-verd torni a jugar a tercera 22 temporades després de la darrera vegada.

Inexperiència total

Serà el debut de Lossio en categoria estatal, com ho serà també per a la majoria de la seva plantilla, que tenia el seu sostre situat en la primera catalana. “Intentarem treballar com sempre, tot i que anirem a alguns camps que ens obligaran a canviar la manera de jugar”, confessa el preparador d’origen peruà, conscient que l’equip està mancat de jugadors amb experiència a la categoria: només Alberto i Gaudioso acumulen més d’una temporada a tercera, i els reforços, bona part d’ells jugadors que just acaben l’etapa juvenil, tampoc hi ajuden: “Bona part del pressupost se’n va a renovar el bloc, que és el que ens ha portat fins aquí. Hem fet una aposta per la gent jove, jugadors que tenen nivell però que encara han d’explotar, i esperem que ens surti bé”, explica Lossio, que fa temps que prepara la plantilla i ha revisat a consciència quines posicions calia reforçar per mantenir el nivell del grup. D’això dependran bona part de les opcions de consolidar l’equip en una categoria que tants anys ha costat de recuperar.

5a
Posició.
Amb 57 punts, el Sants ha tancat el campionat de lliga una mica lluny de les posicions capdavanteres. En total ha sumat 16 victòries, 9 empats i 9 derrotes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)